دولت از توان جوامع محلی برای حفظ و احیای تالاب ها استفاده می کند

همدان - ایرنا - معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رویکرد این سازمان بهره گیری از توان و ظرفیت سمن ها، بخش خصوصی و جوامع محلی برای حفظ و احیای تالاب ها است.

به گزارش ایرنا مجتبی ذوالجودی روز جمعه در جریان بازدید از تالاب های همدان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: در چارچوب قوانین هم بهره گیری از توان بخش خصوصی به ویژه سمن ها و تشکل های مردمی برای حفظ و احیای تالاب ها مورد تاکید است.

وی با بیان اینکه در مباحث محیط زیستی مردم اولویت اول و شاخص هستند اضافه کرد: جوامع محلی ساکن در حاشیه تالاب در حوزه تولید ورود کرده و پیشرفت های خوبی را با همراهی تشکل های مردمی به ویژه بانوان داشتند.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست اظهارکرد: بخش خصوصی در چارچوب قانون و مقررات می تواند برای حفظ و احیای تالاب ورود کند تا علاوه بر آن در رشد تولید سهیم شده و حتی صنایع محلی را در حاشیه این مناطق عرضه کند.

تابستان امسال تالاب های کمتری کانون گرد و غبار می شود

ذوالجودی با بیان اینکه بارش های اخیر، آب موجود در تالاب ها را تقویت کرد افزود: پیش از این بارش ها نیز با توجه به تدوین مدیریت زیست بوم تالاب ها و هماهنگی بین سازمان حفاطت محیط زیست و معاونت آب وزارت نیرو، نسبت به اختصاص حق آبه ها اقدام شد.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به علت توزیع مناسب بارندگی ها ، شرایط کلی تالاب ها نسبت به سال های قبل قابل قبول است و مدیران استانی نیز با پیگیری حق آبه تالاب ها دنبال استمرار برخورداری تالاب ها از حق آبه هستند و بر اساس قانون بعد از آشامیدنی ، تخصیص حق آبه تالاب ها در اولویت است.

دولت از توان جوامع محلی برای حفظ و احیای تالاب ها استفاده می کند

ذوالجودی بیان کرد: وضعیت موجود گویای این است که تابستان امسال تالاب های کمتری در کشور منشا گرد و غبار می شود چرا که بیشتر آنها دست کم نمناک شدند و برنامه داریم به گونه ای مدیریت شود که تابستان این تالاب ها منبع ریز گرد نشود.

کشاورزی سنتی و کشت های پر آب بر چالش اصلی محیط زیست

وی گفت: ایران در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد بنابراین با توجه به بالا بودن تبخیر آب، مدیریت منابع آبی با همکاری جهاد کشاورزی ، وزارت نیرو، جوامع محلی، تخصصی و همراهی کشاورزان در رعایت الگوی کشت با هدف روانه کردن این منابع به سمت تالاب ها ضروری است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست افزود: بزرگترین چالش محیط زیست مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی است چرا که همچنان با بهره گیری از روش سنتی، کشت در حوزه آبخیز تالاب ها صورت می گیرد.

ذوالجودی افزود: این شیوه موجب هدر رفت مقدار زیادی از آب شده بنابراین وقتی این آب در بخش کشاورزی مصرف می شود آب کمتری به تالاب ها می رسد.

عبور از بحران آب با صرفه جویی ۲۰ درصدی در بخش کشاورزی

وی گفت: اگر با برنامه ریزی اصولی ۱۵ تا ۲۰ درصد آب در حوزه کشاورزی صرفه جویی شود به طور حتم به شرایط بحرانی سال گذشته نمی رسیم.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: ستاد ملی احیای تالاب ها به ریاست معاون اول رییس جمهور، این موضوع را با دقت و حساسیت بالا پیگیری می کند.

ذوالجودی ادامه داد: مدیریت منابع آبی در بخش کشاورزی اولویت اول این ستاد است تا با مدیریت وزارت کشاورزی و نیرو بتوان میزان آب مصرفی بخش کشاورزی سپس صنایع را کاهش داد.

دولت از توان جوامع محلی برای حفظ و احیای تالاب ها استفاده می کند

وی تاکید کرد: بر اساس قانون بعد از تامین آب آشامیدنی مورد نیاز مردم، تامین حق آبه تالاب ها مورد تاکید است و با عمل به این قانون بسیاری از مشکلات حل می شود.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در پروژه مشترکی که با برنامه عمران ملل متحد و کشور ژاپن داشتیم در حوزه های کار کردیم که منجر به کاهش ۲۷ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی شد.

ذوالجودی ادامه داد: در این طرح مناطقی که راندمان و مصرف آب کشاورزی بالایی داشتند انتخاب شدند و قرار است این طرح به کل کشور تسری یابد.

استان همدان دارای ۲۷ تالاب طبیعی و مصنوعی است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست از تالاب طبیعی آق گل ملایر و شیرین سو کبودرآهنگ بازدید کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha