حجتالاسلام مهدی فوقی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برنامه های مختلف فرهنگی و تبلیغی به جز برنامه جزء خوانی، به مناسبتهای مختلف مثل ولادت امام حسن مجتبی (ع)، شبهای قدر و سفره افطار برپا شد و مورد استقبال خیلی خوب مردم قرار گرفت.
به گفته وی، برنامه جزء خوانی در مناطق مختلف دیگر شهر هم اجرا شد و این کار انشالله در سال آینده گسترش پیدا می کند، اگرچه ما برنامه قرآنخوانی در چهارباغ را در حالت تثبیت میبینیم و این محل به نام قرآن ثبت شد.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی استان اصفهان بیان کرد: یکی از کارهایی که میتواند تأثیر قرآن بر روی اقشار مختلف مردم را تضمین کند، در معرض گذاشتن فعالیتهای قرآنی برای همه مردم است. ازاینرو طبق سابقه ۲ سال گذشته، برنامه جزء خوانی به همت سازمان تبلیغات استان اصفهان و مؤسسه قرآنی برهان در منطقه چهارباغ برگزار شد.
وی با اشاره به دلایل اجرای جزء خوانی در چهارباغ، ادامه داد: تبدیلشدن این منطقه به قطب تجاری و گردشگری و کمبود مسائل معنوی، یکی از دلایل انتخاب چهارباغ برای اجرای این برنامه بود و مساله دیگر این است که زیبایی خاصی را در چیدمان شهری چهارباغ شاهد هستیم و احساس کردیم صوت قرآن طراوت و زیبایی بیشتری را میتواند برای مردم عزیز ما داشته باشد.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی استان اصفهان اظهار داشت: استقبال مردم از برنامه جزء خوانی و سفرههای افطار چهارباغ بهگونهای بود که نشان داد مردم ما نهتنها مخالفتی با اجرای برنامههای مذهبی ندارند؛ بلکه بسیار علاقهمند به اجرای چنین برنامههایی هستند.
وی با اشاره به دشواری های اجرای این برنامه اضافه کرد: از ابتدا با مخالفتهای زیادی برای اجرای این برنامه مواجه شدیم و برخی از دوستان نگران بودند که برگزاری جزء خوانی در چهارباغ باعث هتک حرمت به کلام الهی شود درحالیکه استقبال بسیار خوبی از این برنامه صورت گرفت.
حجت الاسلام فوقی با اشاره به میزان مشارکت مردم اصفهان در برنامه جزء خوانی افزود: هرچه از روزهای ماه رمضان جلوتر رفتیم آمار مشارکت مردم هم بیشتر شد؛ تا جایی که به طور متوسط بیش از سه هزار نفر توزیع قران داشتیم و این تعداد در مناسبتهایی مثل ولادت امام حسن مجتبی(ع) به هفت هزار نفر هم رسید.
وی خاطرنشان کرد: باید مردم را در معرض معنویات قرار دهیم و فعالیتهای مذهبی را منحصر به مسجد، حسینیه و هیات نکنیم و مکان امن قرآنی را در پارکها و مراکز عمومی برای یک عدهای و معنویات را در مسجد و حسینیهها برای عده دیگر قرار دهیم.
حجت الاسلام فوقی با بیان اینکه برگزاری محافل مذهبی در سطح شهر دارای آثار مثبتی است، ادامه داد : برگزاری برنامههای مذهبی در اقصی نقاط شهر به مناسبتهای جشن ائمه، قرآنخوانی و برنامههای دیگر، بطور قطع آثار مثبتی را در نشاط اجتماعی ایجاد میکند و میتوانیم با برگزاری این برنامهها همدلی خوبی را بین اقشار مختلف مردم به وجود آوریم.
وی افزود: سفره ای برای توزیع بیش از هفت هزار افطاری در شب ولادت امام حسن (ع) از بازار هنر تا گذر چهارباغ پهن و این مراسم با حضور مداحان به نام شهر برگزار شد که این برنامهها برای مسافران نوروزی و افراد کمتوجه نسبت مسائل مذهبی هم جذاب بود.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی استان اصفهان تأکید کرد: تصاویر گرفته شده از برنامه جزء خوانی و افطاری چهارباغ نشان داد که مردم ما حتی اگر رعایت مسائل ظاهری را هم هم نمی کنند به مسائل دینی و مذهبی و انقلابی بسیار علاقهمند هستند.
وی با بیان اینکه باید وقت بیشتری را برای مردم بگذاریم، گفت: سازمان تبلیغات اسلامی علاوه بر تمرکز خود بر نیروهای انقلابی و متدین، با حضور حجتالاسلام محمد قمی تحول خوبی را نسبت به این برنامهها ایجاد کرده و باعث شده تا سازمان تبلیغات برای همه مردم ایران باشد. ما نیز از ایشان خط گرفتیم و تلاش میکنیم که بتوانیم انشاالله فعالیتهای تبلیغی خودمان را برای همه مردم داشته باشیم.
حجتالاسلام فوقی با اشاره به تفاوتهای برنامه جزء خوانی چهارباغ نسبت به سالهای گذشته، افزود: امسال شبکه قرآن همکاری خوبی را در ضبط برنامه داشت و گاهی برنامه از شبکه امید و شبکه قرآن پخش شد، همچنین انعکاس رسانهای این برنامه در فضای مجازی انعکاس متفاوتی بود.
وی ادامه داد: برنامه افطاری، حضور مبلغان شادی که با بچهها بازی میکردند، برنامه توزیع بادکنک، پاتوق گفت و گو، اجرای گروههای سرود و تواشیح و حضور بعضی از مداحان به نام شهر از تفاوتهای دیگر این برنامه نسبت سالهای قبل بود و به فضا شور و حال دیگری داده بود.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی اصفهان تأکید کرد: باید به تدریج این برنامه را از تصدی سازمان تبلیغات خارج کنیم و اگر میخواهیم این برنامه تثبیت شود باید مردمیتر اجرایی شود و این قسمت از چهارباغ را باید وقف قرآن و فعالیتهای قرانی کنیم و برای تحقق این امر باید از مجموعههای مردمی بهعنوان هیات امنا در چند گروه کمک بگیریم.
نظر شما