رئیس پایگاه جهانی پاسارگاد دوشنبه درباره این نمایشگاه نقاشی به خبرنگار ایرنا گفت: فاطمه زارعی سفرهای تحقیقاتی بسیاری را به نقاط مختلف جهان در زمینه اشتراکات فرهنگی وهنری نقاط مختلف داشته و حاصل تحقیقات خود را در تابلوهای نقاشی به نمایش گذاشته است.
محمد نصیری حقیقت با بیان اینکه نمایشگاه مقاشی یوتاب در سالن معرفی مجموعه جهانی تخت جمشید برپا است، اظهار کرد: این تابلوهای نقاشی به اشتراکات فرهنگی و هنری اقوام از جمله اسطورهها، صنایعدستی، شباهت بناهای تاریخی و نقوش و نگارههای آنها توجه دارد.
به گفته او موضوع این نمایشگاه در پاسارگاد، رساندن پیام صلح و دوستی جهانی به گوش مردم جهان با تاکید بر جنبههای پیوند دهنده ملتها است.
سفر نقاشیهای پیوند دهنده هنرمند فارسی به دیگر کشورهای جهان
فاطمه زارعی (یوتاب) به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: ۱۴ تابلو نقاشی و نقاشی خط در پاسارگاد و ۱۰ اثر در پارسه به نمایش گذاشته شده و در پاسارگاد تا پایان فروردین ماه نیز ادامه دارد.
او درباره تحقیقات بینالمللی خود درباره اشتراکات فرهنگی ملل گفت: در سفرهای تحقیقاتی به آمریکای لاتین، بخش هایی از آناتولی در ترکیه و برخی کشورهای همسایه و گفتوگو پیرامون اشتراکات فرهنگی و هنری ایران و جهان با مدیران و رایزنان فرهنگی و سفیران ایرانی و خارجی، نقاط پیوند دهنده اقوام و ملتها به دست آمد.
این فعال صلح،میراث فرهنگی و محیط زیست افزود: پس از آن، برپایی نمایشگاههایی از آثار نقاشی خود با این موضوعات را در شماری از سایتهای میراث فرهنگی جهانی آغاز کردم.
زارعی درباره آینده برپایی نمایشگاه نقاشی "یوتاب" در سایت های میراث فرهنگی، گفت که نامههایی از سفرای ایران در سریلانکا، عمان، مکزیک و برزیل دریافت کردم و قرار است در ادامه با نمایشگاه "کانکشن یوتاب" به این کشورها سفر کنم.
زارعی ادامه داد: این تابلوهای نقاشی در فرمهای ارگانیک بر بستری از لایههای نقوش و با الهام از فرمهای صنایع دستی، اسطورهها و اشتراکات فرهنگی - هنری اقوام و ملل مختلف خلق شده است.
این هنرمند فارسی اضافه کرد: در میان آثار اخیر، تعدادی نقاشی خط نیز به چند زبان مختلف دنیا وجود دارد که از اشعار حکیم فردوسی و سعدی شیرازی درباره اهمیت خرد، صلح و آبادانی کشور بهره گرفته است.
او اظهار داشت: همزمان با برپایی نمایشگاه در پاسارگاد، اشعار حکیم فردوسی بر روی نقاشی اورجینال یوتاب در ابعاد یک و نیم متر در یک متر نیز در کنار جواهرات هخامنشی در موزه تخت جمشید به نمایش درآمد.
آنطور که این فعال میراث فرهنگی فارس گفت، در سالهای گذشته نیز تعدادی از نقاشیهای او در پژوهشکده پارسه و پاسارگاد جای گرفته و به صورت دائمی در انجا نگهداری میشود.
یوتاب اظهار کرد که نگاه او برپایه جنبههای پیونده دهنده انسانها فارغ از موقعیت جغرافیاییشان بنیاد نهاده شده و نوید بخش زندگی در اتحاد، صلح، آرامش و دوستی میان ملتها است.
تخت جمشید مجموعهای از چند کاخ تو در تو در کنار دشت مرودشت است که در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول بنا شده و پایتخت تشریفاتی امپراتوری هخامنشیان بودهاست؛ این مجموعه جهانی در ۱۰ کیلومتری شمال مرودشت و ۵۷ کیلومتری شیراز واقع شده و هرساله میزبان گردشگران بسیاری از سراسر ایران و جهان است.
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعهای از سازههای باستانی برجایمانده از دوران هخامنشی شامل آرامگاه کوروش بزرگ، پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آبنماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطهٔ مقدس و تنگه بلاغی در پاسارگاد است و حدود ۱۳۵ کیلومتر با شیراز فاصله دارد؛ این مجموعه به عنوان پنجمین مجموعه ثبت جهانی ایران سال ۱۳۸۳ در فهرست یونسکو به ثبت رسید.
نظر شما