به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در این مراسم گفت: فارس دیار هنرمندان، فرهنگوران و مجاهدان است این افتخار از گذشته برای این سرزمین رقم خورده و شیراز نیز همواره خاستگاه مهم علم، فرهنگ و هنر بوده، هست و خواهد بود.
اسماعیل قزلسفلی ادامه داد: فارس از جنبه دینی از وجود احمد بن موسی (ع) که خود نیز یک هنرمند بود بهره میبرد؛ در عرصه ادبیات و هنر از سعدی و حافظ که دو گوهر درخشان بر پیشانی فرهنگ ادب و هنر ایران هستند، برخوردار است.
وی افزود: شیراز در دانشهای مختلف از جمله فلسفه، فقه، ادبیات و علوم جدید مانند ستاره شناسی، فیزیک، پزشکی و الکترونیک هم آوازهای پر افتخار دارد، علمای مبارزی چون میرزا محمد تقی شیرازی و آیتالله دستغیب عالمان بزرگ این خطه هستند.
هنرمند باید علیه بیعدالتی و کژتابیها خروش کند
معاون استاندار فارس اضافه کرد: در هنر هم آوازه برجستگان فارس و شیراز در جهان طنین انداز شده است. محمد شفیع شیرازی با تخلص وصال شیرازی، ابن ملقه خوشنویس و خواجوی کرمانی از هنرمندان این دیار هستند؛ وقتی این سرمایههای بزرگ را داریم طبیعی است که از دل این سرمایهها در حوزه فرهنگ و هنر افرادی چون استاد رحیم هودی در عرصه تئاتر ، استاد حسن صفری در عرصه خوانندگی و استاد جمشید دلطلب در موسیقی پرورش یابند.
وی با بیان اینکه فارس در عرصه سرود هم آوازه نام آشنایی دارد گفت: متولیان این برنامه خوش سلیقه بودند که نام آفرینانی که ۲۰۰ افتخار در حوزه ملی، بینالمللی و منطقهای را از آن ایران اسلامی کردند مورد تجلیل قرار دادند.
قزلسفلی اضافه کرد: آنچه میتواند ماندگار شود جز با هنر امکانپذیر نیست؛ این قالبهای هنری است که آثار را ماندگار میکنند.
وی خطاب به هنرمندان و متولیان فرهنگی گفت: اجازه ندهید تاریخ انقلاب اسلامی را تحریف کنند، اجازه ندهید جوانان و نوجوانان را با تاریخ ایران بزرگ بیگانه کنند.
معاون استاندار با بیان اینکه هنرمند و هنر باید علیه بیعدالتی و کژتابیها خروش کند، گفت: هنرمندان باید پرداختن به مسائل مردم را در اولویت قرار دهند چراکه هنرمند همواره در کنار مردم است و مطالبه گری مسائل مردم از مسیولان جزو رسالت هنری هنرمندان است،
وی عنوان کرد: مسیولان هم بایستی زمینه برای فعالیتهایی که تعهد دینی فرهنگی و انقلابی برای ایران به دنبال دارد را با سلیقههای مختلف فراهم کنند؛ البته متولیان فارس در این مسیر در حال گام برداشتن هستند و البته این مسیر بایستی بیشتر و بهتر از گذشته ادامه یابد.
سال ۱۴۰۲؛ سال پررونقی برای فرهنگ و هنر فارس
مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس ضمن تبریک روز معلم اظهار کرد: هنرمندان به حق از معلمین هستند و هیچ جایگاهی بهتر از این جایگاه برای شأن هنر نمیتوانیم قائل شویم.
حمیدرضا قانعی ادامه داد: سال ۱۴۰۲ سال پررونقی برای فرهنگ و هنر فارس بود؛ این موضوع را میتوان به گواه آمار و افتخاراتی که در سطح فرهنگ و هنر استان رقم خورد، ثابت کرد.
وی به فروش بیش از ۸۰ میلیارد تومانی گیشههای سینما و استقبال کمنظیر مردم از تماشاخانههای استان اشاره کرد و گفت: طبق آخرین آمار بیش از ۲۲۷ هزار نفر طی سال ۱۴۰۲ به تماشاخانه استان فارس رفتند و به تماشای تئاتر نشستند؛ این رقم در نوع خودش قابل تأمل است.
قانعی رونق در فضای موسیقی را از دیگر اتفاقات خوب سال ۱۴۰۲ دانست و گفت: بیش از ۲۵۴ اجرای صحنهای در سال ۱۴۰۲، گواه این مدعی است؛ این اتفاقات جز به همت هنرمندان اتفاق نمیافتاد.
وی اضافه کرد: هنرمندان و فرهنگوران فارس پای کار آمدند، در کنار مسیولان قرار گرفتند و این اتفاق خوب را رقم زدند.
قانعی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ رنگ و بوی هنر فارس را در جشنوارههای مختلف ملی و بینالمللی میشد دید، گفت: امیدوارم که این سنت حسنه برای ایرانیان پا برجا بماند و سال ۱۴۰۳ هم سال پررونق و سالی پر خیر و برکت برای فرهنگ و هنر فارس باشد.
وی به برنامههای فرهنگ و هنر در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: امسال راهاندازی جشنواره فیلم شیراز، دو سالانه خوشنویسی فارس و برگزاری جشن کتاب سال را در پیش رو داریم و برای رقم خوردن این رویدادها دست نیاز و همیاری و همفکری به سوی هنرمندان و فرهنگ وران دراز میکنیم.
در پایان این مراسم از هنرمندان و فرهنگوران فارس تجلیل شدند.
در بخش فرهنگی محمد محمدی رابع، غلامرضا کافی، پروین جاویدنیا، فریده زارعی، حمیده ساعیان، حمید افسری، فروغ توتونچی و محسن عباسپور تقدیر شدند و در بخش قرآنی سید محمدعلی سجادیان، علیرضا خلیفه، هادی افخمی، سید رضا نجیبی، محمدرضا کرمنژاد، محمد بهرامی شاد و حسام قانعی مورد تجلیل قرار گرفتند.
در بخش سینمایی از محمد حسین فلاحزاده، محسن دانشور، محمد ناصری راد و علی بلند نظر قدردانی شد و در بخش موسیقی سید پوریا نصیری، حسین یاسانی، محمد توکلی شوریجه، محمد زارع، شکیبا حداد، محمدمهدی یزدانبخش، احسان تابنده، محمدضا نیکخو و عمران جمالی تکریم شدند.
در بخش هنرهای تجسمی هم از آیدا قدمی، پارسا توانایی، سیده مریم احراری، آبتین شُمیلی و سعید کریمی تحلیل شد و در بخش نمایشی آژمان بیژنی نسب، اصغر گروسی، شهرزاد بداغی، علیرضا بازیار، سعید نظری، سانیا عاجلی، نسیم شیرزادی، زهرا قربانی، ملیحه زحمتکش و آرش جمالالدینی مورد قدردانی قرار گرفتند.
نظر شما