افزایش حضور مردم استان اردبیل پای صندوق رای در ساعات عصر

اردبیل- ایرنا- حضور مردم استان اردبیل در پای صندوق رای مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ساعات عصر افزایش محسوسی یافته و جمعیت کثیری در شعب اخذ رای حاضر شده اند.

به گزارش ایرنا، اقشار مختلف مردم اردبیل از ساعت هشت صبح امروز جمعه ۱۵ تیرماه با حضور در پای صندوق‌های رای حاضر شدند و همه شعب به جز ساعات وسط روز که وقت عبادات، استراحت و صرف ناهار شهروندان است، در بقیه ساعات مملو از جمعیت شد.

با وجود نیمه الکترونیکی شدن انتخابات و تسریع در روش اخذ آرای مردم، در بیشتر شعب این استان صف تشکیل شده و مردم منتظر انداختن رای خود در صندوق و خلق حماسه دیگری بر تارک تاریخ این استان هستند.

هر چند که مسئولان ستاد انتخابات استان اردبیل تاکید کرده‌اند که شهروندان رای دادن خود را به ساعات پایانی روز موکول نکنند، ولی پیش‌بینی می‌شود که در ساعات آینده و با رسیدن به ساعات پایانی رای‌گیری، حضور مردم این استان در پای صندوق‌های رای پررنگ‌تر شود.

گزارش اعلام شده از منابع محلی و خبرنگاران ایرنا از محلات شهرها و مناطق روستایی استان اردبیل حاکی است که مرحله دوم رای گیری در این استان با استقبال گسترده مردم از نخسین ساعات روز شروع شده و به رغم تبلیغات منفی برخی رسانه‌های خارجی و عوامل ضدانقلاب، این دور از انتخابات با مشارکت بالای مردمی مواجه شده است.

مردم استان اردبیل از صبح امروز با حضور در یک هزار و ۳۷۵ شعبه رای گام دوم انتخابات را پرشورتر از مرحله قبل شروع کردند تا با انتخاب رییس جمهور دوره چهاردهم، سرنوشت و مقدرات کشور را برای چهار سال آینده تعیین کنند.

فرایند رای گیری مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برای انتخاب نهمین رئیس جمهور از ساعات صبح تاکنون در شهرها و روستاهای استان اردبیل با مشارکت گسترده مردم جریان دارد و شواهد نشان می دهد که امروز شاهد مشارکتی بالاتر از مرحله قبل انتخابات خواهیم بود.

پس از برگزاری این انتخابات در دور نخست در روز هشتم تیرماه و به علت عدم احراز آرای کافی برای انتخاب رئیس جمهور، رقابت بین مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به عنوان دارندگان بالاترین آرا به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در روز جمعه ۱۵ تیرماه کشیده شد.

به گفته رئیس ستاد انتخابات کشور، در مرحله اول چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از تعداد ۲۴ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۱۸۵ رای اخذ شده، مسعود پزشکیان با کسب ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۹۱ رای و سعید جلیلی با کسب ۹ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۹۸ ‏رای به دور دوم راه یافتند.

بر اساس این گزارش در این مرحله ۳۱ هزار نفر از عوامل اجرایی نظارتی، پشتیبانی و انتظامی در سطح استان دست‌اندرکار برگزاری انتخابات در یک هزار و ۳۷۵ شعبه اخذ رای هستند. بیش از یک میلیون نفر از مردم استان اردبیل واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد حدود ۵۵ هزار نفر رای اولی هستند و برای نخستین بار پای صندوق‌های رای می‌روند.

بر این اساس، در مرحله اول انتخابات مسعود پزشکیان ۷۷.۳ درصد از آرا و سعید جلیلی ۱۴.۷ درصد آرای مردم استان اردبیل را کسب کردند و مردم استان اردبیل در مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری در هشتم تیر ماه، مشارکتی بالاتر از میانگین کشوری را رقم زدند.

طی یک هفته اخیر بعد از اعلام نتایج مرحله نخست انتخابات، فضای عمومی شهرها و روستاهای استان به ویژه فضای مجازی مملو از تبلیغات طرفداران نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بود و ستادهای انتخاباتی مسعود پزشکیان و سعید جلیلی در سطح استان در این مرحله با اتخاذ راهکارهای خلاقانه و بدیع، سعی در اقناع شهروندان برای حضور در پای صندوق‌های رای داشتند.

به گفته رضا قاسمیان ، معاون استاندار و رئیس ستاد انتخابات استان اردبیل در مرحله اول ۵۰۴ هزار و ۶۰۲ نفر معادل ۴۸.۵ درصد از واجدان شرایط پای صندوق‌های رای حضور یافتند که از این تعداد مسعود پزشکیان ۳۸۲ هزار و ۶۴۷ رای، سعید جلیلی ۷۲ هزار و ۸۷۸ رای، محمدباقر قالیباف ۳۶ هزار و ۳۷۷ رای و مصطفی پورمحمدی ۲ هزار و ۶۷۶ رای را کسب کردند و تعداد آرای باطله هم ۱۰ هزار و ۲۴ رای بود.

طبق اظهارات رئیس ستاد انتخابات استان اردبیل، مشارکت در شهرستان اردبیل ۴۷.۶ درصد، در نمین ۴۲.۷۲ درصد، نیر ۵۵.۸ درصد، سرعین ۷۹.۷۵ درصد، پارس‌آباد ۴۷.۳۷ درصد، بیله‌سوار ۴۰.۷۵ درصد، اصلاندوز ۵۲ درصد، گرمی ۴۳.۳ درصد، انگوت ۴۷.۲ درصد، مشگین‌شهر ۵۲.۸ درصد، خلخال ۴۹.۷ درصد و کوثر ۵۳.۱ درصد بود.

افزایش حضور مردم استان اردبیل در پای صندوق رای در ساعات عصر

ناظران نامزدها در شعب اخذ رای حضور دارند

دبیر ستاد انتخابات استان اردبیل نیز با اشاره به ادامه روند اخذ آرای مردم در مرحله دوم انتخابات اظهار کرد: ستاد انتخاباتی هر نامزد انتخابات به ازای هر صندوق، یک نماینده معرفی کرده است تا بر فرآیند برگزاری انتخابات و شمارش آرا نظارتی دقیق داشته باشند.

بهروز زلالی با بیان اینکه هموطنان بدون محدودیت مکانی و یا سایر محدودیت‌ها می‌توانند در مرحله دوم انتخابات رای خود را به صندوق‌ها بریزند، بیان کرد: افرادی که در مرحله اول انتخابات به هر عنوان رای ندادند، می‌توانند در هر شعبه‌ای رای خود را به صندوق‌ها بریزند و هیچ محدودیتی برای حضور و مشارکت آنها وجود ندارد.

وی با بیان اینکه محدودیت‌های مکانی و شعب اخذ رای بی‌معنا است، افزود: در مرحله دوم انتخابات از ساعت هشت صبح تا موعد اعلام شده، هموطنان می‌توانند آرای خود را به صندوق‌ها ریخته و در ارتقای مشارکت مرحله دوم انتخابات دخیل باشند.

دبیر ستاد انتخابات استان اردبیل گفت: بر اساس اعلام ستاد انتخابات، افراد بدون محدودیت شرکت در مرحله اول، می‌توانند در مرحله دوم رای دهند و نیاز به رای دادن در همان شعبه مرحله اول وجود ندارد.

مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل نیز اعلام کرد: امکان رای دادن با کارت ملی قدیمی وجود ندارد و باید در کنار این کارت، شماره ملی و یا شناسنامه به همراه شرکت‌کنندگان باشد تا احراز هویت با کد ملی در سریع‌ترین زمان انجام شود.

وحید خلوصی افزود: اخذ رای با شناسنامه قدیمی یا جدید و یا کارت ملی هوشمند انجام می‌شود و ما آمادگی داریم تا به افرادی که دارای کد ملی هوشمند نیستند، کد ملی آنها را اعلام کنیم تا در روز رای‌گیری مشکلی از لحاظ احراز هویت نداشته باشند.

افزایش حضور مردم استان اردبیل در پای صندوق رای در ساعات عصر

اعلام غیررسمی نتایج انتخابات ممنوع است

دادستان استان اردبیل نیز ضمن دعوت از اقشار مختلف برای حضور حداکثری در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، از هواداران نامزدها و رسانه‌ها خواست تا نسبت به رعایت قانون تا پایان فرآیند انتخابات تمکین داشته، از بیان اخبار بدون مبنا و غیرمستند و نیز از هرگونه اعلام غیررسمی و زودهنگام نتایج انتخابات خودداری کنند.

جلال آفاقی افزود: هر گونه اقدام رسانه‌ای که موجب تشویش اذهان عمومی و القای پیروزی زودهنگام یک نامزد شود، تحت پیگرد دادستانی قرار خواهد گرفت.

افزایش حضور مردم استان اردبیل در پای صندوق رای در ساعات عصر

ملت ایران؛ برنده انتخابات ۱۵ تیرماه

فرایند اخذ رای از شهروندان در نهایت شامگاه امروز جمعه به پایان می‌رسد و یکی از دو نامزد راه یافته به این مرحله راهی پاستور خواهد شد ولی موضوع مهم در این رویداد مهم، لزوم حضور و مشارکت حداکثری شهروندان در پای صندوق‌های رای است.

در رقابت بین دو گفتمان حاضر در این مرحله، هر کدام بتواند تعداد بیشتری از شهروندان را مجاب کند، در نهایت سکان دستگاه اجرایی کشور را برای یک دوره چهار ساله در اختیار خواهد داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha