به گزارش خبرنگار ایرنا، پدربزرگ حاج علی حسن الصراف پیش از تشکیل کشور مستقل کویت برای کار به این منطقه رفت و آنجا ماندگار شد، پدر و مادر او نیز همانجا متولد شدند اما همواره علاقه خود را به ایران حفظ کردند؛ پدر او تاجر بود و در این کشور به پاکدستی وخوشحسابی شهرت یافت.
این خیر فارسی نخستین بار، ۷۰ سال پیش به ایران آمد و مسیر ۳۵۰ کیلومتری که امروز در چهار ساعت از شیراز تا علامرودشت سفر میکنیم را از راههای کوهستانی و ناهموار در یک شبانهروز پیمود؛ این نقطه آغاز سازندگیهای نیکاندیشانه حاج علی حسن الصراف در سرزمین آبا و اجدادیاش بود؛ همان جایی که تا پایان عمر از فرزندانش نیز میخواست آن را فراموش نکنند.
سازندگی در علامرودشت از هفتاد سال پیش تا همین امروز
کارهای خیر این تاجر فارسی بسیار پر شمار و پر دامنه است اما تا آنجا که به علامرودشت در جنوب فارس بر میگردد از سازندگی در عرصههای عمرانی گرفته تا اشتغالزایی و حمایت از نیازمندان گسترش یافته است.
آنطور که در زندگینامه او ( اخلاص و عمل) آمده و سامره مهرپویا، وکیل او نیز برشمرد، ایجاد ۷۰ کیلومتر جاده درجه یک با زیرسازی کامل و احداث نخستین بیمارستان علامرودشت که اکنون به بخش اداری شبکه بهداشت و درمان این شهر تبدیل شده، خانه بهداشت و بیشتر مدارس و مساجد این شهر و روستاهای تابعه آن بخشی از خدمات حاج علی حسن الصراف به دیار پدری است.
او سومین حوزه علمیه کشور را پس از حوزههای قم و مشهد در جنوب فارس راهاندازی کرد، مرکز دینی بزرگی که امروز ۷۰ حجره دارد و محل تحصیل علوم دینی مهمی در جنوب استان است.
او در این منطقه دستکم ۱۰۰ منزل مسکونی برای نیازمندان ساخت و از بسیاری از زنان و دختران خودسرپرست حمایت مالی کرد.
آنطور که مهرپویا گفت او برای دختران مجردمانده روستایی این منطقه مستمری ماهیانهای تخصیص داده بود تا برای خریدهای خود نیاز مالی نداشته باشند.
نیکاندیشی خیر فارسی در فارس
اقدامات خیر حاج علی حسن الصراف در فارس محدود به علامرودشت نیست که از این شمار میتوان به ساخت بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک شیراز و اهدا به دانشگاه علوم پزشکی، کمک به ساخت بیمارستان سرطانی امیر در فرهنگشهر شیراز، ساخت بیمارستان لامرد، مرکز آب شیرینکن خنج و بسیاری آموزشگاه، مدرسه و کتابخانه اشاره کرد.
به گفته وکیل حاج علی حسن الصراف، در هنگام ساخت بزرگترین مجموعه نگهداری از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست کشور (تحت مدیریت عطر یاس نبوی) در گلدشت حافظ شیراز نیز او بود که سال ۹۸ نخستین گام را برداشت و با پرداخت ۱۰ میلیارد ریال این پروژه خیرساز اجرایی شد و پس از او با مشارکت ۲۰۰ میلیارد ریالی دیگر خیران شتاب گرفت.
این تاجر خیر در هنگام زندگی همراه با رفاه در کویت سرزمین آبا و اجدادی را نیز از خاطر نبُرد، تا کنون هزاران وام بدون کامزد برای ایجاد اشتغال و درمان و تحصیل به هم وطنانش پرداخت کرده و اکنون ۲۰۰ خانوار نیازمند را تحت پوشش دارد.
وکیل حاج علی حسن الصراف میگوید او تا کنون برای بیش از ۲ هزار نفر اشتغالزایی کرده و همواره خود با حضور در ایران بر این اقدامات نظارت میکند.
خدمت به اسلام و مسلمانان از ترکیه و آفریقا تا کانادا
دامنه نیک اندیشی این تاجر خیر تنها به ایران و ایرانیها محدود نمانده و حاج علی حسن الصراف خدمات بسیاری به مسلمانان و شیعیان آسیا و اروپا تا آفریقا و آمریکا کرده است.
او بیش از ۵۰ واحد مسکونی برای مسلمانان و شیعیان ایرانیهایی ساخت که ۱۰۰ سال پیش ساکن هند شده اما براساس قوانین این کشور، به دلیل محرومیت از مسکن نتوانسته بودند حق و خدمات شهروندی مناسب دریافت کنند.
حاج علی حسن یک مجموعه فرهنگی، کتابخانه و مجموعه تحصیلی در گرجستان ساخت و یک مرکز فرهنگی، درمانی، بهداشتی و کتابخانه در آفریقا به همراه چند باب مغازه ساخت تا مخارج این مجموعه را تامین کند.
یکی از اقدامات نیک اندیشانه این خیر فارسی نیز در کانادا رقم خورده است؛ آنطور که وکیل او به ایرنا گفت: قرار بود یک کلیسا در این کشور به فروش برسد که علی حسن الصراف آن را به بهای بالایی خرید و تبدیل به یک مسجد، کتابخانه و مرکز آموزشی کرد.
او بسیار به امام علی (ع) عشق میورزید و هنگامی که دید شیعیان ترکیه از خواندن نهج البلاغه به زبان ترکی محرومند، با هزینه بالایی، همه ویرایشهایی که از نهج البلاغه وجود دارد را از کشورهای اسلامی جمع آوری، به زبان ترکی ترجمه و منتشر و میان شیعیان این کشور توزیع کرد.
سرنوشت گره خورده با عشق علی (ع)
مهرپویا درباره عشق وافر این خیر بزرگ منش به امام علی (ع) گفت: حاج علی حسن الصراف بسیار به امام علی (ع) علاقه داشت و پس از نماز بویژه ظهرهای جمعه باگریه شفاعت مولی الموحدین (ع) در روز قیامت را از درگاه خداوند طلب میکرد، او معتقد بود با همه کارهایی که کرده نیازمند شفاعت مولا علی (ع) است و هر جمعه به این نیت خیرات میکرد.
همین عشق به علی (ع)، سرنوشت او را با مولایش پیوند داد و پس از ۹۰ سال و ۹ ماه و ۱۰ روز عمر، درست، سحرگاه ۱۹ رمضان و پس از اقامه نماز صبح، در خواب از دنیا رفت و ۲۱ رمضان در وادیالسلام نجف به خاک سپرده شد.
حاج علی حسن الصراف از ۲۰ سالگی که اولین بار پای به ایران گذاشت تا ۷۰ سال پس از آن، هر ۲ ماه یکبار به ایران آمد و بر همه کارهای خیری که اجرایی کرده بود نظارت میکرد؛ با این همه هیچگاه نخواست نامی از او برده شود، مورد تمجیدی قرار گیرد یا نامی از او بر تابلو نقش بندد و جایی نصب شود.
نظر شما