۲۵ اثر تاریخی استان اردبیل ثبت ملی شد

اردبیل - ایرنا - مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل ثبت ۲۵ اثر در فهرست آثار ملی کشور و مرمت ۳۵ بنا و واگذاری بهره‌برداری چهار بنای تاریخی به بخش خصوصی را از عملکردهای شاخص این اداره کل در سال ۱۴۰۲ اعلام کرد.

حسن محمدی ادیب روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حوزه میراث‌ فرهنگی حوزه‌ای دقیق و مهم است و اقدامات در این حوزه به عنوان عاملی برای حفط مواریث تاریخی و انتقال آنها به نسل‌های بعدی است و علاوه بر عملکردهای یاد شده، در سال گذشته در یک بنای تاریخی نیز به ثبت جهانی رسیده است.

وی افزود: در سال گذشته با توجه به ثبت پرونده کاروانسراهای ایرانی در فهرست آثار جهانی، کاروانسرای سنگی صائین نیر به عنوان دومین اثر استان پس از مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی در فهرست آثار جهانی قرار گرفت که فرصت مناسبی برای حفاظت از این اثر مهم تاریخی و جذب گردشگران داخلی و بین‌المللی است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل گفت: پارسال از ۲۵ اثر استان که در فهرست آثار ملی به ثبت رسید هشت اثر غیرمنقول، هشت اثر منقول، ۶ اثر ناملموس و سه اثر طبیعی بودند و مجموعه تاریخی جمعه مسجد اردبیل نیز به عنوان سومین پایگاه ملی میراث‌ فرهنگی استان در سال ۱۴۰۲ به ثبت رسید و فعالیت خود را آغاز کرد.

علیرضا دباغ عبداللهی ، معاون میراث‌ فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل نیز درباره کاوش‌های باستان‌شناسی و مرمت بناهای تاریخی استان گفت: در سال ۱۴۰۲ در پنج محوطه تاریخی استان، کاوش و مطالعات باستان‌شناسی انجام یافت که کاوش باستان‌شناسی در تپه بریس نمین، تپه قلعه کورائیم نیر، گورستان اولتان قالاسی مغان و تاتار تپه روح کندی بیله‌سوار و بررسی باستان‌شناسی در بخش مرکزی شهرستان بیله‌سوار از آن جمله بود.

وی ادامه داد: با همکاری صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی بهره‌برداری چهار بنای تاریخی استان در سال ۱۴۰۲ به بخش خصوصی واگذار شد و باقی بناهای تاریخی نیز مطالعه شده و آماده واگذاری در سال ۱۴۰۳ است.

وی افزود: اقدام مهم دیگر معاونت میراث‌ فرهنگی که به صورت مستمر انجام می‌شود مرمت و ساماندهی بناهای تاریخی استان است و در این راستا نیز کارگاه مرمت ۳۵ بنای تاریخی استان در سال ۱۴۰۲ فعال بوده است.

استان اردبیل با پیشینه قوی فرهنگی دارای آثار تاریخی فراوان در بین استان‌های کشور است.

مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی به عنوان نگین بناهای باستانی استان ، بقعه شیخ‌کلخوران متعلق به امین‌الدین جبرئیل پدر شیخ صفی‌الدین اسحق جد سلاطین صفوی واقع در روستای کلخوران ، خانه ارشادی ، حمام ملاهادی ، برج شاطر ، پل هفت چشمه ، مجموعه بازار تاریخی و مسجد جمعه از جاذبه‌های اردبیل هستند.

همچنین مقبره شیخ‌حیدر ، کاروانسرای قانلی‌بولاغ ، سنگ نبشته‌های ساسانی ، قلعه‌های دیو ، قهقهه و کهنه در مشگین‌شهر ، قیز قلعه و شاه‌تپه در گرمی ، حمام سنگی در کوثر ، قلعه بوینی‌یوغون در نیر ، هفت تپه در خلخال و بناهای باستانی بازمانده از دوره‌های مختلف در گوشه و کنار این خطه نمونه‌هایی از تاریخ و فرهنگ این دیار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha