به گزارش ایرنا، عشایر ایران با تولید بالا در حوزه های مختلف مثلا ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد صنایع دستی نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند و این در حالیست که معمولا در برنامه ریزی ها نادیده گرفته و به آنها کمتر توجه می شود.
عشایر در عین اینکه جامعه مولد محسوب می شوند معمولا از مواهب اولیه رفاهی محرومند و سهم بسیار کمی از امکانات آموزشی و اجتماعی دارند در حالی که نقش بسیار سازنده ای ایفا می کنند.
جامعه عشایر ایران علاوه بر تاثیرات مثبت اقتصادی در حوزه اجتماعی نیز اثرگذارند مثلا در هشت سال دفاع مقدس با وجودی که درصد کمی از جمعیت کشور بودند اما بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ هزار شهید تقدیم میهن کردند.
طبق آخرین آمار اعلام شده جمعیت عشایر کوچنده کشور ۲۵۱ هزار خانوار با بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر جمعیت است که از این تعداد ۱۳ هزار و ۸۸۰ خانوار با مجموع سکنه ۷۶ هزار نفر در استان کرمانشاه پراکنده هستند.
عشایر استان کرمانشاه با در اختیار داشتن هفت درصد دام کشور سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۴ هزار لیتر شیر، ۹ هزار تن روغن حیوانی، هزار و ۷۰۰ تن پشم، مو، کرک و ۲۱ هزار قطعه صنایع دستی تولید میکنند.
رییس جمهور جامعه عشایر را ببیند
حبیب آذرگون از عشایر ایل سنجابی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به فرهنگ اصیل ماندگار جوامع عشایری؛ مهمترین خواست خود از رییس جمهور آینده را دیدن عشایر به عنوان یک عضو اصلی از جوامع تشکیل دهنده کشور بیان کرد.
وی با افتخار به خیلی از آداب و رسوم فرهنگی و صنایع دستی عشایر که از تمدن ایرانی به یادگار مانده است، اشاره کرد و گفت: رییس جمهور آینده اگر می خواهد برای رونق فرهنگ کشور کاری کند؛ به این خرده فرهنگ های غنی و اصیل ایرانی که معمولا در جامعه عشایر هنوز وجود دارد، در قالب برنامه و جشنواره مختلف توجه و اولویت بدهد.
آذرگون در ادامه سخنان خود اظهار کرد: امروزه به هر جنبه از زندگی عشایر نگاه کنید پر از مشکل و سختی است و یکی ۲ تا نیست، اگر مسوولان واقعا جامعه عشایر را ببیند و حرف های آنها بشنوند مشکلات هم یکی پس از دیگر به راحتی حل خواهد شد.
حاصل رنج عشایر را دلالان به یغما می برند
بهروز عسکری جوان عشایر کرمانشاهی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا؛ از مهمترین مشکلات عشایر در کنار نبود خیلی از امکانات و خدمات را حضور چنبر وار دلالان روی محصولات آنها دانست که به تعبیر او دسترنج یک ساله آنها را مفت به یغما می برند.
وی توضیح داد: دلالان به اصطلاح کرمانشاهی ها "بزگیرها" دست به دست هم می دهند و قیمت گوسفند را بسیار پایین حتی کمتر از نصف قیمت گوشت در بازار و داخل قصابی ها تعیین می کنند و هیچکس بیشتر از قیمت مشخص شده آنان نمی خرد و دامدار هم ناچار است که بفروشد، زیرا نه به صرفه است بره را نگه دارد و نه شرایط و امکان آن را دارد.
عسکری در پایان خواست خود را از رییس جمهور آینده ابتدا رسیدگی به این موضوع سپس ثبات قیمت ها بویژه نهاده های دامی و قیمت گوشت را خواستار شد.
حسین محمدی عشایر دیگر از ایل سنجابی با تایید بر اینکه سود واقعی تمام تولیدات و محصولات عشایر به جیب دلالان می رود به خبرنگار ایرنا گفت: آنها عده ای خاص هستند، هر قیمتی که دلشان بخواهد میخرند، هیچ کس نمیتواند جلو آنها را بگیرد، بدون این دلالان نیز خرید و فروشی وجود ندارد چون آنها توانایی بازار گردانی دارند.
وی در ادامه به بازار دلالی پشم و پوست گوسفند در کرمانشاه نیز اشاره کرد که دلالان حتی به قیمت پشم زنی گوسفند حاضر به خرید نیستند در حالی که قیمت پارچه و نخ هر سال چند برابر میشود.
محمدی در پایان سخنان خود مهمترین انتظار جامعه عشایر از رییس جمهور آینده را برقراری سیستمی برای کوتاه کردن دست دلالان و ثبات قیمت نهاده های دامی محصولات در کنار تامین آب شرب، عنوان کرد.
تنی چند از دیگر عشایر کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن بیان اظهارات مشابه و اینکه چالش جدی و عمده آنها دلال بازی و تامین نهاده های کشاورزی و دامی است؛ خواستار رسیدگی به دیگر نیازهایشان از جمله در حوزه آموزش هم شدند.
براساس اعلام ستاد انتخابات کشور، مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری با حضور مسعود پزشکیان و سعید جلیلی روز جمعه آینده ۱۵ تیرماه جاری در سراسر کشور برگزار می شود.
گفته می شود هر ۲ نامزد ریاست جمهوری تا آخر همین هفته به کرمانشاه سفر کرده و در جمع هوادارانشان سخنرانی میکنند.
نظر شما