به گزارش خبرنگار ایرنا، صبح روز یکشنبه ۲۷ اسفند و ۲ روز تا تحویل سال نو باقی مانده است، سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری گوش تا گوش مملو از خبرنگارانی است که آمدهاند تا صحبتهای پایان سال استاندار کردستان را بشنوند، بنویسند، به تصویر بکشند و منتشر کنند.
استاندار کردستان صحبتهای خود را با قدردانی از اصحاب رسانه آغاز کرد.
اسماعیل زارعیکوشا اظهار کرد: هر گزارشی از توفیق و خدمت در کردستان ارائه شد، مرهون تلاش دلسوزانه و خالصانه فعالان رسانهای استان بوده که با کمک و راهنمایی آنان به عنوان حلقه واسط بین مردم و مدیران، همه رویدادها را منعکس کرده و مشکلات را بازتاب دادهاند.
سال تحقق وعدهها
استاندار کردستان در ادامه با اشاره به اینکه قرار بود سال ۱۴۰۲ سال تحقق وعدهها باشد، یادآور شد: تلاش بر این بود تا پروژههای مورد توقع مردم به سرانجام برسد که به لطف الهی این اتفاق تا حدود زیادی رقم خورد و وعدهها محقق شد.
زارعیکوشا در مستند کردن این سخن خود به بهرهبرداری از پروژههای کلان در سومین سفر استانی رئیس جمهور به کردستان اشاره کرد و افزود: بهرهبرداری از این کلانپروژهها بازتاب بسیاری در سطح منطقه و کشور داشت که این مساله نیز دلایل خاص خود را داشت.
سفر به کردستان از موفقترین سفرهای استانی دولت سیزدهم بود که وی با اشاره به آن، افزود: در کنار این، استقبال ویژه مردم استان از رئیس جمهور با وجود فضاسازی ضد مردمی و ضدانقلابی رسانههای معاند، این سفر را ویژه کرد.
زارعیکوشا سومین دلیل بازتاب گسترده این سفر را، بهرهبرداری کلانپروژههایی دانست که در مقایسه با دیگر استانها اهمیت و اعتبار زیادی داشت.
وی به بهرهبرداری از ابرطرح راهآهن سنندج- تهران بعد از نزدیک به ۲ دهه اشاره کرد و گفت: اتمام این طرح کار بسیار سختی بود و اعتبار زیادی لازم داشت که با کار سنگین عملیاتی در چند جبهه به سرانجام رسبد و ۲ ایستگاه باری و مسافری آن در حال حاضر فعال است و ۲ ایستگاه دیگر( مسافری قروه و باری سنندج) نیز در این دولت به بهرهبرداری می رسد.
استاندار کردستان با اشاره به ضریب اشغال ۸۰ درصدی ظرفیت صندلی قطارهای مسافری استان اشاره کرد و افزود: در هفته بصورت متوسط ۶۰۰ نفر با استفاده از شبکه ریلی تردد میکنند و در حوزه باری هم درخواستهای بسیاری برای انتقال و حمل کالا از سوی اقلیم کردستان، پتروشیمی و کارخانه سیمان از خط ریلی سنندج داریم در حالیکه تنها یک ماه از راهاندازی آن میگذرد.
ژاوه آماده آبگیری در ۱۴۰۳
استاندار کردستان در ادامه به پروژههای آبی انجام گرفته در دولت اشاره کرد و گفت: سد چراغویس سقز نیازمند ۹۰ میلیارد تومان اعتبار بود که در گذشته بصورت ناقص آبگیری شده بود که با تامین و تزریق این اعتبار، شبکههای اصلی و خط انتقال، اجرا و طرح آبرسانی به سقز تکمیل شد.
زارعیکوشا ادامه داد: ارتقای تصفیهخانه شماره ۲ سنندج نیز طرح دیگری بود که اجرا شد.
وی افزود: ۵۰ درصد از مشکل بزرگ زیست محیطی سد ژاوه نیز رفع شده که سال آینده آبگیری میشود و استان از این طرح با ارزش ۳۰۰ میلیارد دلاری بهرهمند خواهد شد.
رشد اقتصادی بیش از هدف تعیین شده
به گفته استاندار کردستان، رشد اقتصادی تکلیفی استان ۹.۷ درصد بود که مقداری آرمانی به نظر میرسید به عدد ۱۰ درصد رسید و این بالاتر از هدف بزرگی است که دولت معین کرده بود.
زارعیکوشا از افزایش ۶۰۰ هزار تنی تولیدات بخش کشاورزی خبر داد و گفت: میزان تولیدات این حوزه از ۲.۹ میلیون تن به ۳.۵ میلیون تن رسید.
وی به تداوم تلاش برای تامین امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: در حوزه زمینهای پایاب سدها و آبی کردن دیمزارها، سهم استان ۱۶ هزار و ۷۰۰ هکتار است که پنجهزار و ۷۰۰ هکتار آن عملیاتی شده و تا پایان دولت امیدواریم که این طرح به اتمام برسد.
زارعیکوشا، عملیاتی شدن این طرح را عامل افزایش درآمد، ارتقای بهرهوری و ارزش افزوده برای کشاورزان و در نهایت رشد اقتصادی کردستان دانست.
شروع ۲هزار طرح در دولت سیزدهم
دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود گفته بود که کلنگزنی نخواهیم داشت و هدف اصلی تکمیل طرحهای نیمهتمام است ولی با نگاه ویژه به کردستان، عملیات اجرایی ۲ هزار طرح خرد و کلان را آغاز کرده است.
این را استاندار کردستان گفت و در ادامه با اشاره به پروژه بزرگ کریدور شمالغرب-جنوب، افزود: این طرح از طرحهای بزرگ استان است که در ۱۱ قطعه در محور سنندج- سقز فعال است .
زارعیکوشا ادامه داد: این طرح بزرگ به ۱۱ همت اعتبار نیاز دارد که از محل ماده۵۶، مولدسازی و تهاتر آماده هستیم تا با سرمایهگذاران این طرح همکاری و قطعات آن را تمام کنیم.
گام بزرگ در حوزه روستایی
استاندار کردستان به گامهای بزرگ حوزه توسعه زیرساختهای اشاره کرد و گفت: ۳۷۵ کیلومتر راه روستایی در این دولت در استان احداث شد و شاخص برخورداری را به ۷۴ درصد رساند.
زارعیکوشا تاکید کرد: تمام تلاش ما این است تا این شاخص از شاخص ۸۲ درصدی کشوری بالاتر برود.
وی افزود: در حوزه گازرسانی نیز ۱۵ درصد بالاتر از شاخص کشوری هستیم و استان کوهستانی کردستان در حال حاضر استانی سبز و ۱۰۰ درصد برخوردار از گاز در حوزه شهری و روستایی است.
استاندار کردستان تمرکز اصلی استان در این بخش را تمرکز بر تامین سوخت پاک برای صنایع تولیدی اعلام کرد.
تقویت زیرساختهای گردشگری به جای تبلیغ برای جذب گردشگر
با افزایش ۱۰ برابری شمار گردشگران کردستان نسبت به دوران قبل از کرونا، در حال حاضر بر تقویت زیرساختهای گردشگری بیشتر از تبلیغ برای جذب گردسگر تمرکز داریم، چون استان بخوبی معرفی شده است، این را هم استاندار کردستان گفت.
زارعیکوشا ادامه داد: در حوزه گردشگری طبیعی، سلامت، مذهبی و خاص دفاع مقدس( راهیان نور) ظرفیتهای ویژهای داریم.
وی گفت: از هر فرصتی برای معرفی غنا و اصالت فرهنگی کردستان به دنیا استفاده شده است که نمونه جشنوارههای ملی، فراملی و منطقهای و گل سرسبد آن نیز اجتماع امت احمد(ص) بود و این روند ادامه خواهد داشت.
سرمایهگذاران داخلی و خارجی در راه کردستان
توسعه و تسهیل سرمایهگذاری محور اصلی کمک به حوزه اقتصادی استان بود که استاندار کردستان به آن اشاره کرد و گفت: از همه سرمایهگذاران واقعی استان، هلدینگها و سرمایهگذاران خارجی استقبال میکنیم.
زارعیکوشا گفت: امروز بسیاری از صندوقهای سرمایهگذاری مانند بنیاد مستضعفان، بانک سپه، بانک ملی و شستا در این حوزه اعلام آمادگی کرده و طرحهای توجیهی خود را آماده کردهاند.
وی اضافه کرد: در حوزه معدن و لوازم خانگی نیز، سرمایهگذاران خارجی اعلام آمادگی کردهاند.
استاندار کردستان با اشاره به برگزاری همایش بینالملی سرمایهگذاری در سنندج در سال آتی، یادآور شد: گروههای سرمایهگذاری از چین و روسیه آماده سرمایهگذاری بزرگ در استان هستند.
وی گفت: ۷۰ واحد تولیدی راکد نیز به چرخه تولید بازگشتهاند که این مهم با وجود محدودیتهای بانکی و سیاستهای انقباضی بانک مرکزی شکل گرفت.
زارعیکوشا از افزایش منابع بانکی استان از ۴۰ به ۵۷ همت هم خبرداد و درباره منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان هم اظهار کرد: مطالعات طرح جامع این منطقه در مراحل پایانی است و روند اجرایی آن جلوتر از دیگر مناطقی است که همزمان به تصویب رسیده بود.
همچنان در میان مردم خواهیم بود
استاندار کردستان در بخش دیگری از صحبتهای خود به اعتقاد به کار مشترک با دستگاههای اجرایی، نهادهای نظارتی، نظامی و امنیتی تاکید کرد و گفت: به تعامل با مردم همچنان به طور جدی ادامه خواهیم داد چرا که برکات بسیاری دارد و موجب شده تا مدیران شناخت عینی از مشکلات و مسائل داشته باشند و در صدد رفع آن برآیند.
زارعیکوشا یادآور شد: در این سفرها در روستاهایی حضور یافتیم که به گفته مردم آن، هیچ استانداری تاکنون به این روستاها نرفته بود.
وی تاکید کرد: حضور در بین مردم، مطلوب رهبر معظم انقلاب و خواست رئیس جمهوری است که خود و هیات دولت سفرهای متعدد استانی داشتهاند.
استاندار کردستان گفت: از حضور در بین مردم انرژی و انگیزه میگیریم چرا که آنان با قدرشناسی خود در ازای یک گامی که دولت برمیدارد، گامهای بزرگتری را برمی دارند.
نظر شما