رضا دانش پژوه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اداره کل محیط زیست در راستای شناسایی متخلفان و جلوگیری از تخلفات زیست محیطی از جمله شکار و صید غیر مجاز، علاوه بر فضای حقیقی نسبت به رصد فضای مجازی نیز اقدام می کند.
وی اظهار کرد: امسال تاکنون سه متخلف و سال گذشته ۱۵ نفر مربوط به شکار و صید غیرمجاز از طریق فضای مجازی شناسایی و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: به تازگی نیز پس از انتشار تصاویر تعدادی گراز و تشی (خارپشت) در فضای مجازی، فرد متخلف شناسایی شد.
دانش پژوه افزود: ماموران یگان حفاظت محیط زیست در بازرسی از منزل شکارچی متخلف مقداری از بقایای لاشه ۲ راس گراز را کشف کردند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست همدان با بیان اینکه این شکارچی غیربومی حدود ۲ سال در شهرستان همدان اقامت دارد یادآوری کرد: این فرد سال گذشته در یک فقره اقدام به دریافت مجوز میرشکاری از محیط زیست کرده که با توجه به تخلف اخیر از لیست میرشکاران استان همدان و کشور حذف شد و تا پایان دوران محرومیت حق دریافت مجوز شکار و صید از او سلب شد.
دانش پژوه خاطر نشان کرد: پیرو درخواست سازمان حفاظت محیطزیست از دادستان کل کشور از سال ۱۴۰۰ انتشار جرائم زیست محیطی در فضای مجازی جرم تلقی شد.
وی افزود: همچنین ترغیب دیگران به شکار و صید در فصل ممنوعه، شکار گونه های وحشی و دیگر جانوران با ارزش، عرضه و خرید و فروش گونه های حیات وحش در فضای مجازی، از جانب قانونگذار جرم محسوب شده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست همدان اضافه کرد: با تأیید این قانون، سازمان حفاظت محیطزیست از سال ۱۴۰۰ پیوسته نسبت به رصد فضای مجازی اقدام کرده است.
دانش پژوه تاکید کرد: حتی در صورت داشتن مجوز، انتشار تصویر شکار در فضای مجازی جرم است چراکه موجب ترغیب دیگر افراد به شکار و صید می شود.
وی بیان کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست از منزل متهم ۲ قبضه سلاح شکاری و گلوله زنی دارای مجوز کشف کردند که در صورت محکوم شدن متخلف در مرجع قضایی، او مجاز به استفاده از سلاح نبوده و در مواقعی مکلف به واگذاری اسلحه نیز می شود.
ترغیب دیگران به شکار و صید جانوران وحشی بدون پروانه در فضای مجازی بر اساس بند الف ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی و ماده ۱۰ قانون شکار و صید جرم است.
همچنین ترغیب دیگران به شکار و صید در فصول و ساعات ممنوعه یا از طریق غیرمجاز در فضای مجازی طبق بند الف ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی و بندهای الف، ب و ج ماده ۱۱ قانون شکار و صید تخلف زیست محیطی محسوب می شود.
همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است و تاکنون ۳۰۷ گونه جانوری در این استان شناسایی شده است.
نظر شما