به گزارش ایرنا، حامد علامتی دوشنبه- هفتم خردادماه- در نشست خبری تشریح برنامهها و فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تابستان ۱۴۰۳ که در سالن کنفرانس مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت شهدای خدمت به ویژه شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی اظهارداشت: این روزها متعلق به شهید جمهور، شهید رئیسی و به فرمایش رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور مغتنم است که به همراه تعدادی از همراهان صدیق جان خود را از دست داد و شهید شد. همچنین در آستانه سالروز رحلت امام خمینی (ره) و قیام ۱۵ خرداد هستیم که این روزها را تسلیت میگویم.
وی درباره ارتباط شهید رئیسی و کودکان و نوجوانان گفت: در اتفاقات اخیر دهه نودیها هم از نزدیک رئیس جمهور را دیدند که با اخلاص بود و در راه خدا به شهادت رسید.
علامتی افزود: به عنوان کسی که در دولت مسئولیت حوزه کودک و نوجوان را دارم، از نزدیک شاهد بودم که وی چگونه کار میکرد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به سفرهایی که همراه رئیس جمهور بوده است، اظهارداشت: شاید شما آن فضای سیاسی را میبینید اما نفس اینکه کانون پرورش فکری را برای این سفر دعوت کردند و کانون در برخی سفرهای ایشان حضور داشته تقریبا بینظیر است و نشان از اهمیت دادن رئیس جمهور شهید به حوزه کودک و نوجوان دارد.
وی گفت: من در سفر آمریکای لاتین همراه آیت الله رئیسی بودم و در فرصتهای مختلف از من میپرسید که چه کار کردید و پیگیر فعالیتهای کانون بود. معتقد بود ما در جمهوری اسلامی ایران و در حوزه کودک و نوجوان دستمان پر است و میگفت کمک کنید و پرچم کودک و نوجوان را بالا ببرید.
علامتی اظهارداشت: شهید رئیسی در بازدیدی که سال گذشته از نمایشگاه کتاب و غرفه کانون داشتند دو توصیه کرد؛ به من گفت حواستان باشد از همه ناشران کودک و نوجوان حمایت کنید و وسط میدان باشید. این برای ما اصل شد و تا امروز از بیش از ۵۲ ناشر حمایت کردهایم. همچنین سفارش کرد در حوزه علوم انسانی و علوم اسلامی وارد شویم.
مدیرعامل کانون با بیان خاطرهای از رئیس جمهور شهید و اشاره او به فیلمی که از یک کودک فلسطینی منتشر شده بود که والدینش شهید شده بودند، افزود: آیت الله رئیسی توصیه داشت برای کودکان غزه فیلم بسازید و گفتند این موضوع خودش سوژه است.
وی افزود: از دیگر موضوعهایی که میشود به آن اشاره کرد انیمیشن «بچه زرنگ» است که رئیس جمهور دید و بعد از آن دستوراتی در حوزه پویانمایی صادر کرد.
کانون به استقبال فعالیتهای تابستانی رفته است
علامتی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: کانون پرورش فکری به عنوان یک نهاد فرهنگی تربیتی و پرورشی در عرصه کودکان و نوجوانان و کانون خلق دنیای آینده کودکان و نوجوانان امروز است و از امروز باید برای آینده کودکان و نوجوانان اقدام کنیم و در این زمینه یکی از مهمترین گزارههای حوزههای فرهنگی، اوقات فراغت و مدیریت اوقات فراغت است.
وی با بیان اینکه اوقات فراغت فقط به ایام تابستان یا گروه سنی کودک و نوجوان تعلق ندارد، افزود: ما با یک موضوعی به نام اوقات فراغت مواجه هستیم که سبد فعالیتهای فرهنگی خانواده، کودک و نوجوان و جامعه را دربرمیگیرد. رسانهها و همه باید نسبت به اوقات فراغت یک برنامه روشن و مشخص داشته باشیم.
علامتی درباره چگونگی مدیریت اوقات فراغت و الگوی کلان و جامع ما برای این حوزه گفت: موضوع اوقات فراغت مربوط به سازمانها و نهادهای فرهنگی است و تنها به کانون پرورش فکری هم اختصاص ندارد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خطاب به خبرنگاران اظهارداشت: شما به عنوان اهالی رسانه در روزهای مانده به تابستان خانوادهها و همه را به این موضوع حساس کنید. فرصتسازی کنید تا نهادهای کلان فرهنگی به یک تصمیمسازی در این حوزه برسند که ما در سطح کلان، سند جامع و ملیمان برای حوزه اوقات فراغت چیست؟ این یک موضوع مهم است که باید آن را در ذهن مسئولان کلان فرهنگی کشور و در ذهن نمایندگان مجلس و همه متولیان این حوزه برجستهسازی کنیم؛ سند جامع ملی اوقات فراغت و الگوی ملی اوقات فراغت. مدیریت فضاسازی این موضوع و گفتمانسازی را به رسانهها بدهیم و شما از ما مطالبه کنید.
علامتی درباره کلاسهای تابستانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: در حال حاضر برخی استانهای گرمسیر برنامههای تابستانی خود را آغاز کردند و تا ۲۰ خرداد فعالیت سایر استانها هم آغاز میشود.
وی افزود: فلسفه تأسیس کانون پروش فکری ایجاد توازن و مدل برای سبک زندگی کودک و نوجوان است. ما یک فعالیت غیررسمی در فضای غیررسمی آموزش و پرورش داریم که آن کانون است. دو بال فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش در درون و بیرون مجموعه کانون پرورش فکری است.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد: وجه تمایز فعالیتهای کانون پرورش فکری این است که کودک و نوجوان براساس سلایق و اختیار در آن حضور پیدا کنند. برای همین کانون از دیرباز در حوزه کتاب، انیمیشن، فیلم و... ورود پیدا کرده است و امسال در نمایشگاه کتاب نیز بیش از یکهزار عنوان کتاب عرضه کردیم که اتفاق مهمی است.
سیاستهای سه گانه کانون در سال ۱۴۰۳
علامتی در ادامه این نشست سیاستهای سه گانه کانون در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد و گفت: اول مخاطب محوری به معنای افزایش دایره مخاطبان است؛ باید برای همراهی همه کودکان و نوجوانان برنامه داشته باشیم. کانون با سازمان تعلیم و تربیت، کودکان استثنایی و... درارتباط است و همه جزو مخاطبان ما هستند. مورد دوم نوجوانمحوری است؛ کانون تا امروز روی کودک تأکید داشته است و کمتر سراغ نوجوان رفتیم اما امسال تأکید بیشتری بر نوجوانان داریم و مورد سوم مرکزمحوری به این معنا که مراکز کانون محور توجه و فعالیت باشند.
تاکید بر پررنگ شدن نقش حلقههای میانی
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به برخی از اهداف فعالیتهای تابستانی کانون در سال ۱۴۰۳ از جمله شکوفایی استعداهای کودکان و نوجوانان براساس ارزشها و نظام تعلیم و تربیت اسلامی در اوقات فراغت، غنیسازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان با طراحی و اجرای برنامههای خلاق با رویکرد تربیتی و خانوادهمحوری، جذب و پایدارسازی اعضا بهویژه نوجوانان، افزایش دایره مخاطبان، مداخله، دستیابی به چرخه موثر تربیتی و پرورش فکری با ارایه بستههای فرهنگی و تربیتی و خروج از کلاسها و کارگاههای تک بعدی و بهرهمندی از ظرفیت گروههای جهادی فعال در حوزهی عدالت آموزشی و نصیب آموزشی برابر اشاره داشت.
وی گفت: ارکان فعالیتهای تابستانی کانون به چند بخش تقسیم میشود؛ مربیان کانون به عنوان مجریان اصلی فعالیتهای تابستانی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم نقشآفرین هستند و نوجوانان به عنوان جامعه هدف.
علامتی بر نقش حلقههای میانی و یا گروههای مردمی به عنوان یک حامی و بازوی توانمند در کنار مربیان برای پیگیری اهداف کانون تاکید کرد و افزود: کانون در تابستان چند مدل برنامه از جمله طراحی بستههای ویژه متشکل از فعالیتهای مختلف، کارگاه و کلاس، برگزاری رویدادهای مناسبتی، طراحی و اجرای مسابقه، جشنواره و مهرواره براساس جغرافیای هدف، برگزاری اردوهای فرهنگی و تربیتی، طراحی حرکتهای اجتماعی و کنشگریهای نوین در عرصه اجتماعی، مشارکت حداکثری در مناسبتهای ویژه انتخابات، محرم و اربعین برای مخاطب دارد.
«تابستانتو بساز»؛ شعار فعالیتهای تابستانی کانون
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخش دیگری از این نشست درباره شعار فعالیتهای تابستانی این نهاد بیان کرد: با توجه به اینکه هدف اصلی ما در فعالیتهای امسال نوجوان است شعار امسال هم بر محور نوجوان با عنوان «تابستانتو بساز» انتخاب شده است.
وی افزود: این شعار سه جزء دارد؛ کلمه تابستان، کلمه تو و ساختن. یعنی در فصل تابستان اراده و خواست خود نوجوان است برای ساخت تابستانش. با اراده خودش و با علاقه خودش براساس انتخاب خودش یک تابستان جذاب و دلپذیر بتواند بسازد. البته این شعار و پوستر در هر استانی براساس اقلیم و گویش خودشان کمی بومیسازی خواهد شد.
علامتی درباره مهمترین فعالیتهای کانون در تابستان گفت: فعالیتهای شصتگانه، توسعه و ترویج کتابخوانی، توجه به طرح کانون مدرسه، توسعه و ترویج علم و فنآوری، طرح توسعه و ترویج زبان و ادب فارسی، باشگاه قاف، باشگاه سیمرغ (اختصاص به استعدادهای ادبی مدارس)، تأکید بر آموزش قصهگویی، برنامهریزی برای محرم و اربعین حسینی، فعالیتهای نجوم و رصدهای شبانه، ترویج رویدادهای حل مسأله، ترویج پژوهش و اقدامپژوهی، راهاندازی آموزش خبرنگاری و روزنامهنگاری، دوره تندخوانی، هر روز یک فیلم، کانون زبان، کتابخانههای سیار و تماشاخانه سیار از جمله این فعالیتهاست.
یک اتفاق خوب
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از یک اتفاق خوب خبر داد و افزود: بحث مجازات جایگزین در دادگستریها در حال حاضر موضوع مهمی است. اخیرا برخی از محاکم قضایی در مجازاتهای جایگزین احکامی صادر کردهاند که به نفع بکودکان و نوجوانان است. از تجهیز کتابخانهها تا تأسیس کتابخانه که جای تقدیر دارد و باید ترویج شود. شما به عنوان اهالی رسانه میتوانید به رواج این موضوع بپردازید.
تولید پویانمایی با موضوع غزه
همچنین تولیدات سینمایی کانون از جمله فیلم بلند «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی، کسب جوایز متعدد بینالمللی برای تولیدات پویانمایی، تولید فیلم سینمایی «بچه زرنگ ۲» و سریال «بچه زرنگ» و «راز جنگل»، تولید پویانمایی با موضوع غزه، بحث شهریه کلاسهای تابستانی، ثبت نام اتباع در کلاسهای تابستانی، نحوه برگزاری کلاسها، تخفیف کانون زبان برای اهالی رسانه، ثبت نام کانون زبان از اتباع و... از موضوعهایی بود که مدیرعامل و معاونان در این نشست در پاسخ به سؤال خبرنگاران مطرح کردند.
رونمایی از پوستر فعالیتها و برنامههای تابستانی کانون پرورش فکری در تابستان ۱۴۰۳ بخش پایانی این نشست خبری بود.
محمدرضا کریمیصارمی معاون تولید، فرهاد فلاح معاون فرهنگی، مهدی ذوالفقاری رئیس کانون زبان، سمیهسادات ابراهیمی مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور بینالملل و روحالله عباسینژاد مدیر دفتر مرکزی حراست و تعدادی از مدیران کانون نیز در این نشست حضور داشتند.
نظر شما