به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر ناصر امینی روز دوشنبه افزود: افزایش موارد هاری در گربه ها اغلب به دلیل آزاد بودن چرخش این حیوانات در شهر، تماس با حیوانات ولگرد و پرسه های شبانه آنهاست.
وی ادامه داد: بعد از این که گربه در معرض هاری قرار گرفت، ممکن است تا ماهها علائمی در آن ظاهر نشود و از زمانی که این علائم ظاهر شد، مرگ حیوان در عرض یک هفته اتفاق میافتد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: قبل از ظاهرشدن علائم هاری، ممکن است آبسه یا زخم موضع گاز گرفتگی دیگر وحوش، گربه ها و یا حتی یک سگ روی پوست گربه پدیدار شود.
دکتر امینی اضافه کرد: هیچ درمانی برای هاری در گربه ها وجود ندارد به همین دلیل است که واکسیناسیون هاری برای همه گربههای خانگی و اهلی ضروری است و هر زخم گزش یا آسیب باید در اسرع وقت توسط دامپزشک درمان شود.
هاری، یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که از طریق گزش پستانداران خونگرم به حیوانات و انسان منتقل می شود.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۸ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.
نظر شما