به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا قاسمی فرزاد روز چهارشنبه در آیین افتتاحیه اولین گفتاورد ملی نخبگان اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان با شناسایی و زمینه سازی رشد استعدادهای برتر آغازگر ایفای نقش نخبگان در تحولات کشور باشد.
وی ادامه داد: بعد انقلاب با اختراعاتی مانند تولید پهبادها از کشوری وابسته تبدیل به کشوری مستقل شدیم و برهمین اساس رشد علوم و روابط اجتماعی نیز باید تعمیم یابد.
استاندار همدان با گرامیداشت یاد و نام شهیدی که خدمت به مردم را باور داشت گفت: راه و روشی که شهید رییسی آغاز کرد شیوه نوینی در ساختار حکمرانی ایجاد کرد که مبتنی بر اصول دینی ناب و خالص که رجایی آغازگر آن بود.
قاسمی فرزاد افزود: برگزاری رویداد "گفتاورد ملی نخبگان" برای جذب مشارکت مردم در حل چالشهای کشور، مبارک و خجسته است.
وی ادامه داد: نگاه دولت مردمی بر این است که علم و دانش و تفکر در مراکز علمی و پارک علم و فناوری تبدیل به محصول شود و به تولید انبوه برسد و پردیس دانش بنیان در استان همدان نیز برهمین اساس راه اندازی شد.
استاندار همدان گفت: در دولت مردمی سیزدهم برای هر کدام از دانشگاه ها ماموریتی تعریف شد، وظایف خود را انجام دادند و شاهد رشد مطلوبی در تبدیل علم و دانش به محصول بودیم که جهشی در استان ایجاد شد.
قاسمی فرزاد افزود: ۲۷۵ واحد تولیدی که از دهه های گذشته تعطیل بود به چرخه تولید برگردانیم و هم اکنون یکی از مشکلات استان کمبود نیروی کارگر است.
وی با بیان اینکه در بنیاد ملی نخبگان باید مسائل استان اولویت بندی شود ادامه داد: در حوزه مالی و ارزی باید به نظام و اقدام عملی برسیم و نیز حکمرانانی را تربیت کنیم که در بحرانها بر بحران مسلط شوند و مدیریت کنند نه اینکه بحران آفرین باشند.
استاندار همدان گفت: رئیس جمهور جدید باید پیرو شهید جمهور سعه صدر و ظرفیت داشته باشد.
وی تاکید کرد: استعدادیابی باید در دوران ابتدایی رخ دهد و راه و روش زندگی و رعایت حقوق دیگران آموخته شود.
سرمایه انسانی و نخبه و بزرگترین ثروت در توسعه کشور
رییس بنیاد نخبگان استان همدان نیز در این آیین اظهار کرد: در دنیای امروز سرمایه انسانی و نخبه مهمترین و بزرگترین ثروت و دارایی در توسعه کشورها به حساب میآید و به همین دلیل جذب نیروهای توانمند و نخبه ملت ها یک اولویت اساسی در مدیریت کشورهاست.
موسی اعظمی افزود: هدف اصلی گفتاورد ملی نخبگان ایجاد و آغاز بستری برای چرخش تحولآفرین در کشور و فرصتی برای تسهیل تعامل بین مدیران و نخبگان و مردم است.
وی اظهار کرد: رئیس جمهور شهید علاوه بر سالها تلاش و خدمت صادقانه به کشور که احیاگر نهضت خدمت صادقانه و مصداق بارز رئیس جمهور مغتنم در کلام رهبر معظم انقلاب برای ملت ایران و جامعه علمی و نخبگانی بود و در این چند سال اخیر طرحهای چشمگیری در راستای حمایت از نخبگان اجرا شد.
رییس بنیاد نخبگان استان همدان گفت: مخاطبان این رویداد رقابتی نخستین «گفتاورد ملی نخبگان» تمامی آحاد جامعه هستند که با هدف تعامل نخبگان، مدیران و مردم به میزبانی بنیاد نخبگان همدان برای پهنه غرب کشور با نام "پهنه زاگرس" برگزار شد.
اعظمی تصریح کرد: گفتاورد، یک رویداد چهار مرحلهای است و در مرحله اول آن، شرکتکنندگان میتوانند ایدههای خود را در پنج محور اصلی شامل حوزههای «مالی و ارزی»، «منابع طبیعی»، «امنیت غذایی»، «نظام سلامت» و «حکمرانی هوشمند» ارائه کنند.
رییس بنیاد نخبگان استان همدان با بیان اینکه این رقابت در چهار مرحله اصلی انجام خواهد شد و فاصله بین هر رقابت ۴۰ روز است خاطر نشان کرد: مرحله اول دریافت ایده ها، مرحله دوم پالایش تیم سازی و تقویت، مرحله سوم رقابت بین افراد منتخب و مرحله چهارم داوری و انتخاب است.
وی با اشاره به پهنهبندی استانهای کشور در این رویداد خاطرنشان کرد: در این رویداد، کشور به هشت پهنه برای بهتر پیشبرد فرآیند اجرایی آن تقسیم شده است که همدان به عنوان استان میزبان پهنه غرب کشور با نام «پهنه زاکرس » انتخاب شده است و شامل استان های کرمانشاه، لرستان، ایلام، کردستان و همدان است.
وی افزود: در مرحله اول، ایدههای شرکتکنندگان در پنج محور اصلی دریافت خواهد شد و در مرحله دوم، محتواهای ارسالی که توسط فرد یا یک تیم آماده میشود که پس از یک ارزیابی اولیه، در قالب یک پوستر در نمایشگاهی به همین منظور به نمایش در خواهد آمد.
اعظمی خاطرنشان کرد: این نمایشگاهها که در استانهای میزبان هر هشت پهنه کشور برگزار خواهد شد، فرصتی برای انتخاب آثار برگزیده خواهد بود.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان با اشاره به انتخاب هشت اثر برگزیده برای هر موضوع افزود: در مرحله سوم، هشت اثر یا هشت نفر برگزیده باید تیم خود را با کمک افراد سایر تیمهای حذف شده تکمیل کنند و سپس با اتصال به یک مربی، برای مرحله رقابتی آماده خواهند شد.
اعظمی اظهار کرد: در مرحله چهارم، برای عمقبخشی به محتواهای دریافتی و همچنین برای اینکه ضمانت اجرایی پیدا کنند، ارزیابی و داوریها با حضور مدیران اجرایی و اندیشمندان خبره هر موضوع انجام خواهد شد.
وی گفت: چهار داور در این بخش حضور دارند که ۲ نفر محتوای علمی و ۲ نفر الزامات اجرایی و قابلیت پیادهسازی را مورد سنجش و ارزیابی قرار خواهند داد.
وی با اشاره به اینکه برگزیدگان مرحله نیمه نهایی به بعد، عضو خانه نخبگان خواهند شد، افزود: به پاس زحمات افراد شرکت کننده ضمن ایجاد فرصت اثرگذاری در حکمرانی برای آنان، برگزیدگان رقابت نهایی هم علاوه بر جایزه نقدی ۱۰ میلیارد ریالی، ۱۰ میلیارد ریال اعتبار بابت عملیاتی کردن راهکارهای منتخب پرداخت خواهد شد.
نظر شما