به گزارش خبرنگار ایرنا، هوشمندسازی مجموعه ها موضوعی است که در یک دهه اخیر در ایران بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. خصوصا رشد و مطرح شدن هوش مصنوعی در حوزه های مختلف، این موضوع را دست یافتنی تر از گذشته نشان می دهد و مدیران زیادی را به دنبال هوشمند کردن سیستم های مجموعه خود وا داشته است.
شرکت پتروشیمی نوری یکی از این مجموعه هاست که از حدود ۶ سال پیش تحقیقات خود را در حوزه تحول دیجیتال آغاز کرده و یک مجموعه پیشرو در این حوزه محسوب می شود. به طوری که هوشمند سازی را به مرحله عملیاتی رسانده و در حال حاضر بیش از ۵۰ سامانه در حوزههای مختلفی همچون مدیریت تکنولوژی، مدیریت دانش، سیستم جامع نگهداری و تعمیرات، بهینهسازی تولید محصولات، مدیریت انرژی و کنترل تولید، در این شرکت به مرحله اجرا رسیده است.
حمید رجایی، مدیر توسعه، فناوری و نوآوری شرکت پتروشیمی نوری یک نگاه ویژه به مباحث علمی و تحقیقاتی داشته و در تاریخ پنجم و ششم اردیبهشت ماه سال جاری با حضور در دومین کنفرانس ملی «تحول دیجیتال و سیستم های هوشمند» که در لارستان برگزار شد، مهمترین دستاوردهای این شرکت پس از گام نهادن در مسیر دیجیتالی شدن را برای اعضای این کنفرانس ملی بیان کرد.
رجایی در این کنفرانس که علی نوروزی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران نیز در آن حضور داشت، به این موضوع اشاره کرد که شرکت پتروشیمی نوری از بزرگترین شرکتها در سطح جهان است و باید بنچ مارکش نیز جهانی باشد و به همین خاطر بیش از ۴۱ طرح در حوزه تحول دیجیتال در این شرکت تعریف شده و ما رسالت خود را دیجیتالی کردن شرکت به معنای واقعی کلمه قرار دادیم.
وی با بیان سه مرحله اصلی دیجیتالی شدن و تعریف همه پروژههای این شرکت به سمت تحقق کاملترین مرحله آن افزود: پتروشیمی نوری با نقشه راه تحول دیجیتال شاهد کاهش تأثیرات نامطلوب زیست محیطی، ارتقای بهرهوری، کاهش هزینههای عملیاتی، افزایش سودآوری شرکت و همچنین ارتقای بازدهی تولید، کاهش هدر رفت خوراک و انرژی و ارتقای قابلیت اطمینان تجهیزات خواهد بود.
رجایی در ادامه به سیر تکامل مفهوم نوآوری در پتروشیمی نوری اشاره کرد که به ترتیب شامل پژوهش و فناوری، مدیریت تکنولوژی، مدیریت دانش، ساخت داخل و فناوریهای نوین و مدیریت نوآوری است و با تاکید بر اینکه پتروشیمی نوری در مرحله مدیریت تکنولوژی قرار دارد، توضیح داد: طی این مرحله تکنولوژیهای کلیدی و شکافهای تکنولوژیک شناسایی شده و پس از ارزیابی جذابیت و توانمندیها، اقدام به تعریف پروژههای توسعهای شده است.
او همچنین تشریح کرد: حاشیه سودآوری این شرکت با اتمام این پروژهها دستخوش تغییر خواهد شد؛ کما اینکه نتیجه اقدامات نوآورانه صورت گرفته در حوزه مدیریت دانش، بیش از ۱۱ میلیون دلار صرفه جویی هزینه و تاثیرگذاری بالا در ارزیابیهای متعدد مدیریتی و سیستمی داخلی و بین المللی همچون PSM، EFQM و IMS بوده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۲۰ نیاز دانشی واحدها شناسایی و اولویت بندی شده و راهکارهای مدیریت دانشی در راستای رفع آنها اجرایی شده است، از مستندسازی بیش از ۱۰۰ فرایند اورهالی برای اولین بار در کشور سخن گفت و اضافه کرد: بستههای دانشی برای هر فرایند و تجهیز نیز آماده شده است که اقدامی بی سابقه و کم نظیر در سطح ملی و بین المللی و همه این موارد سرآغازی جهت دریافت گواهینامه ISO۳۰۴۰۱ محسوب می شود.
در ادامه نشست رجایی از مرحله «ساخت داخل و فناوریهای نوین» گفت و از نهایی شدن نقشه راه تحول دیجیتال این شرکت خبر داد و عنوان کرد: از جمله مهمترین اقدامات شرکت در این بخش، بومی سازی بیش از ۹۰ درصد کاتالیستها و مواد شیمیایی بوده که از پیشرفتهترین فناوریها در صنعت پتروشیمی است.
موقعیت برجسته لارستان در جنوب کشور
مجتمع آموزش عالی لارستان به عنوان میزبان برگزاری کنفرانس، خود نیز گام هایی در مسیر هوشمند سازی برداشته است. مدیر توسعه، فناوری و نوآوری شرکت پتروشیمی نوری در حاشیه این کنفرانس نیز با اشاره به مطالعات قبلی و بازدید میدانی که از این مجتمع داشته، آن را یک مجموعه بسیار خوب و با کیفیت توصیف کرد.
رجایی پیشگام شدن این مجتمع در حوزه تحول دیجیتال و برگزاری کنفرانس ملی در این حوزه را عاملی برای حمایت شرکت پتروشیمی نوری از این کنفرانس عنوان کرد؛ چرا که این شرکت نیز به عنوان یک شرکت پیشرو در حوزه تکنولوژی، نوآوری و تحول دیجیتال، حمایت از اقدامات علمی این حوزه را در مسیر انجام رسالت های خود می داند.
او معتقد است که شهرستان لارستان در فارس، در موقعیتی قرار گرفته که هم به مرکز دو استان فارس و هرمزگان یعنی شیراز و بندرعباس و هم به منطقه اقتصادی پارس جنوبی عسلویه و به دریا نزدیک است و با موقعیت جغرافیایی و لجستیکی خود، حائز برجستگی های مهمی است و به همین دلیل ظرفیت بسیار بالایی دارد.
رجایی در پایان ابراز امیدواری کرد که این متجمع آموزش عالی میتواند با ایجاد ارتباطات مؤثر زمینه سرمایهگذاری های مختلف را در حوزه انرژی های پاک و همچنین حوزه تحول دیجیتال و هوشمندسازی ایجاد نماید و در آیندهای نه چندان دور می توان شاهد این مهم بود تا منشأ تحولی برای منطقه و شهرستان باشد.
دومین کنفرانس ملی تحول دیجیتال و سیستم های هوشمند با دریافت بیش از ۱۰۰ مقاله، پنج و ۶ اردیبهشت ماه سال جاری در محل برج علم و فناوری لارستان برگزار شد و برگزاری اولین دوره آن در مهرماه سال ۱۴۰۰ و به صورت مجازی بوده است.
برج علم و فناوری لارستان نیز در نیمه دوم مهرماه سال گذشته و در جریان سفر هیات دولت به استان فارس توسط دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور افتتاح شد و با این افتتاح، فارس تنها استانی غیر از تهران است که ۲ برج علم و فناوری دارد و این مجموعه فرصتی بسیار خوب برای رشد و تقویت منطقهای دانشبنیان در جنوب فارس و شمال هرمزگان فراهم کرده است.
شهرستان لارستان به مرکزیت شهر لار در فاصله ۳۴۰ کیلومتری شیراز در جنوب استان فارس قرار دارد و فاصله آن تا بندرعباس و بندر عسلویه هر کدام ۲۵۰ کیلومتر است.
نظر شما