به گزارش ایرنا، جاذبههای رنگارنگ طبیعی، تاریخی و مذهبی گلستان همواره پذیرای گردشگران زیادی از سراسر ایران به خصوص در نوروز بوده و به اعتقاد کارشناسان فرهنگی، نوروز ۱۴۰۳ به سبب تقارن با ماه ضیافت الهی، میتواند زمینه حضور بیشتر مسافران در مکانهای مذهبی این استان شمالی مانند آرامگاه امامزادگان، بقاع متبرکه و زیارتگاهها را فراهم کند.
گلستان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف دارد و هر ساله در تعطیلات نوروز چند میلیون مسافر و گردشگر ایرانی از این استان یا گذر میکنند و یا چند صباحی در آن سکنی میگزیند و از مواهب الهی و طبیعت سرسبز این استان شمالی بهره میبرند.
با این حال حضور در بقاع متبرکه گلستان هم که در ذیل برخی از آنها معرفی میشوند، خالی از لطف نخواهد بود.
امامزاده حبیب الله بندرگز
امامزاده حبیب الله روستای لیوان شرقی در فاصله هشت کیلومتری بندرگز، جلوه ویژهای به این منطقه داده و توانایی خاصی برای پذیرش مهمان از سراسر کشور دارد و مسافران نوروزی میتوانند پس از عبور از منطقه گردشگری و تفریحی بندرگز وارد این روستا ییلاقی شوند.
این مقبره با گنبد دوار و پوششی سبز رنگ، منتسب به یکی از فرزندان امام موسی بن جعفر (ع) است که قدمت آن به ۸۰۰ سال پیش بر میگردد.
گردشگران نوروزی هنگام حضور در این جاذبه زیارتی میتوانند از این روستا سوغات از جمله صنایع دستی شامل انواع «حصیر، رودوزیهای سنتی، فرش، چلنگری، جاجیم و چمتا» تهیه و با خود همراه ببرند.
آستان مقدس امامزاده «آق امام» بندرترکمن
بقعه متبرک امامزاده «آق امام» از آثار تاریخی شاخص بندرترکمن است، این بقعه در ۱۰ کیلومتری شهرستان و در حاشیه روستای قره قاشلی بر روی تپهای باستانی واقع شده و بنای قدیمی این بقعه به عنوان بنای دوره صفوی در سال ۱۳۸۳ به شماره ۱۱۳۰۴ در آثار ملی ثبت شده است.
این مکان به دلیل ویژگیهای بصری جذاب از جمله در طراحی ضریح و بنا با معماری چند قرن قبل، همواره مورد توجه ساکنان بندرترکمن و گردشگران قرار گرفته است.
موسم طراوت بهار هر گردشگری را مجاب به گذراندن دقایقی در روستای قره قاشلی با معماری جذاب سنتی و ویژگی منحصر به فرد میکند که در کنار زیارت بقعه متبرکه امامزاده آق امام به خرید فرش دستباف، پوشش اقوام، زیور آلات ترکمنی، گلیم، قالیچه و پشتی بپردازد.
امامزاده روشن آباد کردکوی
«روشن آباد» بهعنوان یکی از امامزادههای شاخص استان گلستان در مسیر جاده قدیم گرگان به کردکوی در روستای روشن آباد قرار دارد.
بقعه متبرکه این امامزاده محل دفن عبدالله از نوادگان امام هفتم است و به عنوان نگین گردشگری مذهبی و تاریخی شهر کردکوی محسوب میشود.
گردشگران نوروزی هنگام حضور در این جاذبه زیارتی میتوانند از روستای روشن آباد برخی سوغات این منطقه مانند «گلیم نقش برجسته، ظروف سفالی، حصیر، چادرشب محلی، حلوا گردویی، پشت زیک و ناردانک» تهیه و با خود همراه ببرند.
امامزاده بی بی حور و بی بی نور گرگان
آستان امامزادگان ابراهیم، بی بی حور و بی بی نور از اماکن معنوی و روحانی گرگان است که در بافت تاریخی این شهر قرار دارد و مسافران زیادی به زیارت آن میآیند.
این بقعه مبارکه از روزگار قدیم مامن دلشکستگان است و هنوز هم داغهای بسیاری باحضور در بارگاه این امامزادگان واجب التعظیم رو به التیام میگذارد.
امامزاده الازمن علی آبادکتول
امامزاده الازمن از مفاخر معنوی و روحانی علیآبادکتول است که در روستای الازمن این شهر قرار دارد و مسافران زیادی بالاخص زائران حرم رضوی به زیارت آن میآیند.
این بقعه متبرکه همچون نگینی برای عشاق خاندان عرفان و طهارت میدرخشد، محیط پیرامونی آن به دلیل داشتن چشم اندازهای دیدنی کوهستان جنگلی اطرافش محل تجمع علاقمندان، طبیعت دوستان و زائران امام هشتم است که با توقف در کنار این زیارتگاه از طبیعت بهاری آن استفاده میکنند.
بی بی حلیمه خاتون رامیان
امامزاده بی بی حلیمه خاتون روستای الهادی شهرستان رامیان، جلوه ویژهای به این منطقه داده و توانایی خاصی برای پذیرش مهمان از سراسر کشور دارد که مسافران نوروزی میتوانند با گشت و گذار از دل جنگل وارد این روستا ییلاقی شوند.
این مقبره منتسب به یکی از نوادگان امام موسی بن جعفر(ع) است که قدمت ساختمان اولیه این امامزاده به عهد صفوی بر میگردد.
بی بی حلیمه خاتون در یک محیط جنگلی مفرح و در پای کوه و رو به درختان جنگلی قرار گرفته و باوجود ساختمان زائرسرا، زمینه پذیرش گردشگران زیارتی را برای حضور در امامزاده روستای الهادی را دوچندان میکند.
امامزاده موسی روستای تاریخی بازگیر
آستان مقدس امامزاده موسی یکی از امامزادگان مینودشت به شمار رفته و هر سال در فصول مختلف پذیرای تعداد زیادی از گردشگران و زائران از نقاط مختلف کشور است.
قرار گرفتن بارگاه ملکوتی سیدموسی(ع) در مسیر زائران امام رضا(ع) از ویژگیهای منحصر بهفرد این آستان است و این امامزاده در شرق گلستان توانسته بهعنوان یکی از قطبهای فرهنگی پذیرای گردشگران مذهبی و تفریحی باشد.
زیارتگاه امامزاده موسی در جنوب غربی روستای بازگیر و در سه کیلومتری شمال غربی شهر مینودشت واقع است، سید موسی یکی از پانصد نفر از سادات و یاران یحیی بن زید(ع) بوده که توسط دشمنان دین به شهادت رسیدند.
امام عبدالله روستای دهعبدالله مینودشت
بقعه امامزاده عبدالله روستای ده عبدالله شهر مینودشت با داشتن ظرفیتها و جاذبههای توریستی مذهبی و طبیعی از مناطق نمونه گردشگری است.
این زیارتگاه درپنج کیلومتری شمال غربی مینودشت و در روستای ده عبداله از توابع بخش مرکزی قرار دارد.
مقبره آن در کنار قبور مسلمین و شهیدان انقلاب اسلامی واقع است و مسافران به علت داشتن کرامات و معجزات فراوان به زیارت می آیند.
زیارتگاه تاریخی خالدنبی
این زیارتگاه در ۵۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان کلاله و برفراز قله کوه گوگجه داغ قرار دارد. اطراف زیارتگاه، گورستان تاریخی است.
مسیر منتهی به گورستان و زیارتگاه تاریخی خالدنبی طبیعت در فصل بهار چهره شگفت انگیز شفافی از خود با تپه ماهورهای زیبا به نقش کشیده ضریحش ساده و محبوب دلهای مردم است و زائران بسیاری از نقاط مختلف جهان دارد به گونه ای که حتی مردم برای اقامت چندین روزه بدانجا سفر می کنند.
امامزاده یحیی بن زید(ع) گنبدکاووس
امامزاده یحیی بن زید بهعنوان یکی از امامزادههای شاخص استان گلستان در حومه شهر گنبدکاووس قرار دارد.
مقبره این امامزاده متعلق به یحیی بن زید، نوه امام سجاد (ع)، بهعنوان کسی که صحیفه سجادیه یادگار با ارزش جدش امام چهارم را به ایران آورد، است.
گردشگران نوروزی هنگام حضور در این جاذبه زیارتی میتوانند از این شهر سوغاتهایی از جمله «فرش ترکمن، زیورآلات، لباس سنتی، گلیم و پشتی» تهیه و با خود همراه ببرند.
گردشگری مذهبی، زیارتی و معنوی که ریشه در باورها و اعتقادات دینی مذهبی افراد دارد و بازدید و حضور در مکانهای مذهبی مانند حرمها و بارگاههای مقدس امامان شیعیان (ع)، آرامگاه امامزادگان و مقابر و بقاع متبرکه، مزارها و اماکن منسوب به پیامبران الهی، مساجد بزرگ و مقدس، زیارتگاهها، معابد و کلیساهای مربوط به سایر ادیان و مذاهب، مزار عالمان و صالحان دینی و نیز رویدادها و آئینهای فرهنگی، دینی و مذهبی مناسبتهای تاریخی را شامل میشود که از عوامل مهم جذب زائر و گردشگری مذهبی و زیارتی است.
نظر شما