به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالمجید دیناروند روز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: در دولت سیزدهم ۹ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است.
وی اظهار کرد: نیروگاه کلاس اف با بهرهوری ۶۵ درصد، بهروزترین و تازهترین نسل نیروگاههای برقی ایران است و امسال در کشور بومی سازی میشود.
دیناروند تصریح کرد: نیروگاه برق شهید مفتح با بهرهوری ۳۹ درصد توسط تولید کننده ژاپنی ۳۰ سال پیش تحویل ما داده شد و اکنون پس از گذشته سه دهه با بهرهوری ۳۸ درصدی در مدار بهرهبرداری قرار دارد.
وی تاکید کرد: عمر نیروگاههای ژاپنی ۲۵ سال است و خود ژاپنیها هم نگهداری این نیروگاه را تحسین برانگیز عنوان کردند.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان افزود: قطعات این نوع نیروگاهها انحصار کشور ژاپن است اما مهندسان ما همه تجهیزات را بومی سازی کردهاند و در بازدیدی که ژاپنیها سال گذشته از نیروگاه داشتند، نگه داشت نیروگاه رو تحسین کردند.
وی ادامه داد: همکاران نیروگاه دستگاهی با عنوان توربینوسکوپی ساخته اند که با نفوذ از یک حفره به داخل توربین، ایرادات احتمالی را قبل از باز کرد توربین، بررسی میکند.
دیناروند تاکید کرد: تامین برق خانگی و صنعتی اولویت نخست ما است و تلاش داریم با مدیریت مصرف در روزهای مختلف سال، تولید و مصرف را به صورت متوازن مدیریت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: برای تامین برق هموطنان از مهرماه سال گذشته تعمیرات و پایش واحدهای تولیدی انجام شد و با استفاده از روشهای پیشگیرانه، هزینهها را به کمترین میزان رساندیم.
مدیر عامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان گفت: نیروگاه برق شهید مفتح ظرفیت تامین ۲ درصد برق کشور را دارد اما حدود پنج درصد از مصرف برق کشور را مدیریت میکند.
وی با بیان اینکه برای تحقق شعار سال ۲ برنامه مهم را در دستور کار قرار دادیم، تصریح کرد: تلاش داریم میزان تریب ها را کمتر کنیم و درصد آمادگی را افزایش دهیم و اگر ما بتوانیم فاصله تولید و مصرف را کاهش دهیم گام بلندی در تحقق شعار سال برداشتهایم.
دیناروند ادامه داد: میزان مصرف ما بین ۲ تا ۲.۵ برابر استانداردهای جهانی به ازای بک نفر است و به نوعی میزان مصرف برق توسط کولر در کشور ما معادل مصرف برق توسط یک کشور با جمعیت ۱۲۰ میلیون نفر است.
وی گفت: عملیات اجرای برج خشک شماره ۲ نیروگاه توسط پیمانکار در حال ساخت است و پس از ساخت و بهره برداری در اختیار نیروگاه قرار میگیرد.
مدیر عامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان افزود: آب مورد نیاز نیروگاه از طریق پساب تصفیه شده فاضلاب همدان تامین میشود و پساب آن نیز پس از تصفیه به چرخه طبیعت بازمیگردد.
وی اظهار کرد: مصرف کنونی آب نیروگاه ۲۶۰ متر مکعب است و در بیشترین حالت ممکن در فصل تابستان به یک هزار و ۷۰۰ متر مکعب افزایش مییابد.
دیناروند افزود: با توجه به بهره برداری از برج خشک نیروگاه در سال ۱۳۹۴، مصرف آب نیروگاه اکنون به سالانه هفت میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
وی بیان کرد: پارسال پنج درصد نیاز برق کشور در پیک مصرف را تامین کردیم و پیشبینی میشود امسال نیز همین میزان برق را تامین کنیم.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان با اشاره به اینکه پارسال رکورد تولید ۳۰ سال گذشته را پشت سر گذاشت، افزود: آمادگی این نیروگاه یک هزار مگاواتی بالای ۹۹.۹ درصد است و عین همان ظرفیت نامی را تولید میکند.
وی با اشاره به اینکه فصل تعمیرات نیروگاهی به پایان رسیده است، گفت: سال گذشته آمادگی تامین برق فصل تابستان از خرداد ماه آغاز شد و امسال بر حسب دستور وزیر نیرو از ۱۵ اردیبهشت باید آماده اوج مصرف باشیم.
دیناروند با اشاره به اینکه نوع این نیروگاه به گونهای هست که باید آلایندگی داشته باشد، افزود: در این چهار سال بیش از ۱۳۰ هزار نهال در نیروگاه کاشته شده است و پارسال ۴۰ هزار نهال در نیروگاه کاشته و ۴۰ هزار نهال نیز در بین روستاهای اطراف نیروگاه توزیع شد.
وی ادامه داد: ۲۰۰ هزار نهال آماده شده است تا در روز درختکاری سال ۱۴۰۳ در بین روستاهای اطراف توزیع شود.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان گفت: در کارهای آزمایشگاهی عنصر والادیوم از دودههای خروجی نیروگاه استخراج شده است و تلاش میشود تولید آن به مرحله صنعتی برسد.
وی تصریح کرد: تخصیص سهمیه گاز و سوخت مایع در دیسپاچینگ گاز کشور رخ میدهد و بر اساس سهمیههای اختصاصی نوع سوخت به نیروگاه ها اعلام میشود.
نظر شما