مناسب سازی محیط برای معلولان کهگیلویه وبویراحمد، وعده ای که محقق نشد

یاسوج - ایرنا -معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه وبویراحمد گفت: اجرای طرح مناسب سازی مبلمان شهری در این استان به عنوان یک قانون با وجود پیگیری های فراوان اما همچنان از سوی شهرداری های و برخی نهادهای اداری برای رفت و آمد معلولان نامناسب است.

کریم رهیده روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: خیابان های برخی از شهرهای استان به خصوص مرکز استان که موزاییک های نرده ای مناسب نابینایان فرش شده به خوبی اجرا نشدند چرا که این موزاییک ها که باید به فرد نابینا برای شناخت مسیر کمک کند ادامه آنها به یک جدول یا چاله و درخت می رسد که باید اصلاح شود.

وی با اشاره به اینکه در بیشتر معابر و خیابانها مناسب سازی نادیده گرفته می شود افزود: بر اساس قانون باید این اماکن برای تردد افراد معلول و نابینا از سوی شهرداری مناسب سازی شود.

رهیده افزود: شهرداری ها جدیت لازم برای اجرای مناسب سازی را ندارند و با اینکه پایان کار را ملزم به رعایت استانداردهای لازم در مورد مناسب سازی کرده اند اما در عمل نظارت کافی اعمال نمی شود.

وی اضافه کرد: گذاشتن یک رمپ کنار پله ها در برخی ادارات و موسسات و بانک یک ضرورت است که نه فقط معلولان بلکه سالمندان نیز با وجود رمپ راحت تر خواهند بود که متاسفانه رعایت نمی شود.

رهیده اظهار کرد: ۹۰ درصد ادارات و شهرداری های قانون مناسب سازی معابر و ایجاد رمپ برای افراد معلول و کم بینا را نادیده می گیرند.

معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه وبویراحمد افزود: بی توجهی به مناسب سازی سختی های زیادی در رفت و آمد معلولان ایجاد کرده است، مشکلاتی که گاه با ایجاد یا اصلاح یک پل و ایجاد یک رمپ استاندارد می توان راه معلولان را هموار کرد.

رهیده با اشاره به حضور کم رنگ شهرداری یاسوج در کمیسیون های مختلف برای خدمات رسانی بهتر به جامعه معلولان اضافه کرد: مدیران شهری باید با تامین مبلمان و طراحی استاندارد، بیشترین خدمات خود را به اقشار آسیب‌پذیر به‌خصوص توانخواهان ارائه دهند.

معاون توانبخشی بهزیستی با اشاره به حمایت های این سازمان گفت: در سال گذشته مبلغ چهار میلیارد ریال جهت خرید تجهیزات کمک توانبخشی ویژه نابینایان هزینه شد.

رهیده افزود: تجهیزات کمک توان بخشی شامل عصا درشت نما، به دید برجسته نگار مخصوص علائم خط بریل، انواع اسپیکر رکوردر، انواع وسایل بازی و لوازم تحصیلی مخصوص کودکان کم بینا و نابینا سال گذشته در اختیار معلولان نابینای استان قرار گرفت.

رهیده با اشاره به آمار معلولان نابینای استان گفت: از ۲۷ هزار ۸۰۰ معلول در استان، تعداد سه هزار و ۶۴۹ نفر نابینا هستند که ۵۷ نفر دانشجو و ۱۸۷ نفر دانش آموز هستند که این دانش آموزان و دانشجویان سالانه کمک هزینه تحصیلی و حمایت تحصیلی دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

مناسب‌سازی و کاهش رنج روزمرگی‌های معلولان

مناسب‎ سازی نامناسب معابر بروجرد مشکلی پیش پای معلولان

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha