۲۲ خرداد ۱۴۰۳، ۰:۳۳
کد خبر: 85504807
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح نمایشگاه دائمی شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی ایران رونمایی شد

شیراز - ایرنا - طرح مطالعاتی نمایشگاه دائمی شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی ایران در پایگاه جهانی تخت جمشید با حضور معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس رونمایی شد.

به گزارش ایرنا از روابط‌عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی دوشنبه شب در این آیین گفت: صنایع دستی امروز، میراث فرهنگی آیندگان خواهد بود و ما وظیفه حفظ و نگهداری از آنها را داریم.

مریم جلالی با بیان اینکه با اجرای چنین پروژه‌هایی روایت جدید و زاویه دید تازه‌ای برای پایگاه جهانی تخت جمشید ایجاد خواهد شد، افزود: امید است این پروژه، پایگاه و کانون رویدادهای مختلفی صنایع دستی شود چرا که بازدیدکنندگان می‌توانند با حضور در این مجموعه، از نزدیک با تنوع و غنای فرهنگی صنایع دستی ایران آشنا شوند و محصولات متنوعی را خریداری کنند وعلاوه بر بخش نمایشگاهی، این طرح شامل بخش‌های تولید و آموزشی و ترویج نیز است.

او اضافه کرد: مجموعه‌های جهانی ظرفیت‌های فوق‌العاده برای نمایش جهانی آثار ما دارند که باید از آنها بهره‌برداری شود و تنها به اطلاق شهر و پایگاه جهانی اکتفا نشود.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: صنایع دستی باید بتواند خود را معاصر سازی کند و به واسطه آن در شهرها و روستاهای جهانی ایران، همگرایی و انسجام ملی حفظ شود.

جلالی افزود: استان‌های ما باید در کنار همدیگر زنجیره ارزش اقتصاد فرهنگ و اقتصاد هویت بنیان که صنایع دستی مصداق بازر آن است را تحقق ببخشند.

وی ادامه داد: ‌این طرح علمی که به کمک اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس و پایگاه جهانی تخت جمشید محقق شده، گام نخست مطالعاتی است که بناهای تاریخی با صنایع دستی حیثیت خود را پیدا کنند و در عین اینکه به روز می‌شوند، می‌تواند زنجیره ارزش را هم کامل کرد.

جلالی با بیان اینکه اجرای این طرح برای همگرایی و هم‌جوشی بین ۱۶ شهر و روستای جهانی کشور گام بلندی است، گفت: یکی از سیاست‌های مقام عالی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی توجه ویژه به بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری بخشی خصوصی در حوزه حفظ میراث، رونق گردشگری و توسعه صنایع دستی عنوان کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس هم گفت: این طرح با هدف آموزش، ترویج، معرفی و تولید صنایع دستی ایران به گردشگران داخلی و خارجی طراحی و اجرا شده است.

محمد ثابت اقلیدی افزود: نقش استان فارس در اجرای این طرح، ایجاد زیرساخت‌های این مهم است و در واقع این طرح پایگاهی برای استان‌های مختلف جهت معرفی محصولات، ترویج و آموزش خواهد شد.

وی ادامه داد: این طرح سال قبل آماده شده اما نیازمند به روز رسانی مالی است و پس از آن مناقصه برگزار می‌شود.

ثابت اقلیدی گفت: این پروژه متشکل از ۵۵ غرفه است و از جمله استان های شرکت کننده در این نمایشگاه می‌توان به فارس، اصفهان، تبریز، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، زنجان، گیلان، کرمان، همدان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان و یزد اشاره کرد.

وی افزود: هر غرفه میزبان هنرمندان و صنعتگران آن شهر است که به معرفی و فروش محصولات خود می‌پردازند.

در این مراسم علیرضا عسکری چاوردی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید نیز بر نقش این نمایشگاه در معرفی و ترویج فرهنگ و میراث هنری ایران تأکید کرد و گفت: بازدیدکنندگان می‌توانند با حضور در این مجموعه، از نزدیک با تنوع و غنای فرهنگی صنایع دستی ایران آشنا شوند.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه بتواند نقش مؤثری در حفظ و توسعه این هنرهای ارزشمند ایفا کند و گامی مهم در جهت توسعه اقتصادی و صنعتی این بخش باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha