۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۸:۱۵
کد خبرنگار: 939
کد خبر: 85470785
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ظرفیت‌های خالی و راکد در شهرک‌های صنعتی زنجان زیر ذره بین نظارت

زنجان- ایرنا - ظرفیت‌های خالی و بدون استفاده در شهرک‌های صنعتی استان زیر ذره بین نظارت و پایش مستمر قرار گرفته است و طرح‌های صنعتی راکد در صورت فعال‌ نشدن خلع ید و به سرمایه گذار جدید واگذار می‌شود.

به گزارش ایرنا، اهمیت نقش شهرک‌ها و نواحی صنعتی، در ایجاد اشتغال، تولید و رونق اقتصادی بر کسی پوشیده نیست و در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورها، بخش مهمی از سهم اشتغال همواره بر عهده صنعت بوده است از همین رو شهرک ها و نواحی صنعتی مختلف راه اندازی شده و با تسهیلاتی برای صاحبان صنایع روز به روز رونق می گیرد و مناطق مختلف را در مسیر رشد و توسعه قرار می دهد.

کمک به راه اندازی واحدهای تولیدی و افتتاح آنها، به چرخه بازگرداندن واحدهای تعطیل و حل مشکل واحدهای در حال فعالیت از عمده محورها و اقدامات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان زنجان است، با این وجود، برخی ظرفیت ها همچنان در تعدادی از شهرک های صنعتی استان بدون استفاده مانده است.

این امر موجب معطل ماندن و بهره وری نداشتن از زیرساخت هاست که برای رفع این مسأله،‌ سازوکارهایی تدوین شد.

ظرفیت‌های خالی و راکد در شهرک‌های صنعتی زنجان زیر ذره بین نظارت

ابلاغ ایجاد پنج شهرک صنعتی جدید در استان زنجان

مدیرعامل شرکت شهرک‎‌های صنعتی استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر ۲۶ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در استان داریم که در آنها امکانات دولتی و زمین برای استقرار واحدهای صنعتی تخصیص می یابد، گفت: در سال گذشته تعداد شهرک‌های مصوب استان ۲۱ شهرک و ناحیه صنعتی بود که با پیگیری‌های های به عمل آمده در راستای توسعه صنعتی استان، ایجاد پنج شهرک صنعتی در سفر دور دوم رییس جمهور ابلاغ شد.‌
مصطفی الماسی افزود: با پایش و کنترل‌ مستمری که روی قراردادها صورت می‌گیرد تقریبا ظرفیت بدون استفاده ای در شهرک ها از محل قراردادها وجود ندارد و طرح های صنعتی راکد با توجه به پیشرفت فیزیکی مورد پایش قرار می گیرد و در صورت امکان نداشتن فعال‌سازی آنها به مسیر حقوقی جهت خلع ید و واگذاری مجدد وارد می شود.
وی خاطرنشان کرد: البته رویکرد شرکت اولویت دادن به فعال شدن و بهره برداری از قراردادهای موجود است و فسخ و خلع ید در اولویت بعدی قرار دارد.
الماسی گفت: قراردادهای راکد در شهرک ها نیز وارد مسیر پایش شده است که در این راستا در سال گذشته به ۳۴۶ فرد طرف قرارداد در سطح شهرک‌های صنعتی اخطار داده شد.
وی ادامه داد: ۳۹ فقره قرارداد سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی استان فاقد پیشرفت لازم بودند و مهلت داده شده به آنها نیز در سال های گذشته منقضی شده بود که خلع ید از آنها صورت گرفت و با آزادسازی ۱۲ هکتار زمین، این اراضی به سرمایه‌گذاران جدید واگذار شد.
الماسی اظهار کرد: تاکنون در موضوع پایش طرح های صنعتی ۱۹۳ فقره قرارداد طی ۱۵ جلسه بررسی شد که ۲۸ فقره به کمیته وصول و ۶۵ فقره به مرجع قضایی ارجاع و ۴۹ فقره فسخ و مابقی به داوری ارجاع شده است.

ظرفیت‌های خالی و راکد در شهرک‌های صنعتی زنجان زیر ذره بین نظارت

شناسایی ۵۲ فرصت سرمایه گذاری در زنجان

سال گذشته ۵۲ فرصت سرمایه گذاری در بخش‌های صنعت، معدن و کشاورزی استان زنجان شناسایی شد و تاکید استاندار نیز بر تسریع در تامین نیازهای اولیه آنها مثل زمین و زیرساخت‌های مربوط به انرژی و مجوزهای محیط زیستی است.

استاندار زنجان در این باره، گفت: نیازمند تقویت نگاه حل مسأله در حوزه سرمایه گذاری استان هستیم و لازم است از فرآیند فلوچارتی به فرآیند اکوسیستمی تغییر جهت بدهیم.

محسن افشارچی افزود: برای جذب سرمایه گذاری در بخش های مختلف با جدیت تلاش می کنیم و همه توان خود را در این خصوص به کار می گیریم.

وی به لزوم نگاه متفاوت به برخی شهرستان های استان در جذب سرمایه گذاری ها تاکید کرد و گفت: برای شهرستان های خدابنده، ماهنشان و طارم نیازمند اقدامات ویژه ای هستیم و چند پروژه عمده به صورت نقطه زنی باید برای این مناطق تعریف و پیگیری شود.

افشارچی افزود: سعی بر این است که با عدد و رقم در استان پیش برویم و شاخص مبنای ما هم تولید ناخالص داخلی باشد که روند رو به رشدی در استان دارد.

ظرفیت‌های خالی و راکد در شهرک‌های صنعتی زنجان زیر ذره بین نظارت

پیگیری تحقق توازن سرمایه گذاری صنعتی در مناطق مختلف استان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت زنجان از اجرای طرح توازن سرمایه گذاری صنعتی در مناطق مختلف استان خبر داد و گفت: ۸۰ درصد سرمایه گذاری‌های صنعتی در ۲ شهرستان زنجان و ابهر استان متمرکز شده است و سایر مناطق هم نیاز به توجه دارند.
مجید گلشنی منفرد افزود: در مجموع شهرستان های زنجان و ابهر در استان، ۷۹ درصد تعداد پروانه های صادره، ۷۶ درصد اشتغال و ۸۰ درصد سرمایه‌گذاری پروانه های بهره برداری صنعتی را در استان به خود اختصاص داده اند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: بر اساس سند توسعه راهبردی صنعتی استان، رویکرد ما هدایت سرمایه گذاری‌های جدید به سمت مناطق محروم و کم برخوردار است.
وی با بیان اینکه ما در این سند راهبردی به دنبال ایجاد عدالت اقتصادی و توازن سرمایه گذاری در استان هستیم، اظهار کرد: این رویکرد، یک شعار نیست و این موضوع را در جذب سرمایه گذاری ها دنبال می کنیم.
گلشنی منفرد خاطر نشان کرد: منظور ما این نیست که دیگر سرمایه گذار نباید به مناطقی مثل شهرستان زنجان و ابهر وارد شود بلکه منظور این است که تسهیلات و مشوق های دولتی برای سرمایه گذاری ها را به مناطق محروم‌ استان هدایت کنیم.

برآیند:

استان زنجان حدود یک هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی دارد و ۴۸ هزار و ۵۰۰ نفر در واحدهای صنعتی استان مشغول به کار هستند.

بسیاری از ظرفیت های خالی و راکد در نواحی و شهرک های صنعتی استان زنجان وجود دارد که باید با پایش و نظارت مستمر به سرمایه گذاران جدید واگذار شود تا ضمن تکمیل و بهره برداری سریع از آنها شاهد اشتغالزایی و رونق اقتصادی در استان باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha