به گزارش خبرنگار ایرنا مهدی دوستی روز یکشنبه در نشست خبری مدیران صنعت آب استان به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب (۲۵ تا ۳۱ خرداد) اظهار کرد: درخواست ما پرداخت این حجم از مطالبات در راستای خدماترسانی بهتر به شهروندان به خصوص در فصل تابستان است.
وی بیان کرد: فاز اول و دوم تصفیهخانه فاضلاب بیرجند وارد مدار بهرهبرداری شده که قسمتی برای توسعه صنایع و معادن و قسمتی برای فضای سبز در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی عنوان کرد: علیرغم بارندگیهای بسیار خوب در سال آبی جاری همچنان در تامین آب بخشهای مختلف استان با مشکل مواجه هستیم و در برخی شهرها و روستاهای استان در نقطه سربه سر قرار داریم.
دوستی با تاکید براینکه تنش و بحران آب را به صورت جدی در خراسان جنوبی نداریم، بیان کرد: باید در زمینه صیانت از آبخوانها همه همراهی لازم را داشته باشند و صیانت از آبخوانها خط قرمز دستگاههای اجرایی باشد.
وی یادآور شد: به دلیل محدودیت منابع آبی و اعتباری پروژه انتقال آب به شهر بیرجند ۱۲ سال طول کشید.
دوستی با اشاره به وجود ۱۱۵ مجتمع روستایی با هزار و ۵۹۰ روستا تحت پوشش گفت: در فصل تابستان سه برابر سرانه استاندارد تولید آب داریم اما همچنان کمبود آب به خصوص در روستاها گزارش میشود.
وی بیان کرد: سال گذشته ۴۰۰ انشعاب غیرمجاز و در سال جاری هم ۱۰۰ انشعاب غیرمجاز را شناسایی و قطع کردیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه چند پروژه اضطراری تامین آب را از دی ماه در سطح استان شروع کردیم، افزود: ۷۰ درصد پروژه اضطراری بیرجند اجرایی شده و در مدار قرار گرفته است همچنین سال گذشته تنش آبی در پنج شهر و ۱۷ مجتمع آبرسانی داشتیم که به خوبی مدیریت شد.
دوستی گفت: طی سال گذشته به ۶۵ روستا آبرسانی یا پایدارسازی انجام شده و علیرغم اقدامات انجام شده در پیک مصرف ایام تابستان حدود ۵۰۰ روستا با تانکر آبرسانی میشود که تدابیر لازم برای آبرسانی انجام شدهاست.
وی بیان کرد: وظیفه ما این که روزانه برای هر نفر ۳۸۰ لیتر آب تولید کنیم که گاهی به هزار و ۲۰۰ لیتر میرسد و این مصرف بالای آب، تضییع حقوق بیت المال است.
دوستی یادآور شد: ۴۱ درصد مشترکان خراسان جنوبی براساس الگو یعنی ۱۵ مترمکعب در ماه مصرف دارند، ۴۸ درصد ۲ برابر الگو مصرف میکنند و هشت درصد هم بد مصرف هستند.
وی با اشاره به ۱۲۶ لیتر بر ثانیه کسری آب در بیرجند اظهار کرد: در راستای جلوگیری از بحران و تنش آبی ۱۱۰ رشته انشعاب فضای سبز در سطح بیرجند قطع شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی متوسط هدررفت آب استان را ۲۷ درصد اعلام کرد و گفت: هدررفت آب در سطح شهرهای استان ۲۵ درصد و در سطح روستاها ۳۲ درصد است، همچنین حجم آب بدون درآمد استان هم به ۴۰ درصد رسیده است.
دوستی افزود: ۱۲ هزار کیلومتر خطوط آبرسانی استان است که ۶۵۰ کیلومتر آن نیاز به اصلاح دارد و در این زمینه با کمبود اعتبار مواجه هستیم.
وی گفت: مرحله اول طرح جهاد آبرسانی یعنی آبرسانی به ۱۱۵ روستای استان با پیشرفت ۷۶ درصد و اعتبار ۲ هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال در دست اجراست که خراسان جنوبی جزو پنج استان برتر در زمینه اجرای این طرح است.
نظر شما