به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد اشرفی روز دوشنبه در اولین جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان در سال جاری افزود: از سال ۱۴۰۱ که رهبر معظم انقلاب تولید دانش بنیان را مطرح کردند همچنین قانون جهش تولید دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، تدوین و تنظیم سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی با همکاری جامعه علمی و دانشگاهی استان در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به ارائه گزارش تدوین سند توسعه دانش بنیان در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان اظهار کرد: این سند امروز در کارگروه تصویب شد اما باید در شورای برنامهریزی و توسعه استان نیز تایید نهایی شود و برای اجرا به دستگاههای اجرایی استان ابلاغ خواهد شد.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: اگر توسعه بر مدار دانش بنیان باشد قطعا پایداری مستمر خواهد داشت چون همه نقاط قوت و ضعف شناسایی شده و این محوریت دانشبنیانی با جامعه نخبگان و خبرگان است.
وی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی رتبه پنجم کشور در حوزه دانشبنیان را کسب کرد افزود: اولین بار راهاندازی شهرکهای تخصصی در حوزه تولید از جمله تایر و کاشی در استان رقم خورد.
اشرفی با بیان اینکه اولین بار زنجیرههای ارزش راهبردی در استان تعریف و دبیرخانه آن در دانشگاه راهاندازی شد گفت: همچنین در ۲ سال اخیر گروه کاری زرشک ذیل شورای برنامهریزی و توسعه استان تعریف شد.
وی با اشاره به برگزاری ۱۹۰ جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان ادامه داد: حدود ۶۰ درصد مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با همراهی و همافزیی دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی عملیاتی شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در ادامه از رشد ۱۸۹ درصدی ترانزیت کالا از مرز ماهیرود به افغانستان در سال گذشته خبر داد و گفت: مجوز ترانزیت عام و ورود ماشینهای موقت برای تجار و سرمایهگذاران برای اولین بار در استان دریافت شد.
وی اظهار کرد: همچنین تحقق ۱۵۶ درصدی برنامه هدف صادراتی استان را در سال گذشته داشتیم و اولین بار صادرات ۲۰ میلیون دلاری با محوریت تعاونیها رقم خورد.
اشرفی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی رتبه دوم کاهش نرخ بیکاری را کسب کرد، گفت: میزان سرمایهگذاری خارجی مصوب استان در ابتدای دولت سیزدهم ۹۹۱ میلیون دلار بود که اکنون به هزار و ۲۷۲ میلیون دلار افزایش یافته و رشد ۲۸.۳ درصدی داشته است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی بیرجند نیز در این نشست با اشاره به تدوین برنامه توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی گفت: این برنامه براساس قانون جهش تولید دانش بنیان و با تمرکز دانش بنیانی طراحی شده که حاصل ۳۵ جلسه کارشناسی و بیش از ۶۰۰ نفر ساعت برنامه کارشناسی است.
یدالله یعقوبنژاد افزود: این برنامه دارای یکسری وظایف عملیاتی است و وظایف دستگاههای اجرایی در آن مشخص شده که براساس سه بخش در افق کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت است.
وی با بیان اینکه در این برنامه بهرهوری و زنجیره ارزش افزوده به شکل خاص دیده شده است اظهار کرد: همچنین برش استانی قانون جهش تولید در این برنامه به خوبی دیده شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی بیرجند تصریح کرد: همچنین وضعیت دانش بنیانی را به شکل کاملا دانشی در این برنامه دنبال خواهیم کرد و اولین برنامه دانشی کشور است که موضوعات دانش بنیان استان را در قالب یک برنامه منسجم و برخط ارائه میدهد.
نظر شما