به گزارش ایرنا، همچنان که با نو شدن طبیعت و تغییر فصل سرزندگی و بیداری بر جهان هستی مستولی می شود، در ماه مبارک رمضان نیز بیداری، هوشیاری، عبادت و خودسازی وارد روح و روان مومنان و مردم با هر عقیده و سنتی شده و زمینه ها و بسترهای لازم و کافی را برای بازسازی معنوی ایجاد می کند.
و چه تقارن زیبایی که بین نوروز ۱۴۰۳ و رمضان حادث شده است و باید همه برای تعمیق و تقویت ارتباط خویش با خداوند تلاش مضاعف از خود بروز داده و در آستانه سال جدید رحمت الهی بر همگان مشمول شده و برکات این ماه عزیز با نو شدن طبیعت بر نو شدن روح و جسم مردم اضافه کند.
هرچند نوروز و تعطیلات اول سال فصل شکفتن و گردشگری و بهره مندی مردم از مزیت های انجام مسافرت های نوروزی است ، اما با توجه به همزمانی این ایام با ماه مبارک رمضان لزوم رعایت اصول و احکام الهی و جلوگیری حداکثری از شکسته شدن حرمت های این ماه عزیز بیش از پیش ضروری بوده و اجتناب ناپذیر است.
اینکه به بهانه نوروز و آیین های مربوط به گردشگری و مسافرت ها، ارزش های ماه رمضان به بوته فراموشی سپرده شود، به هیچ عنوان برای بیشتر مردم مومن و روزه دار ایران اسلامی پذیرفته نیست و باید این ارزش ها به بهترین شکل ممکن در بین خانواده های گردشگر و نیز مجریان برنامه های ستاد سفرهای نوروزی در استان ها مورد دقت قرار بگیرد.
ماه مبارک رمضان از جمله گوهرهای بسیار با ارزشی است که بهره گیری درست از آن مرهون شناخت و معرفت کافی است و باید توجه داشت که چرا رمضان برای روزه گرفتن انتخاب شده و این ماه بر سایر ماه ها برتری دارد.
تقارن نوروز و رمضان برنامه های مناسب فرهنکی می طلبد
استاندار آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تقارن بهار طبیعت با بهار قرآن را فرصتی بسایر مهم و مغتنم برای تجدید قوای روحی و معنوی فردی و اجتماعی دانست و گفت: بر همین اساس و با استفاده از این فرصت مهم و بزرگ، می توان نسبت به اجرای انواع برنامه های فرهنگی و مذهبی برای حوزه گردشگری اقدام کرد.
مالک رحمتی افزود: از ماه مبارک رمضان و تقارن آن با نوروز هم می توان برنامه های مناسب فرهنگی اجرا کرد و هم با بی تفاوتی و بی برنامگی می توان آن را به تهدید برای استان و کشور تبدیل کرد که دقت و حساسیت در این رابطه بسیار ضروری است.
وی اظهار کرد: در این ایام مبارک همه دستگاه های اجرایی و خدماتی به ویژه شهرداری ها و جمعیت هلال احمر همراه با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید نسبت به برگزاری سفره های افطاری ساده و برنامه های فرهنگی بعد از افطار اهتمام جدی داشته باشند.
رحمتی یادآوری کرد: در این ایام همه اعم از دستگاه های اجرایی و خدماتی و نیز آحاد مردم و گردشگران باید دست به دست هم دهند تا فضای غالب حاکم بر شهرها و روستاهای آذربایجان شرقی، فضای قرآنی و فرهنگی باشد.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری های آذربایجان شرقی به خصوص تبریز باید برای نشاط عمومی بعد از افطار در شهر برنامه ریزی کنند، اضافه کرد: تعداد استراحتگاه های بین راهی و داخل شهری نیز در این ایام باید جهت پذیرایی از میهمانان افزایش یابد تا با اجرای برنامه های ساده فرهنگی و استفاده از ظرفیت موکب ها به ارتقای سطح خدمات به گردشگران کمک کرد.
رحمتی با تاکید بر رونق اقتصاد گردشگری در آذربایجان شرقی، تحقق آنرا نیازمند استخراج آمار دقیق و برنامه ریزی منسجم نهادهای مسئول دانست و بر لزوم اهتمام شهرداری ها و دیگر نهادهای فرهنگی برای طراحی و اجرای برنامه های فاخر فرهنگی در تقارن بهار طبیعت و قرآن تاکید کرد.
وی یادآور شد: جمع آوری اطلاعات گردشگران ورودی به استان در نوروز امسال باید به گونه ای باشد که برای سال بعد بتوان با استفاده از آن در راستای افزایش گردشگران برنامه ریزی کرد و نقاط ضعف را پوشش داد و نقاط قوت را تقویت کرد.
رحمتی بر ضرورت افزایش ظرفیت جابجایی ناوگان ریلی و اتوبوسرانی مسافری آذربایجان شرقی در ایام نوروز در مقایسه با سایر مواقع سال تاکید و اظهار کرد: نباید مدیر وضعیت موجود بود، زیرا با این نوع مدیریت، گردشگری و اقتصاد گردشگری استان رونق نمی گیرد و در این میان مدیری که تحرک لازم را نداشته باشد و برنامه ریزی مناسب در ایام تعطیلات و غیرتعطیل برایش تفاوت نکند، از نظر ما عملکرد قابل قبولی ندارد.
وی همچنین بر آمادگی تمام بخش های خدماتی آذربایجان شرقی در تعطیلات نوروزی و ماه رمضان تاکید کرد و با بیان اینکه باید برای عملکرد مطلوب همه دست به دست هم دهیم، افزود: باید تدبیری اتخاذ شود که هیچ مرکز پزشکی و بیمارستانی آذربایجان شرقی در تعطیلات سال نو بدون پزشک نباشد.
رحمتی گفت: باید بتوانیم در جریان تعطیلات نوروزی با بسیج همه امکانات خدمات شایسته ای به گردشگران و مسافران ارایه دهیم و برنامه ریزی مناسب نخستین شرط تحقق این مهم است که میزان انجام آن در دستگاه های مختلف متفاوت است.
وی افزایش دوربین های کنترل سرعت، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی کافی، ساخت نقاط حادثه خیز و ایجاد ایستگاه های صلواتی به عنوان راهکارهای کاهش تصادفات رانندگی در تعطیلات سال نو را مورد تاکید قرار داد و گفت: اقدامات فرهنگی و هنری فاخر با استفاده از ظرفیت فعالان فرهنگی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در تعطیلات نوروزی نیز مورد توجه مضاعف باید قرار گیرد.
برنامه های گردشگری آذربایجان شرقی پیوست فرهنگی و مذهبی دارد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی به خبرنگار ایرنا، گفت: تمام برنامه های حوزه گردشگری این مجموعه برای تعطیلات نوروزی دارای پیوست فرهنگی و مذهبی است و در این زمینه از مدت ها قبل برنامه ریزی های لازم انجام شده است.
احمد حمزه زاده با اعلام اینکه آذربایجان شرقی برای پذیرایی از میهمانان نوروزی همزمان با ماه مبارک رمضان آماده است، گفت: تعداد ۳۰ دستگاه خدماتی و اجرایی در ستاد تسهیلات سفر نوروزی این استان مسئولیت دارند که در قالب کمیته های ۱۲ گانه به ماموریت های خود عمل می کنند.
وی تقارن نوروز امسال با ماه مبارک رمضان را موضوع بسیار مهم و تاثیرگذار در برنامه های ستاد نوروزی بیان کرد و افزود: بر همین اساس نوع و نحوه ماموریت های ستاد تسهیلات سفر نوروزی در استان ها نیز متفاوت تر از سال های قبل است تا مسافران و گردشگران نوروزی با کمترین مشکل و به راحتی از سفر خود لذت ببرند.
حمزه زاده ایجاد امکانات و تمهیدات لازم در بخش خدمات، اطلاع رسانی و معرفی آذربایجان شرقی و نظارت بر عملکرد اماکن اقامتی و واحدهای خدماتی را سه اصل مهم و محوری ستاد تسهیلات سفر نوروزی در استان برشمرد و اظهار کرد: برای ایجاد هماهنگی در این زمینه، بین بخش های مختلف همکاری های میراث فرهنگی با تعزیرات حکومتی، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان صمت و نیروی انتظامی تعریف شده است تا شاهد بروز کمترین مشکل در جریان سفرهای سال نو باشیم.
وی نظارت بر اماکن اقامتی، واحدهای پذیرایی و خدماتی را یکی مهمترین از برنامه های ستاد تسهیل سفرهای نوروزی در استان عنوان کرد و ادامه داد: نظارت و بازرسی از این اماکن از چند روز قبل در سطح آذربایجان شرقی و در مجتمع های بین راهی، واحدهای اقامتی و سفره خانه های سنتی اغاز شده است و در ایام تعطیلات نوروزی این نظارت ها شدت بیشتری به خود خواهد گرفت.
حمزه زاده استانداردسازی واحدهای اقامتی را از جمله رئوس برنامه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی برشمرد و یادآور شد: در این راستا تاکنون تعداد بیش از ۶۰ واحد اقامتی، پذیرایی و تفریحی استان استانداردسازی شده است.
وی توجه به اسکان اضطراری و تجهیز اماکن پذیرایی و اقامتی را از جمله فعالیت های اخیر ستاد سفر استانی عنوان و اضافه کرد: با هماهنگی های به عمل آمده در صورت ضرورت و تکمیل ظرفیت اماکن اقامتی از آموزش و پرورش آذربایجان شرقی کمک گرفته و تعدادی از مدارس را برای پذیرایی از میهمانان نوروزی آماده می کنیم و در کنار آن ایجاد کمپ های ویژه در مساجد استان نیز تعریف شده است.
حمزه زاده اجرای برنامه های متنوع و متناسب با ماه مبارک رمضان با همکاری شهرداری های استان، منطقه آزاد ارس، صدور مجوز برای برخی واحدهای تفریحی و اجرای برنامه های فرهنگی، شناسایی نقاط حادثه خیز جاده ای و تلاش برای رفع آنها، راه اندازی کمپین «۳۰،۶۰» با هدف جلوگیری از بروز تصادفات جاده ای در فاصله ۳۰ کیلومتری شهرها و برپایی کمپ های ویژه در ورودی شهرها و تلاش برای کاهش تصادفات را از دیگر برنامه های مهم ستاد تسهیلات سفر نوروزی در آذربایجان شرقی بیان کرد.
وی بازسازی سرویس های بهداشتی و نمازخانه های بین راهی آذربایجان شرقی را از جمله اقدامات ستاد تسهیلات سفر نوروزی عنوان و اظهار کرد: در ۶ ماهه دوم سالجاری افزون بر ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه ستاد تسهیلات سفر نوروزی آذربایجان شرقی به طور شبانه روز آماده پاسخگویی به هموطنان و مسافران نوروزی است، افزود: سامانه ۰۹۶۲۹ به عنوان پل ارتباطی مردم با حوزه گردشگری آماده دریافت شکایات، گزارش ها، انتقادات و پیشنهادات مردمی است.
اجرای طرح ملی قرآنی «زندگی با آیهها» در آذربایجان شرقی
رییس اداره برنامه ریزی امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی نیز از اجرای طرح ملی قرآنی «مسطورا» در استان همزمان با ماه مبارک رمضان و نوروز خبر داد و گفت: جامعه مخاطبان این طرح گروه سنی نوجوانان و کودکان است و تلاش داریم در تعطیلات نوروزی به بهترین شکل ممکن انرا اجرا کنیم.
حجت الاسلام رامین خورنژاد افزود: نخستین مرحله این طرح که بر گرفته از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن مقام معظم رهبری است، با عنوان «مسطورا» در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز امسال اجرا میشود.
وی مسئله کانونی در اهتمام دسته جمعی و اجرای طرحهایی مانند «مسطورا» را توجه به مضامین و مفاهیم پایه زندگیساز قرآن در متن فعالیت و زندگی همه علاقهمندان به کتاب آسمانی به خصوص دانشآموزان داست و ادامه داد: البته برای آنکه قرآن در متن زندگی ما قرار گیرد، اجرای این طرح به ایامی همچون ماه رمضان و نوروز ختم نخواهد شد و در طول سال ادامه مییابد.
خورنژاد یادآور شد: تلاش بر آن است که جرعهای از مفاهیم و نور قرآن بنوشیم و برای انس با قرآن بکوشیم و خود را مخاطب قرآن ببینیم و با توجه به محوریت نوجوانان و جوانان در اجرای این طرح به گونهای برنامه ریزی شده تا دانشآموزان بتوانند آیات قرآن را به مرور فرا بگیرند و دیگر اقشار علاقهمند به مرور زمان بتوانند سطر به سطر آیات کلیدی را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان و بهار قرآن ابزار هدایت نیست بلکه خود نور و هدایت است، گفت: اگر انس و قرابت با آن برقرار شود، میتوان تحولآفرینی کتاب خدا را در تار و پود زندگی مشاهده کرد و بر همین اساس شاخصترین محصولی که برای اجرای طرح مسطورا با چنین هدف گذاری ایجاد شده، وبگاه زندگی با آیهها است که بستر بارگذاری تمامی تولیدات تبیینی پیرامون این فرازها خواهد بود.
نظر شما