دکتر علی یزدانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۵ مورد از امدادرسانی به مصدومان ناشی از حیوان گزیدگی در سال جاری توسط کارشناسان اورژانس انجام شده و ۲۵۰ مورد هم مربوط به پارسال بوده است.
وی ادامه داد: خطر حیوان گزیدگی به ویژه توسط سگ بسیار جدی است و باید اگر این اتفاق برای فردی حتی با سگ خانگی نیز پیش آمد، آن را به سرعت پیگیری کرد.
یه گفته وی، همه افراد جامعه باید بدانند که چه اقداماتی را انجام دهند تا جان خود را نجات داده و از ابتلا به هاری و عفونتها جلوگیری کنند.
رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در مواردی که حیوان گزیدگی شدید است، باید با حفظ خونسردی با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفت و به راهنماییهای کارشناس اورژانس با دقت توجه کرد.
دکتر یزدانی افزود: ولی در موارد جزیی و یا مواردی که امکان تماس وجود ندارد، ابتدا باید جلوی خونریزی را گرفت و پس از کنترل خونریزی، زخم را با صابون و آب گرم تمیز کرد و آن را با یک پانسمان تمیز و خشک پوشاند.
وی ادامه داد: در صورت حیوان گزیدگی باید به نخستین مرکز بهداشتی و درمانی جهت ویزیت پزشک و در صورت نیاز دریافت واکسن هاری مراجعه کرد.
مرکز اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ۱۶۴ پایگاه عملیاتی شامل ۱۰۰ پایگاه شهری، ۶۲ پایگاه جادهای و یک پایگاه امداد هوایی، ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۰ دستگاه موتورلانس و مرکز ارتباطات و فرماندهی عملیات با تحت پوشش داشتن ۱۵ شهرستان به صورت شبانه روزی و رایگان در حال ارائه خدمات فوریتهای پزشکی به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی است.
نظر شما