به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه کردستان، بر پایه گزارش "اشپرینگر نیچر" در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۱۲ موسسه ایرانی توانستهاند در سیاهه "نیچر ایندکس" جای گیرند.
این نظام رتبهبندی سالانه موسسههای جهان را بر پایه سنجههای گوناگون ارزیابی میکند و نام ۵۰۰ موسسه برتر را منتشر میکند که امسال هیچ یک از موسسههای ایرانی نتوانستهاند در میان موسسههای برتر جهان جای گیرند.
هر ساله «نیچر ایندکس» به رتبهبندی کشورها در سراسر جهان بر پایه دستاوردهای پژوهشی با کیفیت بالای آنها در سال گذشته میپردازد.
رتبه ملی موسسههای ایرانی در این سیاهه، بر پایه سنجه میزان مشارکت گزارش شده است که دانشگاه کردستان رتبه سیزدهم را دربین ۱۱۲ دانشگاه ایرانی کسب کرده است.
این رتبهبندی بر پایه بخش کوچکی از دستاوردهای پژوهشی کشورها انجام میشود و برای درک بهتر جایگاه آنها باید نظامهای رتبهبندی دیگر نیز مرور شوند.
«نیچر ایندکس» با شمارش شمار مقالههای پدیدآوران در نشریههای نمایهشده، امکان رتبهبندی کشورها را بر پایه سه سنجه کلیدی شمار مقالهها (AC)، شمار کسری (FC)، و شمار کسری وزنی (WFC) فراهم میکند.
به گزارش ایرنا، دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیسهای دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.
این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم پایه و فنی - مهندسی بیجار است و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی، ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
این دانشگاه با پذیرش ۴۹۲ دانشجوی خارجی توانسته است در بعد بین المللی هم حرفهایی برای گفتن داشته باشد.
نظر شما