صفدر صفدری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هدف از اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغها، هویت بخشی یکپارچه به عرصه های باغبانی، ایجاد ارتباط موثر و پایدار با تولید کنندگان زیر بخش، تدوین بانک جامع اطلاعاتی، ثبت و پایش مبدا تولید محصولات باغی، کنترل باقیمانده آثار سموم شیمیایی و آفت کش ها و ارتقای کمی و کیفی صادرات محصولات باغی است.
وی با بیان اینکه اینک ۳۰ درصد از باغ های خراسان شمالی شناسنامه دار شده است، تصریح کرد: الویت دریافت تمامی خدمات و تسهیلات، یارانه های دولتی از جمله نهاده های کودی، سوخت و بیمه با کشاورزانی است که باغ های خود را شناسنامه دار کرده اند.
به گفته صفدری؛ مساحت باغ، نوع درختان، ارقام و تمامی اطلاعات لازم در شناسنامه باغ درج می شود.
حذف واسطهگری از اهداف راه اندازی «سبک»
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: اکنون باغداران با مراجعه به سامانه جامع مدیریت بهرهبرداران کشاورزی «سبک» میتوانند برای صدور و یا تمدید مجوزهای باغداری خود اقدام کنند.
وی افزود: این سامانه جامع در راستای مدیریت هوشمند بازار و تغییر رویه تولید محصولات کشاورزی به سمت توسعه بازار محور ارائه شده است.
صفدری، حرکت به سمت کشاورزی نوین و هدفمند، حذف واسطه گری و حفظ حقوق مصرف کنندگان را از دیگر اهداف راه اندازی این سامانه دانست.
وی یادآور شد: سال گذشته ۹۰ تن گیلاس به کشور روسیه صادر شد که اگر باغ های استان دارای شناسنامه باشد زمینه صادرات بیشتر محصولات باغی این استان فراهم می شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: این طرح با کاداستر متفاوت است زیرا که در طرح کاداستر تنها مساحت و موقعیت زمین مطرح است.
به گزارش ایرنا، انواع محصولات سردسیری و نیمه گرمسیری با توجه به شرایط اقلیمی در خراسان شمالی به عمل می آید که از مجموع محصولات تولیدی انگور، سیب و گیلاس این خطه دارای رتبه های کشوری به ترتیب هفت، ۱۲ و ۱۵ است.
سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما