به گزارش خبرنگار ایرنا، در این آیین، اقدامات خیرین مدرسه ساز در استان اردبیل طی سالهای گذشته و به خصوص یک سال اخیر به همراه کمبود موجود در فضاهای آموزشی استان تشریح شده و تعدادی از خیرین مدرسه ساز استان نیز تجلیل شدند.
خبرین بیش از ۱۸۰۰ کلاس درس در استان اردبیل ساختهاند
رییس مجمع خیرین مدرسهساز استان اردبیل در این جشنواره، وضعیت کنونی فضاهای آموزشی این استان را اسفبار خواند و گفت: هم اینک شهرستانهای اردبیل، مشگین شهر و پارس آباد با کمبود جدی فضای آموزشی مواجه هستند.
جواد قرآن نویس با بیان این که بودجه دولت برای رساندن سرانه فضای آموزشی ۲ متر مربعی این شهرستانها به میانگین فضای آموزشی هشت متر مربعی کشور کافی نیست، افزود: خیرین مدرسه ساز برای جبران این کمبود، می توانند نقش اساسی ایفا کنند.
وی بیان کرد: خیرین مدرسه ساز تاکنون ۴۴۸ مدرسه با بیش از یک هزار و ۸۰۰ کلاس درس در استان اردبیل احداث کرده و در اختیار علم آموزان قرار داده اند و این روند همچنان ادامه دارد.
رییس مجمع خیرین مدرسهساز استان اردبیل اظهار کرد: در صورت اجرای طرح های مدرسه سازی پیش بینی شده، در مدت سه سال میتوان با احداث ۲ هزار کلاس درس جدید با مشارکت خیرین، سرانه فضای آموزشی این استان را به میانگین کشوری ارتقا داد.
استان اردبیل در زمینه فضای آموزشی کمبود جدی دارد
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این جشنواره، لازمه تحقق شعار ایران قوی را داشتن مدرسه، کلاس معلم قوی دانست و گفت: برای رسیدن به این هدف لازم است که فضای آموزشی استاندارد در اختیار نظام آموزشی استان قرار گیرد.
کلام الله صفری معلم، تجهیزات و امکانات و فضای آموزشی استاندارد را سه رکن اساسی تعلیم و تربیت خواند و افزود: استان اردبیل در زمینه فضای آموزشی کمبود جدی دارد و وضعیت این استان در این زمینه وحشتناک است.
وی خواستار مشارکت خیرین برای جبران و تامین فضای آموزشی مورد نیاز استان اردبیل شد و بیان کرد: دانش آموزان استان اردبیل در زمینه استعداد در رتبه پنجم کشوری قرار دارند ولی به علت نبود فضای آموزشی، تراکم بالای کلاسهای درس و نبود تجهیزات کافی و استاندارد، این استان در زمینه قبولی کنکور و میانگین نمرات درسی در رتبه های آخر کشوری قرار دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل تراکم دانش آموزان در مدارس این استان را بسیار بالا عنوان کرد و گفت: امیدواریم با همت دولت و اقدام خیرخواهانه خیرین مدرسه ساز، نیاز ضروری این استان در زمینه فضای آموزشی جبران شود.
وی اضافه کرد: استان اردبیل برای رسیدن به میانگین کشوری زمینه سرانه فضای آموزشی نیازمند احداث ۲ هزار کلاس درس جدید است و بر این اساس، عملیات احداث ۳۵۰ کلاس درس در سال جاری کلید خورده است.
صفری افزود: عملیات ساخت ۷۵ کلاس درس در ایام قبل از عید نوروز در این استان آغاز شده و به زودی عملیات ساخت ۷۵ کلاس درس نیز به زودی شروع می شود و به تدریج ساخت ۳۵۰ کلاس درس برنامه ریزی شده تا آخر سال شروع خواهد شد.
استان اردبیل نیازمند ۲ هزار کلاس درس جدید است
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل نیز در این جشنواره گفت: این استان برای رسیدن به میانگین فضای آموزشی کشور نیازمند احداث ۲ هزار کلاس درس جدید است.
بهزاد محمدی خلفلو بر ضرورت تامین کمبود فضای آموزشی استان تاکید کرد و افزود: بر اساس برنامه تدوین شده ۵۰۰ کلاس درس از این ۲ هزار کلاس درس مورد نیاز با تامین اعتبار دولتی از محل منابع اعتبارات ملی و استانی در مدت سه سال احداث میشود.
وی با اشاره به توافق اولیه برای احداث ۵۰۰ کلاس دیگر مورد نیاز استان اردبیل از محل اقدام خیرخواهانه خیرین مدرسهساز بیان کرد: مقدمات ساخت ۱۰۰ کلاس درس توسط خیرین طی در سال جاری فراهم شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل اظهار کرد: یک هزار کلاس درس مورد نیاز دیگر استان نیز از محل اعتبارات طرح مولدسازی و فروش اموال و املاک آموزش و پرورش تامین اعتبار شده و احداث خواهد شد و برای این منظور کارهای فنی احداث این کلاسها در حال طرحی مراحل مقدماتی است.
وی همچنین با اشاره به امضای تفاهمنامه احداث ۴۰۰ کلاس درس در استان اردبیل با مشارکت قرارگاه امام حسن (ع) اضافه کرد: عملیات احداث ۸۸ کلاس درس در قالب این قرارداد تا یک ماه دیگر آغاز میشود.
محمدی گفت: سیاست دولت تکمیل پروژههای نیمهتمام است و به همین علت کار خیرین مدرسهساز و موسسات و سازمانهای ایفا کننده نقش مسئولیت اجتماعی در ساخت مدارس جدید بسیار ارزشمند است چرا که اکنون همین مورد، تنها منبع تامین اعتبار و ساخت فضای آموزشی جدید در استان اردبیل است.
به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی جاری بیش از ۲۶۵ هزار دانشآموز در ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس درس و با راهنمایی و هدایت ۱۸ هزار و ۵۰۰ معلم و فرهنگی مشغول تحصیل هستند ولی به گفته کلامالله صفری ، مدیرکل آموزش و پروش استان اردبیل به علت افزایش شمار دانشآموزان و فرسوده بودن تعدادی از مدارس موجود، این استان نیاز به ۶ هزار و ۸۰۰ کلاس درس جدید دارد.
به گفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل، پنج شهرستان اردبیل، پارسآباد، اصلاندوز، خلخال و مشگینشهر در استان اردبیل در وضعیت بحرانی تامین فضای آموزشی قرار دارند و سرانه فضای آموزشی در آنها پایینتر از میانگین کشوری است.
سرانه فضای آموزشی در استان اردبیل ۴.۲ متر مربع و حدود یک متر مربع کمتر از میانگین کشوری اعلام شده، این در حالی است که سرانه فضای آموزشی در شهرستان اردبیل که پذیرای نیمی از جمعیت ۲۶۵ هزار نفری دانشآموزان استان میباشد، کمتر از ۲ متر مربع است.
۲ نوبته شدن مدارس، تراکم بالای برخی کلاسهای درس و نیز بروز مشکل در تامین معلم و مربی آموزشی از جمله عوارض کمبود فضای آموزشی در استان اردبیل ذکر شده است.
نظر شما