به گزارش خبرنگار ایرنا، تور ونسلند هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت ملی درباره وضعیت خاورمیانه و فلسطین گفت: ««اکنون بیش از هفت ماه از ۷ اکتبر گذشته است و حملات تروریستی وحشتناک حماس و دیگر گروههای مسلح فلسطینی و لشکرکشی نظامی اسرائیل و خصومتهای بیامان در غزه باعث رنجهای گسترده در هر مقیاسی شده است. »»
او افزود: گزارش شده است که بیش از ۳۶ هزار فلسطینی و بیش از یک هزار و ۵۰۰ اسرائیلی و اتباع خارجی کشته شدند، ۱۲۵ گروگان هنوز در غزه نگهداری می شوند و ده ها هزار نفر با اکثریت فلسطینی زخمی شده اند.
ونسلند تصریح کرد: نزدیک به دو میلیون فلسطینی از خانه های خود در نوار غزه آواره شده اند. همچنین حدود صد هزار اسرائیلی از جوامع در شمال و جنوب اسرائیل آواره شده اند.
هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه اضافه کرد: توافق بر سر آتش بس و تضمین آزادی گروگان ها مسدود شده است و اسرائیل عملیات زمینی قابل توجهی را در رفح و اطراف آن انجام می دهد که تنها ویرانی را به دنبال دارد.
این مقام سازمان ملل ادامه داد: حادثه وحشتناک روز یکشنبه که در آن ۴۵ فلسطینی به شهادت رسیدند و ۲۰۰ زخمی شدند درحالی که در چادرهای خود پناه گرفته بودند در میان یک تعداد تکان دهنده تلفات غیرنظامیان، یک نمونه واحد نیست. من به همه طرفها تعهداتشان را برای حفاظت از غیرنظامیان یادآوری میکنم.
او اضافه کرد: در عین حال، کرانه باختری اشغالی همچنان شاهد روندهای منفی است. خطر تنش منطقه ای وجود دارد و هر روز در حال افزایش است. این جنگ ادامه دارد. اگر می خواهیم از فاجعه بیشتر جلوگیری کنیم، این مسیر باید تغییر کند.
ونسلند تاکید کرد: من از طرفین می خواهم که فورا و با حسن نیت به میز مذاکره بازگردند. من درخواست مکرر دبیرکل برای آزادی فوری همه گروگانها در غزه و برای یک آتش بس فوری بشردوستانه را تکرار می کنم.
او گفت: بازگشایی دو گذرگاه در شمال غزه در کنار ورود کالاهای بشردوستانه از اشدود و اردن و همچنین از طریق اسکله شناور ساخته شده توسط ایالات متحده از طریق قبرس که اکنون در حال تعمیر است، گامهای مثبت است اما کافی نیست.
ونسلند اضافه کرد: درخواست های دبیرکل سازمان ملل را برای گشایش فوری گذرگاه رفح و دسترسی بلامانع مردم غزه به کمک های بشردوستانه را تکرار می کنم. ما باید برای آزادی گروگان ها به توافق برسیم و آتش بس فوری برقرار کنیم. سازمان ملل به طور منظم با میانجی ها و طرفین در تماس است و ما متعهد به حمایت از یک توافق آتش بس پایدار هستیم. این آتش بس کامل برای کمک های بزرگ بشردوستانه و رفع نیازهای عظیم غزه حیاتی خواهد بود.
این مقام سازمان ملل تصریح کرد: در عین حال، اسرائیل نباید در غزه حضور نظامی طولانی مدت داشته باشد . نگرانی های امنیتی مشروع اسرائیل، به ویژه در پی اقدامات ۷ اکتبر ، باید رسیدگی شود. غزه بخشی جدایی ناپذیر از یک کشور فلسطینی آینده است و باید بدون هیچ کاهشی از سرزمین آن باقی بماند.
ونسلند تاکید کرد: غزه و کرانه باختری باید از نظر سیاسی، اقتصادی و اداری متحد شوند. آنها باید توسط یک دولت فلسطینی اداره شود که به رسمیت شناخته شده و از سوی مردم فلسطین و جامعه جهانی مورد حمایت قرار می گیرد.
ارتش اسرائیل ۲۶ می ( ۶ خرداد ماه جاری) با حمله به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم ۴۱ فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و دهها نفر دیگر را زخمی کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد عصر سه شنبه به وقت محلی (نیویورک) نشستی غیر علنی به درخواست کشور الجزایر درباره حمله اسرائیل به رفح پشت درهای بسته برگزار کرد و این کشور پیش نویس قطعنامه توقف کشتار در رفح را ارائه کرده است.
دیوان بین المللی دادگستری روز جمعه با ۱۳ رای موافق و ۲ رای مخالف حکم توقف فوری عملیات نظامی رژیم اسرائیل در رفح را صادر کرد و بازگشایی گذرگاه رفح را برای ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه خواستار شد.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفتهای بینالمللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.
اسرائیل همچنین به بهانه نابودی حماس به شهر مرزی رفح، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی پناه گرفتهاند، حمله کرده است که این موضوع باعث نگرانی های بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیمتر میکند.
اسرائیل طی این مدت دستاوردی غیر از قتلعام، ویرانی، جنایتهای جنگی، نقض قوانین بینالمللی، بمباران نهادهای امدادرسان و تحمیل قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.
وزارت بهداشت غزه در دویست و سی و پنجمین روز جنگ، اعلام کرد که از آغاز عملیات طوفان الاقصی هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تا به امروز به ۳۶ هزار و ۹۶ نفر افزایش یافته و آمار مجروحان این جنایات نیز به ۸۱ هزار و ۱۳۶ نفر رسیده است.
نظر شما