اقامتگاه های بوم گردی کهگیلویه وبویراحمد؛ تجربه حس خوب زندگی +فیلم

یاسوج - ایرنا - اقامتگاه های بومگردی کهگیلویه و بویراحمد جایی برای تجربه حس خوب زندگی در دل طبیعت، آشنایی با آداب و رسوم و فرهنگ غنی و زندگی روستایی و عشایری و تجربه خوراکی های سنتی است که در این روزها و تعطیلات نوروزی آرامشی باور نکردنی را برای مسافران به ارمغان می آورد.

به گزارش ایرنا،اقامتگاه های بومگردی کهگیلویه و بویراحمد درچندین روستا از جمله امام ضامن، کریک، کوهپایه های خامی و الگن خدمات رسانی می کند این روزها استراحتگاه هزاران نفر مسافری شده که برای تماشای طبیعت بکر به روستاهای این استان سفر کرده اند.

استفاده از وسایل سنتی برای تزیین و استفاده مسافران در اقامتگاه های بومگردی کهگیلویه وبویراحمد تجربه زندگی نوستالژی را نصیب آنان کرده است.

اینجا در اقامتگاه های بومگردی کهگیلویه و بویراحمد طبیعت زیبا، رودخانه خروشان، بافت های تاریخی و پلکانی واحدهای مسکونی، قرار داشتن در مسیر کوه و امکان کوهنوردی باعث شده خاطراتی باورنشدنی برای گردشگران ثبت می کند.

اما زیباترین جلوه های طبیعت بکر در نزدیکی اقامتگاه بومگردی کهگیلویه و بویراحمددر شام گاهان با صدای آب رودخانه و تماشای آسمان پر ستاره نمایان می شود جایی که آرامشی وصف نشدنی برای مسافران خسته از زندگی در کلان شهرها را فراهم کرده است.

هوای پاک،لباس های رنگارنگ زنان، دختران و بوی مست کننده نان و غذاهای محلی در کنار گویش شیرین لری از دیگر تجربیات شیرین مسافرانی است که اقامتگاه های بومی کهگیلویه و بویراحمد را به عنوان مقصد گردشگری نوروزی خود انتخاب کرده اند.

در این اقامتگاه ها غذاهایی مانند کره محلی، تخم مرغ محلی، عسل طبیعی، آبگوشت، دمپخت گوشتی،آش کارده و آش ماست در وعده های مختلف روزانه برای مهمانان تدارک دیده شده است.

اقامتگاه بومگردی امام ضامن

در روستای امام ضامن که در پنج کیلومتری پل تاریخی بریم یادگار دوره ساسانی قرار دارد افزون بر طبیعت سرسبز و هوای دلپذیر بهاری وجود باغستان های دلگشا فضایی زیبا را برای گردشگری فراهم کرده است‌.

امام ضامن نام روستایی درنزدیکی شهر باشت و ۱۱۵ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد است،وجود جنگل های بلوط، تپه ماهورهای سرسبز،رویش گل های رنگارنگ در اطراف روستا بر زیبایی های روستای امام ضامن در این روزهای بهاری افزوده است.

وجود یک اقامتگاه بوم‌گردی که روزانه ظرفیت ۴۰۰مسافر را دارد و عرضه غذاهای سنتی و ایرانی در این روستا افزون بر رفاه گردشگران سفر آنان را خاطره انگیژتر کرده است.

زیرساخت هایی مانند رستوران سنتی،فست فود،کافی شاب،آلاچیق، سوییت اقامتی از بخش های مختلف این اقامتگاه است.

گردشگرانی که به این روستا سفر می کنند می توانند پل بریم یادگار ارزشمند هویت ملی و آینه تمام نمای تمدن ایران در دوران ایران باستان را به تماشا بنشینند.

این پل باستانی زیبا که در بردارنده روح زندگی و سبک معماری نیاکان ایران زمین است، دوران پیش از اسلام در مسیر جاده ارتباطی استان های خوزستان به فارس و روی رودخانه شیو احداث شده است.

بنای تاریخی پل بریم که به‌صورت طاق‌های کمانی به هم پیوسته ساخته شده و در روزگار کهن محل عبور، تجارت و مبادله فرهنگ مردمان دور و نزدیک منطقه بوده امروزه یکی از مهمترین مقاصد گردشگری تاریخی کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.

تجربه حس خوب زندگی در اقامتگاه های بومگردی کهگیلویه و بویراحمد+فیلم

بخش های به جا مانده از این میراث تاریخی کهن شامل ۱۳ دهانه طاق چشمه و پایه ستون‌های بزرگ است که آیینه تمام نمای شکوه تمدن ایرانی در روزگاران کهن است.

براساس مطالعات باستان شناسی پایه‌های پل بریم مربوط به روزگار ساسانیان و احتمالا هخامنشیان است.

مارین

اقامتگاه بومگردی روستای مارین هم این روزها محل استارحت مسافرانی شده که برای تجربه صحنه های زیبایی های پر رمز و راز صخره های سخت و همنوایی با طبیعت کوهستان، صفای زندگی سنتی، بافت های مسکونی به این روستا سفر کرده اند

این روستا که درفاصله ۳۶ کیلومتری شمال شهر گرمسیری دوگنبدان مرکز گچساران قرار دارد با خانه های پله ای ،چشمه سارها ، باغ های میوه،آب و هوای دلپذیر و چشم اندازهای زیبا جذابیت های طبیعی زیادی برای گردشگری دارد اما طبیعت همه زیبایی های این سرزمین بکر و رویایی نیست.

تجربه حس خوب زندگی در اقامتگاه های بومگردی کهگیلویه و بویراحمد+فیلم

"مارین" با قرار داشتن در کنار راه تاریخی شوش به تخت جمشید و بیشاپور (در دوره هخامنشیان) از روستاهای باستانی کشورمان محسوب می شود همچنان بافت سنتی خود را حفظ کرده است.

اینجا لباس های محلی مردمان روستای مارین، لهجه شیرین آنان، بوی کاهگل ،بانک خروس و صدای زنگوله گوسفندان مسافران را به یاد زندگی سنتی نیاکان ایرانی می اندازد.

از آنجا که سیمای بیشتر روستاهای کشورمان در گذر زمان دست خوش تغییرات اساسی شده مارین را می توان یکی از مناطق منحصر بفردی دانست که تاکنون اصالت روستایی خود را حفظ کرده است .

برخی معابر روستای مارین آنقدر کم عرض است که یک خودرو در کوچه ها به سختی از آن عبور می کند،اینجا عبور چهارپایانی چون الاغ و گاو و بوی خاک آب خورده نشانه های روستایی است که همچنان اصالت خود را حفظ کرده است.

در روستای زیبای مارین نغمه پرندگان، آسمان آبی با تکه های سفید ابر،محیطی آرام بدون دود و دم خودروها و آلودگی هوا تجربیات ماندگاری را برای گردشگران به یادگار می گذارد .

کریک

اقامتگاه بومگردی روستای کریک در نزدیکی جاده یاسوج به اصفهان در دامنه ارتفاعات دنا ،۱۵کیلومتری جنوب غربی شهر سی سخت نیز ازدیگر استراحتگاه های مسافران نوروزی در این روزها میزبان گردشگران پرشماری است.

عبور رودخانه از میان روستا، تاکستان های انگور و باغستان زیبا،دره با صفای کریک ،قرار داشتن در مسیر دسترسی به منطقه ییلاقی سی‌سخت از زیبایی های وصف ناشدنی روستای کریک است.

تجربه حس خوب زندگی در اقامتگاه های بومگردی کهگیلویه و بویراحمد+فیلم

آنچه در نگاه نخست نگاه هر گردشگری در این روستای یادگار دوران پیش از تاریخ اسلام را جلب می کند افزون بر قرار گرفتن باغستان ها در گرداگرد روستا، شکل پلکانی بافت مسکونی آن است، بطوریکه حیاط هر خانه پشت بام خانه دیگر محسوب می شود.

کوهپایه های خامی

یکی دیگر از تجربه های متفاوت بومگردی در کهگیلویه و بویراحمد در ارتفاعات کوه خامی و در نزدیکی رونه رونه جلوه گری می کند جایی که پس از یک پیاده روی 90 دقیقه ای به جایی دنج برای استراحت میرسیم.

رود رونه که از برف های کوه سه هزار متری خامی سرچشمه می گیرد در ۱۰ کیلومتری شهر باشت و نزدیکی جاده ارتباطی استان های جنوبی کشور به فارس محیطی دنج و رویایی برای گذراندن یک سفر چند روزه در دل طبیعت است.

این سرزمین زیبا که در آغوش کوه سه هزار متری خامی آرمیده، چون بهشتی رویایی از آب گوارا گرفته تا،طبیعت سرسبز، پونه های مشک فشان،گل های رنگارنگ و هوای دلپذیر خود را در استقبال از بهار آراسته است.

اینجا سایه سار خنک درختان گردو، انگور، انجیر و توت وحشی همراه با مناظر زیبای جنگل های بلوط فضای دلنشینی را فراهم کرده که می تواند مقصد سفری خاطره انگیز و به یادماندنی برای طبیعت دوستان باشد.

تجربه حس خوب زندگی در اقامتگاه های بومگردی کهگیلویه و بویراحمد+فیلم

وجود غاز بزرگ معروف به اشکفت میر محمد طاهری و همچنین اشکفت برابر با وسعتی به اندازه برپایی بیش از ۳۰ چادر مسافرتی در کنار چشمه آب گوارا اوج هنرنمایی طبیعت را به نمایش گذاشته است.

امکانات و زیرساخت های گردشگری روستایی

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: زیرساخت های مورد نیاز پذیرایی و اسکان شبانه روزی استان در اقامتگاه های بومگردی فراهم شده است.

فرشید کرمی افزود:این مراکز خدماتی که در روستاهای مناطق گرمسیری و سردسیری استان فعال شده امسال با استقبال مسافران مواجه شده است.

وی تاکید کرد: مسافران همچنین می توانند خوراکی های محلی چون کشک، عسل،سبزی های خشک شده کوهی و صنایع دستی را برای سوغات سفر خود از اهالی روستاهای مذکور خریداری کنند.

نوروزگردی در کهگیلویه و بویراحمد به روایت آمار

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از روز بیست و پنجم اسفند سال ۱۴۰۱ تا روز بیست و نهم اسفند ماه 127 هزار و770 گردشگر از جاذبه های دیدنی این استان بازدید کردند که بخش زیادی از این شهروندان جاذبه های روستایی را هدف بازدید قرار داده اند.

سعید طالبی پور افزود: گردشگرانی که کهگیلویه و لویراحمد را هدف گردشگری خود قرار داده اند بارعایت موازین و احترام به ماه مبارک رمضان از خوردنی ها و نوشیدنی ها استفاده می کنند.

وی بیان کرد: روستای کریک در شهرستان دنا، منطقه شلالدون باشت، بارگاه حضرت بی بی حکیمه (س) در گچساران ،آبشار یاسوج و چشمه بلقیس چرام از شلوغ ترین جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در تعطیلات نوروز امسال بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: بیش از ۱۲۰ مجموعه گردشگری در سطح استان شامل اردوگاه های تفریحی، خانه های مسافر و بوم‌گردی ها در ایام نوروز امسال فعال است.

وی تاکید کرد: ۴۹۰ اتاق، متشکل از یکهزار و ۶۱۹ تخت در کهگیلویه و بویراحمد آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران نوروزی شده است.

استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد که با داشتن ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، افزون بر ۷۹۰ اثر تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است در کنار جاذبه های مردم شناسی چون پوشش ها و گویش های محلی و آواها و نواهای محلی یکی از مقاصد گردشگری جنوب کشور و دومین ظرفیت اقتصادی تبدیل کرده که جذب سرمایه گذاران می تواند باعث به بهبود زندگی و وضعیت معیشتی ساکنان این استان است.

جاذبه های هزار رنگی مانند بارگاه نورانی بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع)، نقاط تاریخی چون پل پریم، نقش برجسته‌های تنگ سولک، سواحل زیبای سد کوثر، رود رونه و آبشار کیوان از مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد است که می توان با ایجاد دهکده های گردشگری به درآمدزایی های بهتر برای آن اقدام کرد.

براساس آمار موجود این استان سالانه پذیرای بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر گردشگر است که تعدادی از آنها جهانگردان کشورهای خارجی هستند.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha