روح الله خدابنده لو روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید نیز از کمک هزینه حق پرستاری و مددکاری در خانواده استفاده می کنند.
وی به فعالیت ۱۱ مرکز شبانه روزی نگهداری از افراد دارای معلولیت، که امکان نگهداری از آنها در خانواده وجود ندارد اشاره کرد و گفت: ۷۹۵ نفر از افراد دارای معلولیت شدید در مراکز شبانه روزی بهزیستی مقیم هستند و خدمات نگهداری توانبخشی دریافت میکنند.
این مسوول، در خصوص نحوه پذیرش این مراکز نیز ادامه داد: اولویت پذیرش در مراکز مذکور با افراد دارای معلولیت و بیماران روانی مزمنی است که نگهداری از آنان در خانه به دلیل ناتوانی خانواده در امر مراقبت و یا از دست دادن سرپرست موثر، وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به ارائه خدمات بهزیستی به افراد مجهول الهویه گفت: این نوع افراد چون سالمندان یا بیماران اعصاب و روان که در خیابان رها شده که فاقد سرپرست بوده یا سرپرست مؤثر ندارند با مداخله اورژانس اجتماعی و با حکم قضائی اغلب در مراکز شبانه روزی ویژه معلولین شدید ذهنی، بیماران مزمن اعصاب و روان و سالمندان پذیرش و به صورت دائمی نگهداری میشوند.
خدابنده لو خاطرنشان کرد: در راستای توانمند سازی افراد دارای معلولیت وتشویق به نگهداری این افراد در خانواده و پیشگیری از تمایل خانواده ها به نگهداری فرزندان خود در مراکز شبانه روزی، با بررسی شرایط توانخواه و خانواده نسبت به برقراری مستمری و کمک هزینه حق پرستاری و مددکاری خانواده محور برای توانخواه اقدام می شود و فرد در بستر خانواده از حمایتهای بهزیستی برخوردار خواهد شد.
استان زنجان ۱۱ مرکز شبانه روزی دارد که سه مرکز در زمینه نگهداری سالمندان، ۶ مرکز نگهداری کم توانان ذهنی و ۲ مرکز نگهداری بیماران روان مزمن فعالیت می کند.
نظر شما