دکتر «یونس احمدی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تب خونریزیدهنده کریمه کنگو از کنه به عنوان میزبان و ناقل ویروس این بیماری است که در ماه های گرم سال جمعیت فعالیت کنه ها بیشتر می شود و احتمال ابتلا به این بیماری نیز افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه دامپزشکی اقدام به سمپاشی و مایه کوبی در میان گله های دام کشاورزان می کند، افزود: اما قصابی ها و کشتارگاه های غیرمجاز بیشترین عامل انتشار این ویروس از طریق دام و لاشه آلوده هستند.
احمدی یادآور شد: هرچند در استان ایلام گزارش هایی در خصوص ابتلا به این ویروس گزارش نشده است اما نمی توان عدم گزارش ابتلا به این ویروس را بر نبود این بیماری در استان تلقی کرد بنابراین مردم برای حفظ سلامت خود گوشت مصرفی را از مراکز عرضه مجاز و تایید شده خریداری کنند.
وی به مردم توصیه کرد: گوشت قرمز مصرفی خود را از فروشگاه های وابسته به عرضه و هایپرمارکت ها تهیه کنند چرا که این گوشت ها در کشتارگاه های مجاز و مورد تایید و نظارت کارشناسان دامپزشکی ذبح و عرضه می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام یادآور شد: ۲۰ تا ۳۰ درصد گوشت سالم مورد نیاز بازار استان توسط این فروشگاه ها تامین و عرضه می شود و مصرف کنندگان گوشت خود را از این مراکز عرضه تهیه کنند.
وی از مصرف کنندگان خواست از خرید گوشت های فاقد مهر و لیبل دامپزشکی اجتناب ورزند چرا که این ویروس از طریق گوشت های آلوده منتشر می شود.
احمدی توسعه فروشگاهها و مراکز عرضه گوشت در سطح شهرها را از راه های مقابله با کشتار و عرضه غیر مجاز گوشت برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: گوشت خریداری شده باید قبل از مصرف ۲۴ ساعت و امعا و احشای دام هم ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود.
به گزارش ایرنا، ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با مصرف یا تماس با گوشت آلوده به بدن فرد منتقل میشود و علائمی چون تب، سردرد، سرگیجه، تهوع، اسهال، درد گردن و مفاصل، التهاب گلو، حساسیت به نور و روشنایی، بروز لکه های قرمز در سقف دهان یا گلو را از خود نشان می دهد.
علائم این بیماری پس از مصرف یا تماس با گوشت آلوده سریع خود را نشان می دهد.
نظر شما