ضریب اشغال تخت‌های بیمارستانی در آذربایجان‌شرقی ۷۰ درصد است

تبریز-ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرد: در سالجاری ضریب اشغال تخت های بیمارستانی این استان در شهرهای مختلف به ۷۰ درصد رسید.

به گزارش ایرنا، دکتر بهمن نقی پور روز شنبه در آخرین نشست خبری با اصحاب رسانه در سالجاری، با ارایه گزارشی از عملکرد حوزه بهداشت و سلامت آذربایجان شرقی، افزایش ضریب اشغال تخت های بیمارستانی را یکی از اولویت های مهم دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام و اضافه کرد: بر همین اساس با اعزام و مقیم کردن تعدادی از پزشکان متخصص و فوق تخصص در مراکز درمانی و بیمارستانی شهرستان ها، افزایش ضریب اشغال تخت های مناطق مختلف پیگیری شد.

وی افزود: یکی از مهمترین پیامدهای افزایش ضریب اشغال تخت های بیمارستانی استان، کاهش تردد به تبریز و جلوگیری از ارجاع بیماران به مراکز درمانی و بیمارستانی این کلانشهر است که گامی موفقیت آمیز در راستای سیاست های تمرکززدایی حوزه سلامت به شمار می رود.

نقی پور رضایت مندی اقشار مختلف مردم در شهرها، بخش ها و روستاهای دور و نزدیک به مراکز استانی را از دیگر نتایج ارتقای ضریب اشغال تخت های بیمارستانی بیان کرد که در گذشته به علت نبود متخصصان فعال در مراکز درمانی شهرستان ها، بیماران از مناطق مختلف به تبریز اعزام می شدند.

فوتی های مراکز درمانی در آذربایجان شرقی به ۱.۵ درصد رسیده است

وی کاهش مرگ و میر بیمارستانی را یکی از دیگر از برنامه های اولویت دار دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام و اظهار کرد: بر همین اساس و طبق آخرین آمارهای موجود، میزان فوتی های مراکز درمانی و بیمارستانی آذربایجان شرقی به ۱.۵ درصد رسیده است که در مقایسه با سایر استان ها آمار به مراتب کمتری است.

نقی پور توسعه و گسترش پیوند اعضا در مراکز درمانی و بیمارستانی آذربایجان شرقی را از مهمترین رویکردهای دانشگاه علوم پزشکی در سالجاری برشمرد و ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون تعداد بیش از ۱۹۰ عمل پیوند در استان با موفقیت به انجام رسیده است که ۳۲ مورد از آنها مربوط به مرگ های مغزی و اهدای عضو بود.

به گفته وی، امسال تعداد ۴۶ پیوند کبد، ۴۹ مورد پیوند کلیه، ۶۰ مورد پیوند مغزاستخوان و پنج مورد نیز پیوند قلب در بیمارستان های تبریز به انجام رسیده است که آماری بسیار چشم گیر نسبت به سال قبل را شامل می شود و نشان دهنده تخصص، توسعه و فنی تر شدن مراکز درمانی استان است.

نقی پور از تشکیل کمیته کاهش بیماری ها در دانشگاه علوم پزشکی تبریز خبر داد و با اشاره به اینکه در این زمینه تمهیدات و زیرساخت های لازم مهیا شده است، یادآور شد: در این کمیته تمام معاونت ها و بخش های اداری دانشگاه علوم پزشکی عضو هستند و اقدامات اجرایی آن از سال آینده شروع می شود که هدف اصلی آن پیشگیری از شیوع و گسترش انواع بیماری ها است.

ضریب اشغال تخت‌های بیمارستانی در آذربایجان‌شرقی ۷۰ درصد است
نشست خبری رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز

وی اجرای پویش های مختلف همچون غربالگری بیماری های سینه، دستگاه گوارشی و انواع سرطان ها را از جمله برنامه های آینده کمیته کاهش بیماری ها دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرد و گفت: تلاش می شود با کمک و مساعدت رسانه ها گام های محکم برای کاهش انواع بیماری ها و سالم سازی استان از نظر بهداشتی برداریم.

سال آینده به صورت جهادی کارزار کاهش بیماری ها شروع می شود

نقی پور با اعلام اینکه سال آینده دانشگاه علوم پزشکی تبریز به صورت جهادی وارد کارزار کاهش بیماری ها می شود، گفت: در این راستا سال آینده به صورت شبانه روزی فعالیت می کنیم، چون معتقدیم هر گونه هزینه در مسیر پیشگیری به معنی سرمایه گذاری برای آینده استان و کشور است.

وی سهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تامین سلامت مردم را ۲۸ درصد اعلام کرد و ادامه داد: سایر دستگاه های اجرایی، خدماتی، شهرداری ها، فرمانداری ها و البته رسانه های گروهی ۷۲ درصد در این راستا رسالت دارند که باید همه دست در دست هم داده و برای آینده ای با کمترین بیماری ها و نارسایی های پزشکی تلاش کنیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از انجام تعداد ۸۱۰ مورد ماموریت مرکز اورژانس آذربایجان شرقی در ۲ روز اخیر خبر داد و با بیان اینکه با نزدیک تر شدن به زمان تعطیلات نوروزی حجم این ماموریت ها در حال افزایش است، گفت ۲ روز گذشته ۹ هزار مراجعه به مراکز اورژانس استان به ثبت رسیده است.

نقی پور تعداد بستری های ۲ روز اخیر مراکز درمانی و بیمارستانی آذربایجان شرقی را ۲ هزار ۶۰۰ مورد اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی با داشتن حدود ۹ هزار دانشجو در ۲۰۰ رشته تحصیلی و ۳۳ واحد آموزشی جزو دانشگاه های برتر کشور به شمار می رود و در حال حاضر بیش از ۴۰۰ نفر دانشجوی خارجی نیز در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.

دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۸۷۵ عضو هیات علمی دارد و با برخورداری از ۳۰ مرکز تحقیقاتی تاکنون حدود ۱۰ هزار طرح تحقیقاتی را به جامعه علمی ارایه کرده است.

۱۳ مرکز آموزشی و درمانی، ۳۰ مرکز تحقیقاتی، توسعه و رشد فناوری و تعداد ۱۹ شبکه بهداشت از جمله امکانات دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha