به گزارش خبرنگار ایرنا، تعاونی ها از مهمترین ابزار برای مشارکت دادن مردم در رونق اقتصاد و تحقق شعار سال محسوب می شوند و با جمع کردن سرمایههای خرد می توانند گامهای بزرگی در رونق اقتصاد و توسعه اشتغال در جامعه بردارند.
توسعه تعاونی ها و استفاده از ظرفیتهای موجود در این شرکت ها، راهکار مهم برای تحقق شعار سال به شمار میرود، توجه به تعاونیها در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت و اقدامات ارزندهای برای توسعه این شرکتها در استان انجام شد.
توجه به تعاونی ها سبب شد تا تشکیل تعاونیهای خراسانشمالی در دولت سیزدهم افزایش یابد و به دنبال آن، فرصت برای اشتغال جوانان نیز فراهم شد.
افزایش تعاونی ها که با افزایش میزان تولید همراه شده، نیازمند بازار فروش محصولات است و در دولت سیزدهم بازاریابی و بازار شناسی برای عرضه محصولات مورد غفلت واقع نشد به طوری که تولیدات تعاون گران استان به کشورهای مختلف راه یافت.
شرکتهای تعاونی استان محصولات تولیدی خود در زمینه های مختلف از جمله بافتههای داری و دستبافت، گرانول، تولیدات دانش بنیان، مصالح ساختمانی و مواد غذایی را صادر کردند.
افزایش شمار تعاونی ها
توجه به تعاونی ها سبب شد تا تشکیل تعاونیهای خراسانشمالی در دولت سیزدهم سه درصد افزایش یابد و همین میزان رشد بر اشتغالزایی جوانان نیز تاثیرگذار بوده است.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان شمالی در این باره گفت: ۱۰۵ تعاونی از آغاز فعالیت دولت سیزدهم در استان تشکیل شد که بر این اساس شمار شرکتهای جدید ایجاد شده نسبت به دولت قبل سه درصد افزایش یافت.
مهدی اسلام خواه اظهار کرد: با تشکیل این تعداد تعاونی جدید ۲ هزار و ۸۹۱ نفر در این شرکت ها عضو شدند و سرمایه گذاری آنها به ۱۰۱ میلیارد ریال رسید.
وی با بیان اینکه ۴۷ درصد از سه هزار و ۶۷۰ تعاونی استان غیرفعال و یا نیمه فعال هستند که باید تعیین تکیلف شوند پرداخت تسهیلات را از جمله اقدامات حمایتی دولت از این شرکت ها عنوان کرد و گفت: سهم تعاونی های استان در سال گذشته ۸۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بود و در سال جاری پس از مشخص شدن اعتبارات بانکی مبلغ تسهیلاتی پیگیری و جذب خواهد شد که تاکنون ۴۴ طرح به ارزش ۱۱۰ میلیارد ریال به بانک ها معرفی شد.
وی عنوان کرد: ۲۴ طرح به مبلغ ۵۱ میلیارد ریال از این تسهیلات بهرهمند شدند و ۲۰ طرح به ارزش ۵۹ میلیارد ریال آماده واریز و ۱۳۶ طرح به مبلغ ۷۷۰ میلیارد ریال در دست بررسی است.
افزایش سهم اشتغال در تعاونی ها
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی نیز در این خصوص خاطرنشان کرد: پیش از این دولت سهم تعاونی ها از ایجاد اشتغال در استان ۲۵ درصد بود که این رقم در سال جاری به ۵۵ درصد رسیده است.
اسلام خواه با بیان اینکه این اداره کل در دولت سیزدهم بیش از ۲۰ تفاهم نامه با دستگاه های مختلف منعقد کرد افزود: تفاهم نامه ای در راستای سند توسعه تعاون با استانداری منعقد شد و در این زمینه تلاش داریم تا با شناسایی ظرفیت ها و رسته های اولویت دار استان برای تکمیل زنجیره ارزش و راهبری آن در استان گام های موثر برداشته شود.
وی افزود: تلاش داریم در قالب تفاهم نامه همکاری با ستاد نهضت احیای واحدهای اقتصادی با رویکرد احیا، نوسازی و فعال سازی واحدهای اقتصادی غیرفعال و نیمه فعال احیای تعاونی ها در اولویت قرار گیرد.
اسلام خواه درباره حمایت از تشکیل و توسعه تعاونی های دانش بنیان گفت: شرکت های دانش بنیان با توجه به مزیتهای بسیاری که دارند از حمایت های دولتی همچون معافیت از پرداخت مالیات، عوارض و حقوقی گمرکی و عوارض مالیاتی و بهرهمندی از تسهیلات کم بهره بلند مدت و کوتاه مدت برخوردار هستند.
صادرات ۳۴ میلیون دلاری تعاونی ها
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی در ادامه گفت: شرکتهای تعاونی استان در دولت سیزدهم بیش از ۳۴ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر کردند.
اسلام خواه اظهار کرد: بیشتر کالاهای صادراتی تعاونی های خراسان شمالی شامل بافتههای داری و دستبافت، گرانول، تولیدات دانش بنیان، مصالح ساختمانی و مواد غذایی به کشورهای عراق، تاجیکستان، افغانستان و ترکمنستان است.
وی با بیان اینکه کمبود نقدینگی از مشکلات صادرکنندگان است افزود: کمبود نقدینگی لازم و فهرست اقلام مجاز صادراتی موضوع مصوبه کارگروه ماده ۱۲ صادرات و واردات از مشکلات صادرکنندگان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: نبود گذرگاه مرزی از دیگر مشکلات توسعه صادرات در استان است که صادرکنندگان مجبور به ترانزیت کالا از طریق گمرک استان های دیگر و تحمل هزینه های بسیار می شوند.
وی درباره اقدامات انجام شده برای توسعه تعاونی ها در خراسان شمالی در دولت سیزدهم گفت: اخذ مصوبه کارگروه استانی و ملی برای برخورداری از تسهیلات برای تعاونی ها به مبلغ ۳۴۲ میلیارد ریال از جمله اقدامات برای حمایت از تعاونی ها است.
اسلام خواه تصریح کرد: در سفر دولت به استان برای حمایت از تعاونی ها ۶۱ طرح تسهیلاتی به تصویب رسید که برای پرداخت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شده اند.
وی گفت: بر اساس مقررات جاری، ۲۵ درصد از تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸ و مشاغل خانگی باید به شرکت های تعاونی پراخت شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی افزود: این اقدام با رویکرد ایجاد اشتغال پایدار انجام می شود و تاکنون از محل تبصره ۱۸ به مبلغ ۱۸ میلیارد ریال تسهیلات به شرکت های تعاونی اختصاص یافته است.
به گزارش ایرنا بیش از سه هزار و ۶۰۰ شرکت تعاونی در خراسان شمالی دایر است که این شرکت ها بیش از ۷۵۰ هزار نفر عضو دارند.
نظر شما