آمریکا نام کارخانه‌های چینی مرتبط با ممنوعیت فناوری‌های جدید تراشه را اعلام می‌کند

تهران- ایرنا- منابع آگاه گفتند ممکن است آمریکا به زودی فهرستی از کارخانه‌های تولید تراشه چینی برای ممنوعیت دریافت فناوری‌های جدید را معرفی کند.

به گزارش روز جمعه ایرنا از رویترز، سه منبع آگاه روز پنجشنبه گفتند آمریکا در حال تهیه فهرستی از کارخانه‌های تولید تراشه‌های پیشرفته چینی است که از دریافت ابزارهای کلیدی و فناوری‌های جدید منع شده‌اند، هدف از انتشار این فهرست، جلوگیری از تداوم انتقال فناوری‌های جدید به چین است.

یکی از افراد گفت: این فهرست ممکن است در چند ماه آینده منتشر شود.

وزارت بازرگانی آمریکا در سال ۲۰۲۲ شرکت های آمریکایی را از ارسال تجهیزات به کارخانه های چینی تولید تراشه های پیشرفته منع کرد، زیرا ایالات متحده به دنبال تشدید محدودیت‌ها برای پیشرفت فناوری پکن است و علت آن را نگرانی از امنیت ملی عنوان می‌کند اما شرکت‌ها می‌گویند تشخیص دقیق اینکه کدام کارخانه‌ها در چین تراشه‌های پیشرفته تولید می‌کنند دشوار است و مدت‌هاست که از وزارت بازرگانی آمریکا خواسته‌اند تا فهرستی از این شرکت ها را منتشر کند.

این اقدام نشان از تلاش واشنگتن برای افزایش محدودیت‌های موجود بر تراشه‌های چین دارد و پیروی از محدودیت‌های اعمالی را برای شرکت‌های آمریکایی ساده تر می کند.

وزارت بازرگانی آمریکا از اظهار نظر درباره این گمانه‌زنی خودداری کرد اما سخنگوی سفارت چین در واشنگتن گفت: آمریکا باید از گسترش بیش از حد مفهوم امنیت ملی و سوء استفاده از قدرت خود برای سرکوب شرکت های چینی دست بردارد.

مقامات آمریکا در کنفرانس سالانه کنترل صادرات این هفته در واشنگتن به درخواست شرکت ها برای تهیه فهرست شرکت های ممنوعه پرداختند.

یکی از مقامات در یک میزگرد، گفت: مردم اینگونه هستند: اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم، احتمالاً فهرست جامعی نخواهد بود اما هر چه بیشتر بتوانیم به شناسایی مراکز نگران کننده کمک کنیم، به کنترل آن امیدوارتر خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، در ماه اکتبر ۲۰۲۳ (آبان ۱۴۰۲)، وزارت بازرگانی آمریکا کنترل صادرات محموله‌های تراشه‌های پیشرفته و ابزارهای ساخت تراشه به چین را تشدید کرد و در چهار سال گذشته قوانین زیادی در تلاش برای محدود کردن پیشرفت پکن در ساخت ویفرهای نیمه هادی پیشرفته در ۱۴ نانومتر به کار گرفته بود.

در پاسخ به این اقدامات، چین متعهد شده است که به خودکفایی بیشتر در تولید تراشه دست یابد و بودجه دولتی قابل توجه چندین میلیاردی به این بخش سرازیر شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha