به گزارش روز شنبه ایرنا، «عاموس هارئیل» تحلیلگر امور نظامی رژیم اسرائیل در گفت و گو با روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» گفت: «در حالی که جنگ غزه وارد نهمین ماه خود می شود، چشم انداز اعلام خبرهای خوب دشوار است».
وی افزود: سلسله گفتوگوهایی که در هفتههای گذشته با شخصیتهای بلندپایه نهادهای ذیربط وزارت جنگ رژیم اسرائیل انجام شد، بیش از پیش نشان میدهد که اسرائیل به سمت یک شکست فاجعهبار و چند بُعدی پیش میرود.
این تحلیلگر امور نظامی رژیم اسرائیل اظهار داشت: از نظر استراتژیک، اسرائیل در همه جبههها گرفتار شده است که بزرگترین و مهمترین آنها جبهه حزبالله لبنان است که در صورت شعله ور شدن گسترده این جبهه، بر تمام اتفاقات قبل سایه خواهد افکند.
از هشتم اکتبر، مرز لبنان و سرزمین های اشغالی فسلطین شاهد گلوله باران متقابل ارتش رژیم اسرائیل و حزبالله از یک سو و گروههای فلسطینی در لبنان از سوی دیگر بوده است که کشته و زخمی هایی را در دو سوی مرز در پی داشته است.
جبهه غزه
هارئیل گفت: همانطور که جنگ همچنان در غزه در حال وقوع است، اسرائیل در تبدیل بسیاری از دستاوردهای تاکتیکی به یک پیروزی استراتژیک موفق نشده است.
وی اظهار داشت: فعالیت نظامی در نوار غزه که اکنون در رفح و اردوگاههای آوارگان در مرکز متمرکز شده است، هزینه سنگینی را به حماس تحمیل میکند، اما این هزینه ها در آینده، پیروزی در جنگ را محقق نمی کند.
این تحلیلگر مسائل نظامی رژیم اسرائیل در ادامه وضعیت غزه را بسیار پیچیده توصیف کرد و این پیچیدگی را به دلایلی نسبت داد که حماس معتقد است که زمان به نفع اوست و عملیات ارتش رژیم اسرائیل در میدان در هم تنیده شده است.
وی در این پیوند افزود: در غزه، بسیاری از تواناییهای نظامی حماس از جمله رزمندگان مسلح، فرماندهی سازمان یافته و موشکها از بین نرفته است، اما آنها با تشکیلات کوچکتر و انعطاف پذیرتر جایگزین شدند که بر بقا و تلاش برای وارد کردن خسارات به نظامیان اسرائیلی متمرکز هستند.
هارئیل درباره معامله مبادله اسیران نیز یادآورشد: به نظر می رسد مذاکرات درباره معامله اسیران با حماس وارد بحران جدیدی شده است، زیرا هر لحظه به نظر می رسد ممکن است سخنرانی «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا اسرائیل را از باتلاق خارج کند.
وی بیان کرد که در این شرایط، به نظر میرسد کار درست این است که اسرائیل تا حد امکان معامله اسیران را دنبال کند، حتی به قیمت توقف جنگ.
تحلیلگر امور نظامی رژیم صهیونیستی تصریح کرد که دو یا سه ماه پیش از این که وضعیت اسرائیل در جنگ بهتر بود، به دلیل اصرار نتانیاهو برای خودداری از تصمیم گیری [ در خصوص معامله تبادل اسیران با حماس]، فرصت توافق از دست رفت.
جبهه لبنان
هارئیل نسبت به عواقب جنگ با حزب الله لبنان نیز هشدار داد و گفت: به نظر می رسد افکار عمومی در صهیونیست ها هنوز متوجه تفاوت آسیب موشک های حزب الله نسبت به موشک های حماس نشده است.
وی افزود: تعداد موشکهای شلیک شده توسط حماس در روز اول جنگ پنج هزار موشک بود، عددی که حزبالله میتواند هر روز به مدت یک ماه آن را تکرار کند؛ این درحالیست که بسیاری از این موشکها، سنگینتر، دارای بُرد بیشتر و همچنین دقیقتر هستند.
وی ادامه داد: تخمین ده ها هزار تلفات در عمق سرزمین های اشغالی فسلطین در نتیجه جنگ با حزب الله ممکن است اغراق آمیز باشد، اما در هر حال شهرهای شمال و مرکز [ سرزمین های اشغالی فلسطین ] با تهدیدی بسیار بزرگ تر و شدید تر که در گذشته بی سابقه بوده است مواجه خواهند شد.
این تحلیلگر امور نظامی رژیم صهیونیستی از سوی دیگر گفت: باید امیدوار باشیم که حزبالله نیز عظمت خطر جنگ و میزان آسیبهایی که به زیرساختهای لبنان و مردم لبنان وارد میشود را درک کند.
هارئیل افزود: شاید این گفته روتین قدیمی که هیچ یک از طرفین خواهان جنگ همه جانبه نیستند، همچنان صحت داشته باشد، اما به احتمال زیاد به آن مرحله جنگ می رسند که بیشتر ناشی از اشتباه محاسباتی است.
وی اضافه کرد: برخلاف تصوری که برخی گزارشهای اخیر ایجاد کردهاند، سخت است که بگوییم رهبری اسرائیل مشتاق جنگ در شمال است، اما این خطر وجود دارد که وانمود کردن بیش از حد توانایی های ارتش اسرائیل بر خلاف نتیجه مورد نظر، منجر شود و احتمال یک جنگ گسترده را بیشتر می کند.
در سطح بین المللی
به اعتقاد هارئیل، رژیم اسرائیل پس از ۷ اکتبر ( ۱۵ مهر ۱۴۰۲ ) خود را در جنگی بدون مشروعیت بینالمللی دید و زمانی که ابعاد ویرانی و کشتار در غزه مشخص شد دریافت که با ارتش خستهای که برای حفظ منظم مهمات و تجهیزات تلاش میکند، بدون حمایت قوی آمریکا متلاشی می شود.
تحلیلگر مسائل نظامی رژیم اسرائیل افزود: سایه دادگاه کیفری بینالمللی در لاهه بر افق اتفاقات خودنمایی میکند زیرا شرکت کنندگان در برخی از بحثهای اخیر کابینه و موسسات جنگ از اینکه امکان صدور قرارهای بازداشت بینالمللی و نیز صدورهای مخفیانه وجود داشته باشد، غافلگیر شدند.
وی تصریح کرد که از لحاظ تئوری ممکن است یک افسر ارشد نظامی یا وزیر اسرائیلی که به یک کشور خارجی سفر می کند در فرودگاه، خود را تحت تعقیب و مظمون دریابد.
از سوی دیگر، هارئیل اظهار داشت که عدم وجود اهداف روشن در جنگ به افزایش احساس خستگی و ناتوانی در یگان های ذخیره و در یگان های نظامی معمولی منجر می شود.
در اوخر دسامبر ۲۰۲۳، آفریقای جنوبی به دلیل نقض کنوانسیون ۱۹۴۸ سازمان ملل متحد در مورد جلوگیری از نسل کشی، شکایتی را علیه رژیم صهیوینستی به دیوان بین المللی دادگستری ارائه کرد و پس از آن، چندین کشور از جمله فلسطین، ترکیه، لیبی، نیکاراگوئه، کلمبیا، مکزیک و اسپانیا درخواست پیوستن به این پرونده را ارائه کردند.
از هفتم اکتبر ( ۱۵ مهر ۱۴۰۲ ) اسرائیل جنگ علیه ساکنان غزه را آغاز کرد که تاکنون بیش از ۱۲۰ هزار فلسطینی که بیشتر آنها کودک و زن هستند شهید و زخمی شده اند و حدود ۱۰ هزار فلسطینی نیز مفقود شده اند و ویرانی های عظیم برجا گذاشته و منجر به وقوع قحطی که بر اثر آن کودکان و سالمندان زیادی جان باخته اند، شده است.
رژیم اسرائیل به رغم تصمیم شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستور دیوان بین المللی دادگستری برای پایان دادن به حمله به شهر رفح و اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از وقوع نسل کشی و بهبود وضعیت بد انسانی در غزه، به جنگ علیه ساکنان نوار غزه ادامه می دهد.
رژیم اسرائیل همچنین با درخواست «کریم خان» دادستان دیوان کیفری بینالمللی برای صدور حکم بازداشت بینالمللی علیه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ این رژیم که در جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه مسئولیت دارند، مخالفت کرده است.
نظر شما