به گزارش خبرنگار ایرنا، روز گذشته نمونبرگ هدایت تحصیلی دانش آموزان نهمی براساس بررسیهای مشاورهای و امتیاز عملکرد تحصیلی آنها صادر شد تا از امروز (۲۰تیرماه)، فرآیند ثبت نام آنها در پایه دهم بر اساس اولویت الف مشخص شده برای آنها آغاز شود.
بر اساس آمار ادارهکل آموزش و پرورش فارس، امسال ۷۳ هزار و ۳۰۶ دانشآموز این استان، پس از هدایت تحصیلی، انتخاب رشته و برای ورود به مقطع متوسطه دوم ثبتنام میکنند.
آنطور که رئیس اداره مشاوره آموزش و پرورش استان فارس به خبرنگار ایرنا گفت، ثبت نام کلاس دهمیها بر اساس اولویت نخست یا الف آنها در فرم هدایت تحصیلی تا پنجم مرداد ماه انجام میشود و سپس در صورتی که مدارس ظرفیت پذیرش را داشته باشند، ثبت نام بر اساس اولویت ب فرم دانشآموزان از این تاریخ به بعد انجام می شود.
طیبه رحیمی ادامه داد: در صورتی یک رشته در اولویت نخست فرم هدایت تحصیلی دانشآموزان قرار می گیرد که علاوه بر کسب نمره حدنصاب، موفق به کسب نمره تراز مورد نیاز نیز شده باشند و اگر تنها حدنصاب را کسب کرده باشند، رشته انتخابی در اولویت ب فرم آنها قرار میگیرد.
او گفت: رشتههای ریاضی و کار و دانش تنها اولویت الف دارد و با توجه به استقبال کمتر دانشآموزان، ظرفیت ثبتنام برای همه متقاضیان این رشتهها وجود دارد اما ثبت نام دانشآموزان در رشتههای علوم انسانی، تجربی و فنی و حرفهای بر اساس اولویت بندی مشخص شده، انجام میشود.
نظری یا فنی؟
رئیس اداره مشاورزه آموزش و پرورش فارس با اشاره به آغاز فرآیند انتخاب رشته و ثبتنام دانشآموزان در پایه دهم، از آنها خواست تا این فرآیند را با تحقیق و نگاه به بازار کار کشور انجام دهند.
رحیمی گفت: اکنون تراکم بالایی پشت آزمون سراسری بویژه در رشته تجربی شکل گرفته که اضطراب و آسیبهای بسیاری به داوطلبان وارد میکند، در حالی که دانش آموزان رشتههای فنی و حرفهای بدون آزمون تحصیلات خود را در مقطع فوق دیپلم در دانشگاه ادامه میدهند و پس از آن نیز رقابت سبکتر است.
او ادامه داد: از سال تحصیلی پیش رو، با نهایی شدن امتحانات، سوابق تحصیلی دانشآموزان ۶۰ درصد بر نتیجه آنها در کنکور سراسری اثر میگذارد و این زمینهساز اضطراب دانشآموزان میشود.
رئیس اداره مشاوره آموزش و پرورش فارس با اشاره به سیاست وزارتی درباره هدایت دانشآموزان به سوی رشتههای مهارتی، گفت: با توجه به نیاز کشور و شرایط تحصیلی، انتخاب رشتههای فنی برای بسیاری از دانشآموزان مطلوبتر خواهد بود.
به گفته رحیمی، به دانش آموزان رشتههای فنی، علاوه بر دیپلم، دیپلم مهارت نیز داده میشود که به خوبی زمینه اشتغال آنها را فراهم میکند.
او اضافه کرد: علاوه بر این مهارت آموختههای پسر، در دوره سربازی نیز به عنوان سرباز ماهر ۲ ماه کسر خدمت دریافت می کنند و در مدت خدمت نیز به عنوان استاد کار به دیگر سربازان مهارت آموزی میکنند.
هدایت تحصیلی دانشآموزان به طور متوازن و افزایش مهارت آموزان در هنرستانها در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته تا با تربیت دانش آموزانی ماهر، بخشی از نیاز کشور به تکنسین و نیروی کار ماهر از این طریق تامین شود.
آنطور که رئیس اداره فنی حرفهای و کاردانش اداره کل آموزش و پرورش فارس خرداد ماه ۱۴۰۳ در نشست هدایت تحصیلی استان گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه، دانش آموزان رشتههای مهارتی باید به بالای ۵۱ درصد برسد.
به گفته او در سال تحصیلی جاری حدود ۷۲ هزار هنرآموز در هنرستانهای فارس ثبت نام کردند که بر اساس برنامه هفتم توسعه این آمار باید به بالای ۱۰۲ هزار نفر برسد.
نسخهای کارآمد در انتخاب رشته دانشآموزان؛ تحقیق بجای دهان بینی
امروز بسیاری از دانشآموزان بیش از آنکه آینده کاری، تواناییها یا نیاز جامعه را در نظر بگیرند، بر اساس نظر اطرافیان غیر متخصص یا نگاه به موج شکل گرفته در جامعه دست به انتخاب میزنند.چنانکه به گفته رئیس اداره مشاوره آموزش و پرورش فارس، در بسیاری از موارد، انتخاب رشته دانش آموزان بدون تحقیق و با دهان بینی از اطرافیان انجام می شود که به فرد و جامعه آسیب میرساند.
طیبه رحیمی گفت: امروز اضطراب تحصیلی برخی از دانشآموزانی که بدون توجه به توانایی خود دست به انتخاب رشته زدهاند، منجر به بیماری و دارودرمانی آنها شده است.
وی بیان کرد:دانشآموزان در این انتخاب سرونوشتساز، بیش از آنکه اطرافیان ناآگاه را معتمد خود برای مشورت قرار دهند یا بر اساس مقایسه و دهان بینی تصمیم بگیرند، بر تحقیقات آگاهانه ، شناخت از رشتههای تحصیلی و نیاز جامعه و البته توانایی و علاقه خود تکیه کنند.
نظر شما