۶۰ درصد گل‌محمدی تولیدی خراسان رضوی به گلاب تبدیل شد

مشهد-ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ۶۰ درصد گل محمدی تولید امسال این استان فراوری و تبدیل به گلاب شده است.

محمد میری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال سه هزار و ۱۰۰ تن گل محمدی تر در استان خراسان رضوی برداشت شده است که نسبت به میزان تولید پارسال نزدیک به نیم درصد افزایش دارد.

وی بیان کرد: ۶۰ درصد تولید گل محمدی امسال استان معادل هزار و ۸۶۰ تن، فرآوری و تبدیل به گلاب و محصولات جانبی شده است.

معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ۴۰ درصد محصول گل محمدی برداشت شده در استان به صورت تازه و یا خشک مصرف می‌شود.

وی ادامه داد: اکنون ۲۵ واحد صنایع بزرگ گلاب‌گیری و فراوری گل محمدی و حدود ۳۰۴ واحد سنتی در خراسان رضوی فعالیت می‌کنند.

میری با اشاره به اینکه خراسان رضوی از نظر سطح زیر کشت گل محمدی رتبه پنجم کشور را دارد، اظهار کرد: میزان اشتغال زایی در طول دوره برداشت گل محمدی حدود ۴۲۰ هزار نفر روز است.

برداشت گل محمدی از نیمه دوم اردیبهشت ماه امسال در خراسان رضوی آغاز شد و در اواخر خرداد ماه پایان یافت.

امسال سطح زیر کشت گل محمدی خراسان رضوی به دلیل خشکسالی و افت چاه‌های آبیاری نزدیک به ۱۰ درصد کاهش یافت و از هزار و ۳۲۷ هکتار در سال ۱۴۰۱ به حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha