به گزارش ایرنا، برخی فعالان و کارشناسان میراث فرهنگی در نامهای که متن آن روز پنجشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، خواستار قدم پیش نهادن مسوولان و نمایندگان اصفهان در انجام اقدام عاجل و جلوگیری از تخریب شبستان مسجد کازرونی شدند.
مسجد کازرونی یکی از مساجد معاصر اصفهان و متعلق به اوایل دهه ۳۰ شمسی است که کارشناسان پیشکسوت میراث فرهنگی، تدوام معماری گذشته در کالبد این بنا را دلیل اهمیت حفاظتش میدانند. در سالهای اخیر هیات امنای مسجد کازرونی قصد نوسازی این مسجد را داشته اند اما با مخالفت اداره کل میراث فرهنگی مواجه شدند تا اینکه به گفته فعالان میراث فرهنگی، با پیگیری های بسیار هیات امنا، میراث فرهنگی اصفهان در روزهای اخیر به نوسازی شبستان این مسجد چراغ سبز نشان داده است.
در بخشهایی از این نامه آمده است: شهر اصفهان که بهراستی شهر موزهای است در برگیرنده میراث ارزشمند چندین هزارساله تاریخی ـ فرهنگی متأسفانه آنچنان که باید حفاظت معقولی از آن صورت نپذیرفته است.
فعالان میراث فرهنگی در این نامه تصریح کردهاند: قطع شاهرگ حیاتی شهر، زایندهرود و رگهای شریانی آن که در حال حاضر شهر را با مشکل جدی فرونشست روبهرو کرده است، تخریب کاروانسرای «تحدید» محل هنرآفرینی اساتید نقرهکار اصفهان و جایگزینی آن با مجتمع ورشکسته به اصطلاح ارگ عظیم جهاننما که حریم چهارباغ و میدان امام را مورد تهدید جدی قرار داده و نمونه های دیگر از جمله این موارد است.
در بخشهای دیگری از این نامه تاکید شده است: چالش جدید پیش رو تلاش برای جلوگیری از تخریب مسجد کازرونی خیابان عباسآباد است، که یکی از معدود مساجد ارزشمند معاصر بهجا مانده از گزند تخریبهای کور و نامعقولِ ناشی از بیدانشی در مورد گنجینههای فرهنگی است؛ مکانی که جدا از ارزشهای ویژه معماری حس تعلق و خاطر جمعی نمازگزاران یک نسل با فضاهای آن عجین شده است.
در این نامه افزوده شده است: در مورد مسجد کازرونی نیز میراث فرهنگی استان اصفهان، نه تنها تلاش موثر برای ثبت اثر در فهرست آثار ملی نکرده، بلکه شنیده شده، اخیرا با تخریب شبستان مسجد که بخش جداییناپذیر از این اثر ارزشمند است، موافقت کرده است. لذا از مسوولان و نمایندگان محترم شهر اصفهان انتظار دارد به منظور حفظ این اثر ارزشمند اقدام عاجل معمول فرمایید.
به گزارش ایرنا، مسجد کازرونی یکی از مساجد معاصر اصفهان در محله عباس آباد است که به دست علی اکبر کازرونی بنا شد. این مسجد وقف نیست و در تملک خانواده کازرونی است.
کارشناسان پیکسوت حوزه میراث فرهنگی معتقدند این مسجد تداوم معماری گذشته و دوره گذار آن است و برای همین همه بنای آن باید حفظ شود.
معماری دوره گذار و حفظ تداوم معماری گذشته در مسجد کازرونی، چرخش هنرمندانه شبستان این مسجد رو به قبله و همچنین آثار کاشیکاری و خطاطی آن به خط نستعلیق از ویژگی های بارز این اثر تاریخی است.
همچنین این مسجد بخشی از خاطره جمعی مردم اصفهان را در خود محفوظ دارد و افرادی که نماز در محراب این مسجد اقامه کرده اند افرادی چون حاجآقا رحیم ارباب استاد علم فقه، حاج میرزا علی آقای شیرازی از عرفای بزرگ ایران و مرحوم حاج شیخ حسن نجفآبادی از علمای بزرگ بوده اند.
همه این ویژگی ها موجب شده تا به عقیده کارشناسان این اثر واجد ارزش تاریخی و ثبت در فهرست آثار ملی باشد.
در سالهای گذشته هیات امنای مسجد کازرونی قصد نوسازی این مسجد را داشته اند اما اداره کل میراث فرهنگی به سبب ارزشهای تاریخی این بنا مخالف تخریب و نوسازی آن بودند، این در حالی است که اهالی محله عباس آباد، جایی که مسجد در آن واقع است، با نوسازی این بنای مذهبی مخالف هستند اما در مرداد ماه سال گذشته ۱۱ کارگر تحت بیمه مسوولیت یک کارفرما به مدت ۳۶۵ روز برای انجام کار در مسجد کازرونی به کار گرفته شدند که به گفته مقامات اداره کل میراث فرهنگی اصفهان این اقدام برای انجام عملیات ساختمانی وسیع و تخریب در این بنا بود.
نظر شما