۲۵ تیر ۱۴۰۳، ۹:۰۸
کد خبر: 85539639
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مرثیه نی و دوات هنرمندان شیرازی در رثای سالار شهیدان (ع)

شیراز – ایرنا – مرثیه همیشه به خواندن و سینه زدن نیست، گاهی دوات و قلم هم می‌توانند به سوگ و عزا بنشینند و تا عمق جان بیینده و مخاطب را تحت تاثیر قرار دهند؛ چیزی شبیه بدیهه نویسی که شب تاسوعای حسینی در کافه کتاب تالار حافظ شیراز برپا بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، خوشنویس‌های شیرازی این بار برای بداهه نویسی”مشق محرم” گردآمده بودند؛ بیش از ۵۰ هنرمند خوشنویس و جمعی از استادان و مدرسان بنام فارس با هماهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن خوشنویسان فارس دور هم جمع شدند و در رثای سید شهیدان(ع) و یاران باوفای او در دشت کربلا نوشتند.

قلم به حرکت در می‌آمد و جوهر را با جیغی حزین بر روی کاغد می‌کشید؛ محتوای همه نوشته‌ها حسین (ع) بود؛ رخداد تاریخی کربلا که اسلام را زنده نگه داشته است و البته احادیث و روایت‌ها و اشعاری که محور همه آنها ابا عبدالله الحسین (ع) است.

مرثیه نی و دوات هنرمندان شیرازی در رثای سالار شهیدان (ع)

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و معاون هنری او نیز میهمانان این مجلس شدند و هنرمندان خوشنویس شیرازی تا ساعت ۲۳ نوشتند با نی و جوهر از شهدای دشت کربلا نوشتند.

یکی السلام علی الحسین می‌نوشت و دیگری یا عباس یا سیدی، یکی از زبان حافظ مرثیه می‌خواند که امشب ز غمت میان خون خواهم خفت و دیگری حسین (ع) را نگین سیاه مشق خود کرده بود و یکی هم در اوج امیدواری مومنانه می‌نوشت یکنفر مانده از این قوم که بر می گردد.

بدیهه نویسی رسم ۳۰ ساله خوشنویسان شیرازی

هنرمندان شیرازی انجمن خوشنویسان سال‌ها است که در مناسبت های مختلف مذهبی و ایرانی دور هم جمع می‌شوند و بدیهه نویسی می‌کنند، آنطور که رئیس انجمن خوشنویسان فارس گفت: بدیهه نویسی مناسبتی رسم ۳۰ ساله هنرمندان مرکز فارس است، خوشنویسان دعوت می‌شوند، گردهم می‌آیند و به فراخور آیات قرآن، روایات اهل بیت و اشعار شاعران بنام ایرانی را به خظ خوش می‌نویسند.

مجید چیز فهم گفت: خوشنوسان شیرازی هر سال در یک یا ۲ شب قدر تا سحر دور هم جمع می‌شوند و در این آیین بیشتر آیات قرآن را خوشنویسی می‌کنند و در بدیهه نویسی مشق محرم نیز اشعار و احادیث مرتبط با حادثه کربلا را می‌نویسند.

مرثیه نی و دوات هنرمندان شیرازی در رثای سالار شهیدان (ع)

به گفته او خوشنویسی هنری نجیب و پاک است که تاریخ نشان داده هیچگاه از مسیر معنویات خارج نشده و تلفیقی از هنر و معنویت است.

رئیس انجمن خوشنویسان فارس گفت: در مشق محرم، نکته اصلی، هدف و انگیزه هنرمند است که منویات روحی خود را به روی کاغذ می آورد.

چیزفهم ادامه داد: هنرمند خوشنویس همواره با آیات و روایات و اشعار خوب سر و کار داشته واین باعث می‌شود تا خود به خود با معنویات و خوبی ها آشنا باشد.

او بیان کرد: خوشنویسی اصول دوازده گانه‌ای دارد که هنرمندی که به درجه استادی رسیده باید آن را طی کرده باشد؛ مرحله یازده و دوازده این سیر، شان و مقام است.

این استاد خوشنویس شیرازی درباره این مرحله گفت: شان و مقام برای یک خوشنویس به نحوی است که پس از چندین سال تمرین وگذراندن همه مراحل به جایگاهی اجتهاد گونه در این هنر می‌رسد که معرف شخصیت او است.

مرثیه نی و دوات هنرمندان شیرازی در رثای سالار شهیدان (ع)

رئیس انجمن خوشنویسان فارس در حاشیه رویداد مشق محرم به خبرنگار ایرنا درباره کتیبه اخیرش نیز توضیح داد که به تازگی در صحن حرم مطهر احمدبن موسی (ع) نصب شده است؛ آیه‌ای منقش بر کاشی هفت رنگ شیرازی که جلوه‌ای ماندگار از هنر ایرانی را به این آستان مقدس هدیه کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha