به گزارش ایرنا، محمد صالح احمدی روز شنبه در جلسه ستاد گیاهپزشکی استان که به صورت وبیناری در سنندج تشکیل شد، اظهار کرد: افزایش سطح مبارزه با علفهای هرز نشاندهنده اهتمام مسئولان و کشاورزان به این موضوع و درک اهمیت آن در حفظ سلامت محصولات کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه به کشاورزان توصیه میشود برای مبارزه با علفهای هرز و آفت سن از روشهای اصولی و علمی استفاده کنند، افزود: برای اطلاعرسانی به کشاورزان در خصوص مبارزه با علفهای هرز، از طریق صدا و سیمای مرکز استان و رسانههای دیگر تاکنون چندین برنامه و خبر پخش شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: پایش مزارع برای رصد آفت سن غلات به طور مداوم انجام میشود و حتی برای روزهای تعطیل، شیفتهای کاری در نظر گرفته شده است.
احمدی با بیان اینکه پایش مستمر مزارع برای رصد آفت سن و انجام اقدامات به موقع، از بروز خسارات به محصولات جلوگیری میکند، ادامه داد: با توجه به افزایش دمای هوا، مبارزه با آفت سن باید به طور مستمر ادامه یابد و گرم شدن هوا میتواند شرایط را برای رشد و تکثیر آفت سن مساعد کند، لذا ضروری است مبارزه با این آفت با جدیت بیشتری دنبال شود.
وی یادآور شد: با استفاده از مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزی، میتوان بهترین روشهای مبارزه با آفات و بیماریها را برای هر منطقه خاص تعیین و با رعایت اصول کشاورزی پایدار و استفاده از روشهای کمخطر، به حفظ سلامت محیط زیست و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی کمک کرد.
از مساحت ۲۹ هزار کیلومتر مربع استان کردستان، افزون بر یک میلیون و ۲۹۴ هزار هکتار آن را مراتع، ۳۷۳ هزار هکتار آن را جنگل ها و بیش از یک میلیون و ۱۶۰ هزار هکتار آن را اراضی زراعی و ۵۶ هزار و ۵۵۷ هکتار آن را هم باغات به خود اختصاص داده است.
از مجموع اراضی زراعی استان هم ۷۹۷ هزار و ۳۰۱ هکتار آن هر ساله زیر کشت محصولات زراعی می رود و مابقی به صورت آیش باقی می ماند؛ ۱۶ درصد اراضی کشاورزی استان آبی و ۸۴ درصد باقی مانده آن معادل بیش از ۷۱۸ هزار هکتار آنرا اراضی دیم تشکیل داده است.
نظر شما