به گزارش ایرنا، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) بستری را برای نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی فراهم کرده تا خود را به مردم بهتر معرفی کنند و برنامه هایشان را به اطلاع عموم برسانند.
مشروح گفت و گوی ایرنا مرکز سنندج با "اردوان نوسودی" نامزد حوزه انتخابیه سنندج، دیواندره و کامیاران در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ادامه میآید.
اردوان نوسودی متولد سنندج است. معاون عمرانی استاندار کردستان، مدیرکل نخیلات وزارت جهاد کشاورزی، شهردار سنندج و فرماندار پیرانشهر، از جمله سوابق کاری وی است.
ایرنا: چرا بعد از سال ها دوری از مدیریت و کار اجرایی، اکنون وارد عرصه انتخابات شده اید؟
حدود ۳۲ سال سابقه اجرایی در زمینه های مختلف، شهرداری، منابع طبیعی، وزارت جهاد کشاورزی، معاونت عمرانی و فرمانداری دارم و کارهای مهمی هم در ان دوران ها انجام دادم. در دوران مسئولیتم به ویژه در دوره معاونت عمرانی استانداری کارهای خوبی انجام شد اما بعد از من پروژه ها به نتیجه نرسید و پیگیری نشد.
دلیل اصلی ورود بنده به این عرصه، ادامه طرح ها و برنامه های دوران مسئولیتم در بعد عملی است.
ایرنا: برنامه شما برای کردستان در مجلس چه خواهد بود؟
اولین برنامه بنده، تشکیل کارگروه تخصصی در حوزه انتخابیه است. برای تشکیل این کارگروه از متخصصان داخلی، ملی و حتی خارجی کمک می گیرم و مدام مشکلات استان و وضعیت موجود را رصد خواهم کرد؛ وقتی مرتب وضعیت رصد شود، موفقیت به دنبال خواهد داشت.
در قالب این کارگروه، برنامه های دولت، برنامه های استانی و شرایط جدید را در بخش های کشاورزی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی رصد خواهم کرد تا شاخص ها مرتب کنترل شود و براساس آن با برنامه های کاربردی در دستور کار قرار می گیرد.
باید از منابع دولتی و خصوصی برای توسعه استان استفاده کرد و برخی منابع نیز نیازمند تصویب در مجلس به صورت قانون است تا به شکل پروژه اجرایی شود و شاخص ها ارتقا یابد.
نماینده در بعد ملی مطرح است و محدود به حوزه خود نیست و در مقابل کل کشور مسئولیت دارد ولی در حوزه انتخابیه باید جدی تر ورود کند.
به نظر بنده نماینده اگر آشنایی با سیاست های کلی نظام و برنامه های بالادستی داشته باشد و در مسائل اقتصادی، سیاسی و بین المللی اشراف کامل داشته باشد مشکلات حوزه خود را به راحتی حل می کند.
ایرنا: مهمترین مشکلات کردستان چیست و چه باید کرد؟
سازندگی در کردستان با تاخیر شروع شد و کارهای توسعه ای ناتمام مانده است. توسعه شامل فقرزدایی، ایجاد فرصت های برابر، رفاه عمومی، توزیع عادلانه ثروت و توازن برای استان و کل کشور است؛ اگر توسعه انجام شود ضامن ادامه سازندگی است.
یکی از برنامه های بنده، شناسایی مزیت های نسبی استان بوده که به شدت در اقتصاد جوابگو است و خیلی از کشورهای توسعه نیافته روی مزیت های نسبی تکیه کردند و موفق شدند.
در کردستان به عنوان مثال، فرش و توت فرنگی مزیت نسبی است چون مردم در مورد کاشت و داشت و برداشت این محصول مهارت پیدا کرده اند و شرایط آب و هوایی هم به این وضعیت کمک کرده است. هر چه روی این مزیت سرمایه گذاری شود، شاخص های اقتصادی بالا می رود و اشتغال ایجاد می شود.
در بحث معادن نیز باید در قالب همان کارگروه تخصصی، گردش حساب در استان باشد تا منابع بانکی تقویت شود. خام فروشی نباید ادامه باید بلکه نیاز است صنایع پایین دستی و فرآوری ایجاد شود.
مشکل دیگر استان، پایین بودن شاخص اراضی کشاورزی آبی است. در کردستان با وجود این همه منابع آبی، ۱۲ درصد اراضی کشاورزی آبی است در حالیکه این رقم در کشور ۴۶ درصد است که باید براساس طرح های کارشناسی افزایش یابد. باید برای توسعه بخش کشاورزی از دانش فنی و کشت های گلخانه ای استفاده شود.
طرح تسهیل و توسعه سرمایه گذاری در منطقه غرب و شرق کشور مصوبه سال ۱۳۸۹ بود که امکانات خوبی برای این مناطق مهیا کرد. باید در قالب همین طرح، شرکت های دولتی را مجاب به سرمایه گذاری در کردستان کرد و این مهم نیازمند پیگیری و حتی تصویب در مجلس است تا عملی شود.
یکی از مشکلاتی که باید رفع شود، عدم انجام پرواز در فرودگاه سنندج است. باید کاری کرد تا هر روز چند پرواز از این فرودگاه انجام شود تا شاهد حضور سرمایه گذاران نیز باشیم و در صورت لزوم بیاد از بخش خصوصی نیز کمک باید گرفت.
اتمام کریدور شمال جنوب در محدوده استان کردستان، استفاده از توربین بادی برای تولید انرژی و اشتغالزایی و ایجاد فرهنگ سرا در مناطق مختلف شهرها در دستور کار بنده خواهد بود.
مسئله مهم در کردستان اشتغال و بیکاری است. سرمایه، نیروی انسانی و پهنه آبی و خاکی در استان داریم که باید با ورود بخش خصوصی و تسهیل سازوکارها می توان اشتغال ایجاد کرد.
به گزارش ایرنا، در پنج حوزه انتخابیه استان کردستان، ۱۸۴ نامزد برای انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته بودند که ۵۱ نامزد انصراف داده و یا با دیگران ائتلاف کرده و از عرصه انتخابات کنار رفته اند و ۱۳۳ نامزد باقی مانده اند.
کردستان دارای ۶ کرسی در مجلس شورای اسلامی است.
برای کسب ۲ کرسی مجلس خبرگان رهبری نیز ۴ نامزد از استان کردستان تایید صلاحیت شده اند.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند سال جاری در سراسر کشور برگزار میشود.
نظر شما