علی اکبر شیرودی ناجی غرب کشور؛ از آزادسازی پاوه تا ارتفاعات بازی دراز کرمانشاه

کرمانشاه - ایرنا - از ماندگارترین جلوه‌های ایثار و شجاعت شهید شیرودی که در اذهان مردم و تاریخ به یادگار مانده؛ نقش او در عملیات آزادسازی ارتفاعات "بازی دراز" است که با حمله مکرر به دشمن معادله جنگ را تغییر داد و از پیشروی بعثی‌ها برای تسلط بر قله‌های کرمانشاه جلوگیری و شکست سنگینی بر عراقی‌ها در این عملیات وارد کرد.

به گزارش ایرنا؛ ارتفاعات بازی دراز در غرب شهر سرپل ذهاب مهم ترین ارتفاعاتی بود که دشمن در جبهه غرب در اختیار داشت. این ارتفاعات از یک سو بر دشت و شهر سرپل ذهاب و پادگان ابوذر به عنوان مهمترین پادگان مرزی جبهه غرب و راه های ارتباطی آن به طور کامل مسلط بود و از سوی دیگر یک مانع طبیعی عالی برای دفاع عراق از شهر راهبردی خانقین محسوب می شد.

با آغاز عملیات بازپس گیری ارتفاعات بازی دراز در اریبهشت ماه سال ۱۳۶۰ در میانه نبرد لشکر زرهی عراق با پشتیبانی توپخانه و خمپاره انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی در این ارتفاعات در موضع پیشروی خطرناک قرار گرفت اما با مقاومت و ایثار و شهادت وصف ناپذیری رزمندگان جنگ شدید چند روزه ای درگرفت و اگر نبود شجاعت، نبوغ و دلاوری خلبانان هوانیروز شهید شیرودی و همرزمانش شکست سنگین با تلفات و خسارت جبران ناپذیری به ایران وارد می‌شد و این موقعیت بسیار راهبردی در جبهه‌ها از دست می‌رفت اما رشادت سربازان اسلام مانع آن و در نهایت پیروزی ایران شد.

۵۴ دستگاه تانک و نفربر، سه فروند هواپیما، ۲ فروند بالگرد، ۲ دستگاه ادوات مهندسی از تجهیزات دشمن منهدم شد و ۱۲ دستگاه تانک و نفربر، پنج دستگاه ادوات مهندسی به عنوان غنیمت جنگی به دست رزمندگان افتاد و یک هزار و ۵۰۰ نفر از نیروهای دشمن بعثی در عملیات بازی دراز کشته و زخمی و ۷۰۰ نفر نیز به اسارت در آمد.

خلبانان شجاع هوانیروز در جنگ تحمیلی با شرکت در عملیات‌های مختلف همواره در پیروزی عملیات‌ها نقش بسزایی ایفا کردند و یکی از این خلبانان شهید علی اکبر قربان شیرودی با بیشترین ساعت پرواز بین خلبان های کبرا است که به عنوان یکی از معروف ترین خلبانان درگیری های صاحب سبک رزمی هوایی و هوانوردی جهان همچنان نامدار است.

علی اکبر شیرودی ناجی غرب کشور؛ از آزادسازی پاوه تا ارتفاعات بازی دراز کرمانشاه

محل شهادت شهید شیرودی در سرپل ذهاب

شهید شیرودی علاوه بر عملیات غرور آفرین بازی دراز در آزاد سازی شهر پاوه، ختم غائله کردستان، جلوگیری از سقوط پادگان ابوذر و سرپل ذهاب در روزهای ابتدای جنگ تحمیلی نقش تعیین کننده‌ای داشت بطوریکه آیت الله هاشمی رفسنجانی به نشانه سپاسگزاری از وی گفت 'شیرودی حق بزرگی بر این کشور دارد'.

امام خمینی شهید شیرودی را فردی آمرزیده معرفی کرد، شهید چمران از او به عنوان «ستاره جنگ کردستان» یاد کرد و تیمسار شهید فلاحی رییس ستاد ارتش او را «ناجی غرب و فاتح گردنه‌ها» نامید که غیرممکن را ممکن می ساخت.

شهید شیرودی در هشتم اردیبهشت سال ۶۰ حین عملیات بازی دراز با اصابت گلوله توپ به بالگردش شهید شد و هم اکنون گلزار مطهرش در زادگاهش روستای شیرود از توابع شهرستان تنکابن واقع در غرب استان مازندران است.

به یاد دلاوری و شجاعت این شهید والا مقام یادمانی در ارتفاعات بازی دراز بنام علی اکبر شیروری بنا شده که هر ساله با سالگرد عملیات بازی دراز زیارتگاه خیل عظیمی از هموطنان است.

بازی دراز از مناطق و ارتفاعات مهم میان شهرستان های سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب است که ارتش متجاوز بعثی صدام در ابتدای جنگ تحمیلی با تصرف این ارتفاعات تسلط کاملی بر این سه شهر غرب کرمانشاه داشت و از این منطقه ویژه برای دیده بانی و رصد فعالیت های رزمندگان اسلام استفاده می کرد.

اردیبهشت ماه همچنانکه یادآور شیرینی آزادسازی ارتفاعات بازی دراز است؛ تلخی از دست دادن علی اکبر شیرودی نابغه پروازی جهان را برای مردم ایران بویژه کرمانشاه و مازندران یادآوری می کند هرچند شهادت این خلبان شجاع برای او جاودانگی ابدی و عندربهم یرزقون را به ارمغان آورد.

در بخشی از تفسیر آیه عندربهم یرزقون گفته شده شهید با بوسیدن زندگی و کنار گذاشتن آن به هستی ابدی و همیشگی خدا و همجواری با او دل بسته و عروج را آگاهانه و بدون کمترین توجه به دنیا انتخاب کرده و به دیدار معشوق و معبودش می‌رود.

علی اکبر شیرودی در کنار دیگر شهدای عملیات بازی دراز همچنانکه خاک میهن را با نثار خون خود از دشمن بازپس گرفته و به هموطنانشان تقدیم کردند، ماوا نشینی خداوندگارشان را انتخاب کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha