آمریکا به دنبال حمایت سازمان ملل از طرح پیشنهادی بایدن برای آتش‌بس در غزه

تهران-ایرنا- دولت آمریکا از درخواست خود از شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تصویب قطعنامه‌ای در راستای حمایت از پیشنهاد «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ و برقراری آتش بس در نوار غزه خبر داد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری «رویترز»، دولت آمریکا اعلام کرد که از شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست کرده است تا قطعنامه‌ای را تصویب کند که از پیشنهاد بایدن برای پایان دادن به درگیری‌ها در نوار غزه بین رژیم اسرائیل و مقاومت فلسطین حمایت کند.

آمریکا متن پیش‌نویس یک صفحه‌ای قطعنامه پیشنهادی خود در این باره را به شورای امنیت متشکل از ۱۵ عضو دائم و غیردائم ارائه کرده است. این قطعنامه برای تصویب حداقل به ۹ رای موافق و بدون وتوی آمریکا، فرانسه، انگلیس، چین یا روسیه که ۵ عضو دایم این شورا هستند، نیاز دارد.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در بیانیه‌ای اظهار داشت: «امروز (دوشنبه به وقت محلی)، ایالات متحده پیش‌نویس قطعنامه جدید پیشنهادی خود را منتشر کرد که از طرح کنونی (بایدن) مبنی بر پایان دادن به جنگ در نوار غزه از طریق آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها (اسیران)، حمایت می‌کند».

وی افزود: «بسیاری از رهبران و دولت‌ها از جمله در منطقه، این طرح را تایید کرده‌اند و ما از شورای امنیت می‌خواهیم که به درخواست‌ برای اجرای این توافق به آنها بپیوندد».

سفیر آمریکا در سازمان ملل از اعضای شورای امنیت خواست تا این قطعنامه را تصویب کنند. او گفت: «ما باید در حمایت از این طرح توافق هم عقیده باشیم.»

بر اساس این گزارش، این پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا از جنبش حماس می‌خواهد که طرح توافق (مطرح شده از جانب بایدن) را بپذیرد و «به طور کامل و بدون تاخیر و بدون قید و شرط، شرایط آن را اجرا کند». این پیش‌نویس همچنین بر اهمیت پایبندی طرفین به شرایط توافق پس از دستیابی به آن با هدف پایان دائمی خصومت‌ها تاکید می‌کند.

این پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا یک هفته پس از آن مطرح شد که الجزایر پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در شورای امنیت ارائه کرد که در آن خواستار آتش‌بس در نوار غزه و آزادی همه اسرا شده بود و به رژیم اسرائیل دستور می‌داد که به سرعت تهاجم خود به شهر رفح در جنوب نوار غزه را متوقف کند.

رئیس جمهوری آمریکا شامگاه جمعه (۱۱ خرداد) گفت که رژیم صهیونیستی یک پیشنهاد جدید برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا ارائه کرده و از طرفین خواست این فرصت را از دست نداده و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.

بر اساس این طرح مورد ادعای بایدن، ابتدا یک آتش‌بس ۶ هفته‌ای برقرار خواهد شد که در این بازه زمانی جنبش حماس و رژیم صهیونیستی برای یافتن راهی برای پایان جنگ مذاکره خواهند کرد. با این‌ حال، اگر مذاکرات بیشتر از ۶ هفته به طول بینجامد، آتش‌بس موقت تا زمان حصول یک توافق نهایی برای پایان جنگ، تمدید خواهد شد.

رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که مرحله اول این طرح ۳ مرحله‌ای رژیم صهیونیستی که ادعا می‌کند تحویل جنبش حماس شده است، شامل آتش‌بس کامل، خروج نظامیان رژیم صهیونیستی از نواحی پرجمعیت در نوار غزه، آزادی برخی از اسیران و تحویل اجساد برخی از اسیران، بازگشت غیرنظامیان فلسطینی به منازل خود در نوار غزه و افزایش کمک‌های انسانی می‌شود.

همچنین مرحله دوم این طرح نیز شامل پایان دائمی خصومت‌ها، تعامل برای آزادی اسیران باقی‌مانده و خروج نظامیان رژیم صهیونیستی از نوار غزه است.

این طرح در مرحله سوم نیز شامل طرح عمده برای بازسازی نوار غزه و تحویل اجساد اسیران به خانواده‌هایشان است.

«سامی ابوزهری» از رهبران ارشد جنبش حماس روز (یکشنبه) درباره طرح پیشنهادی رئیس جمهوری آمریکا درباره آتش بس در نوار غزه و مبادله اسیران گفت: بین اظهارات آمریکا و اقدامات رژیم اسرائیل تفاوت زیادی وجود دارد و هرگونه توافقی باید شروط مقاومت فلسطین را تامین کند.

ابوزهری اظهار داشت: بین آنچه اسرائیل انجام می‌دهد و اظهارات آمریکایی‌ها تفاوت زیادی وجود دارد. حماس با آنچه در سخنرانی اخیر رئیس جمهور آمریکا مطرح شد، موافق است و این رژیم اشغالگر است که آن را رد می‌کند.

وی گفت: ما به خطوط کلی سخنرانی بایدن با جدیت نگاه می کنیم. اظهارات بایدن شامل توقف جنگ، عقب‌نشینی از نوار غزه و بازسازی آن بود و اینها جزء نکات اساسی در موضع ما (برای دستیابی به آتش بس و تبادل اسیران) به شمار می رود.

ابوزهری با اشاره به کارشکنی رژیم صهیونیستی در برابر طرح های پیشنهادی برای رسیدن به آتش بس در نوار غزه تاکنون گفت: مقامات رژیم اشغالگر به همه طرح های پیشنهادی با تشدید بیشتر تنش پاسخ می‌دهند.

وی تاکید کرد: خواسته‌های ما برای توقف جنگ، عقب نشینی رژیم صهیونیستی از نوار غزه و بازسازی آن ثابت است و نمی‌توان از آنها چشم پوشی و یا صرف نظر کرد.

این مقام حماس همچنین تاکید کرد: دستیابی به توافقی که شروط مقاومت فلسطین را برآورده نکند، ممکن نیست.

این تحولات درحالی است که پس از گذشت بیش از هفت ماه از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم برای حفظ حیات سیاسی خود، بر تداوم جنگ اصرار دارد. تاکنون افزون بر ۳۶ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۸۲ هزار نفر دیگر مجروح شده‌اند.

رژیم اسرائیل این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از هفت ماه نتوانسته گروه‌های مقاومت را در یک منطقه کوچک که سال‌ها در محاصره است، به تسلیم وادارد و همراهی افکار عمومی جهانی را به‌ خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه، از دست داده است.

با گذشت حدود هشت ماه از آغاز تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرو می‌رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha