به گزارش روز سهشنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، ۲۹ هزار نماینده مجلس ملی چین هفته گذشته گردهم آمدند تا در تصمیم گیری مسائل مهمی از جمله امور سیاسی، اقتصادی، نظامی این کشور حضور داشته باشند.
این نشست در حالی برگزار شد که جهان با تحولات فراوانی روبهرو بود و سال جاری نه تنها سال مهمی برای دستیابی به اهداف برنامه پنج ساله چهاردهم چین است، بلکه سالی کلیدی برای دستیابی به توسعه کیفیت بالا در اقتصاد این کشور هم محسوب میشود.
به اعتقاد کارشناسان «دو نشست» نشان دهنده یک لحظه کلیدی در تقویم دولتی این کشور است که دو نشست سیاسی اصلی آن را با هم ترکیب می کند. اما این ارتباط بسیار فراتر از پکن و در واقع در سراسر جهان است.
به عنوان بخشی از دو نشست، رئیس جمهوری چین چشم انداز خود را برای ۱۲ ماه آینده تعیین می کند که نه تنها برای چین بلکه برای جهانیان مهم است که این قدرت جهانی چه تصمیمی برای اقتصاد جهان خواهد گرفت.
جائو لجی دبیراجرایی اجلاس «دو نشست» کنگره خلق چین با بیان اینکه امسال هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین است، افزود: از نمایندگان مجلس این کشور خواست تا در راستای توسعه مردم محور عمل کنند و دموکراسی مردمی را توسعه دهند و به طرح ابتکار «مدرنسازی چینی» یاری رساند.
وی افزود: نتایج این نشست، نقاط قوت دمکراسی مردمی نظام سیاسی اساسی این کشور را نشان داد.
شی جینپینگ رئیس جمهور چین در حاشیه کنگره ملی خلق در دیدار با مقامات نظامی و انتظامی چین اصلاحات، توسعه و نوآوری برای ارتقای همهجانبه صنایع راهبردی در حوزههای نوظهور را خواستار شد.
وی در این دیدار تاکید داشت: پکن برای پیشبرد توسعه تولید با کیفیت جدید، فرصتهای نادری برای توسعه صنایع راهبردی ایجاد کرده است.
رئیس جمهور چین توانمندسازی نیروهای مولد و صنایع نظامی با کیفیت جدید را خواستار شد.
شی با بیان اینکه تلاشهایی در جهت آمادگی نظامی دریایی، حفاظت از حقوق و منافع دریایی و توسعه اقتصاد دریایی صورت گرفته است، تصریح کرد: ارتش باید سیستمهای هوافضای چین را توسعه داده و یک سیستم دفاعی سایبری ایجاد کند.
وی افزود: اصلاحات ساختاری در صنایع علوم و فناوری نظامی در عرضه قابلیتهای رزمی با کیفیت جدید گسترش یابد.
نمایندگان چینی در اجلاس «دو نشست» در رابطه با فناوریهای صنعتی مدرن، هوش مصنوعی، انرژیهای نوین و تجدیدپذیر و سایر موضوعات جدید که بر آینده توسعه اقتصاد چین تاثیرگذار است، گفتوگو کردند.
لیچیانگ نخست وزیر چین در نشست «کنگره ملی چین» با بیان اینکه دولت چالشهای پیشرو را پیشبینی کرده است، گفت: پکن قصد دارد رشد سالیانه خود را به پنج درصد برساند.
این اظهارات درحالی مطرح میشود که رشد اقتصادی چین در سال گذشته تقریبا پنج درصد بوده است.
وی با بیان اینکه برای تعیین نرخ رشد، افزایش اشتغال، درآمد و کاهش خطرات را باید در نظر گرفت، افزود: دستیابی به اهداف امسال آسان نخواهد بود.
نخست وزیر چین با بیان اینکه دولت پکن سیاستهای مالی فعال و محتاطانه را ادامه خواهد داد، اطمینان داد که هیچ تغییر عمدهای در سیاستهای اقتصادی این کشور رخ نخواهد داد.
لیچیانگ نخست وزیر چین بر توسعه، مدرنسازی صنعت و افزایش کارگران واحدهای تولیدی با کیفیت بالا متعهد شده و گفت: ما به بخشهایی که از فناوریهای پیشرفته، از وسایل نقلیه با انرژی تجدید پذیر گرفته تا تولید زیستی و پروازهای فضایی تجاری حمایت خواهیم کرد.
یین هجون وزیر علوم چین در نشست با اعضای کنگره ملی این کشور اظهار داشت: این وزارتخانه از افزایش ۸.۱ درصدی سرمایه گذاری ملی در تحقیق و توسعه در سال گذشته استقبال می کند و خواستار بودجه بیشتر برای تحریک نوآوری توسط محققان جوان است.
برهمین اساس، پکن بودجه «تحقیق و توسعه» را در سال جاری با افزایش ۱۰ درصدی به ۳۷۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون یوان خواهد رساند.
نمایندگان کنگره خلق چین بودجه دفاعی سال جاری را به ارزش یک تریلیون و ۶۶۵ میلیارد و ۵۴ میلیون یوان (معادل ۲۳۱ میلیارد و ۳۶ میلیون دلار) تعیین کردهاند که نسبت به سال قبل ۷.۲ درصد افزایش داشت.
لو چینجیان سخنگوی دومین نشست چهاردهمین کنگره خلق چین در همین راستا اظهار داشت:بودجه نظامی ما در مقایسه با قدرتهای نظامی بزرگ مانند آمریکا بسیار پایین است.
وی افزود: پکن متعهد به مسیر توسعه صلح آمیز بوده و آماده اشتراکگذاری فرصتهای توسعه با دیگر کشورها است.
نظر شما