۳۰۰ نیروگاه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور در حال اجراست

خمین - ایرنا - وزیر نیرو گفت: بیش از ۳۰۰ نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیتی بالغ بر هشت هزار و ۴۰۰مگاوات در نقاط مختلف کشور راه‌اندازی شده و یا در دست اجراست.

به گزارش ایرنا ، «علی اکبر محرابیان» روز دوشنبه در آیین بهره‌برداری از بزرگترین و به‌روزترین واحد تولید پنل خورشیدی کشور یا ظرفیت ۱۸۰۰ مگاوات و بهره‌برداری همزمان از ۱۲ نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت ۷۰ مگاوات در هفت استان کشور، در شرکت مانا انرژی خمین افزود: بهره‌برداری از خط تولید پنل خورشیدی با ظرفیت ۱۸۰۰ مگاوات در واحد ماناانرژی خمین طرح و دستاورد بزرگ ملی است.

وی ادامه داد: جوانان نخبه و دانش آموختگان رشته‌های مختلف تحصیلی با عشق و علاقه در این واحد در مسیر بالندگی کشور تلاش می‌کنند.

وزیر نیرو اظهار کرد: تامین انرژی به عنوان مهمترین عامل رشد اقتصادی کشور از مهمترین اقدامات در دستور کار دولت سیزدهم است.

محرابیان گفت: رفع ناترازی انرژی حمایت از چنین طرح‌هایی را ایجاب می‌کند و دولت سیزدهم در سه سال گذشته گام‌های بلندی در این راستا برداشته است.

وی مرتفع کردن ناترازی انرژی و نداشتن نیاز به سوخت را از جمله ویژگی‌های انرژی خورشیدی عنوان کرد و گفت: انرژی تجدیدپذیر به دلیل عدم نیاز به آب در حفظ منابع آبی نیز کمک می‌کند و مهمترین عامل در حفظ محیط زیست ‌و بسترساز زندگی سالم است.

محرابیان افزود: برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر همزمان مسیر توسعه نیروگاه‌ها و مسیر زنجیره‌های تولید و صنعت توانایی بهره‌گیری از انرژی خورشیدی فراهم است.

وی ادامه داد: واحد ماناانرژی امکان ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات پنل خورشیدی فراهم کرده است و تاثیر بسیار زیادی در تحقق این هدف دارد.

وزیر نیرو افزود: مشکلات قابل توجهی در راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی به دلیل عدم توجیه اقتصادی سرمایه گذاری در احداث این این نیروگاه‌های تجدید پذیر داشتیم.

محرابیان گفت: در اقتصاد یارانه‌ای ، یارانه‌ای که بر سوخت است، مانع رشد و جهش در صنعت تجدیدپذیر است و امروز با تصویب لوایح دولت و مجلس این صنعت پروژه‌های متعددی را آغاز کرده است.

وی تاکید کرد: اگر قیمت سوخت را به قیمت واقعی محاسبه کنیم یک کیلو وات برق از فسیلی ۱۰ برابر انرژی تولید شده از برق تجدیدپذیر است که فاصله زیادی است که به اقتصاد کمک دارد.

محرابیان افزود: نرخ سوخت با نیروگاه‌های تجدیدپذیر سودآورتر هستند و بر همین اساس ریل‌گذاری برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر برنامه اولویت‌دار دولت شهید رئیسی بوده است.

وزیر نیرو گفت: برای نخستین بار مجوز صادرات برق برای نیروگاه‌های خورشیدی صادر شده و بر این اساس تولیدکنندگان می‌توانند در طول هشت ماه سال برق تولیدی خود را صادر کنند و چهار ماه نیز تولید خود را در داخل کشور عرضه کنند.

محرابیان افزود: برای برق سبز تابلوی مخصوصی در نظر گرفته شده که امکان رقابت را ایجاد کرده است.

وی گفت: همه روزه شاهد عرضه و فروش برق تجدیدپذیر هستیم و نرخ‌ها با توجه به نیاز مصرف کنندگان تعیین شده است.

وزیر نیرو ادامه داد: در قانون پیش بینی شده در سال ۱۴۰۲صنایع بزرگ کشور یک درصد برق خود را تجدیدپذیر کنند و سالانه یک درصد تا سقف پنج درصد اضافه شود.

محرابیان اظهار کرد: شورای عالی انرژی مصوب کرد که بخش اداری نیز باید ۲۰ درصد از برق مورد نیاز خود را از از این روش تامین کند.

وی گفت: امروز می‌بینم سرمایه گذاری در صنعت تجدیدپذیر پرسود و قابل رقابت است.

وزیر نیرو از ماناانرژی پاک و همه فعالان صنعت انرژی تجدید پذیر که برخی در شروع کار و برخی در میانه راه هستند، تقدیر کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha