به گزارش ایرنا، محمد مهدی عباس زاده روز چهارشنبه در بازدید از واحدهای پرورش گاو بومی در روستای گلورد شهرستان ساری، اظهار کرد: منابع ژنتیکی دامهای بومی در پدافند غیر عامل، تأمین امنیت غذایی و حفظ تنوع ژنتیکی نقش حیاتی دارند.
وی با بیان اینکه نژادهای بومی دارای ویژگیهای منحصر به فردی همچون ژن مقاومت به بیماری و سازگاری با اقلیم استان هستند، افزود: مقرر شد در راستای حفظ و حراست از گاو بومی استان، طرح حفظ ذخایر ژنتیکی گاو بومی اجرایی شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: برنامههای حفاظت از منابع ژنتیکی حیوانی در کشورهای در حال توسعه با چالشهای مختلفی روبرو بوده و تلاش برای حفاظت از آنها بنا به دلایلی حداقل بوده که عمدهترین دلیل آن عدم وجود توجیه اقتصادی و آمیخته-گری با نژادهای خارجی است.
عباس زاده تصریح کرد: راهبرد آینده برای نژادهای بومی بایستی برنامه ریزی جهت بهبود نژادی و حفاظت ژنتیکی شود که میتواند علاوه بر اقتصادی ساختن پرورش دامهای بومی و ایجاد بانکهای ژنی منطقهای را در پی داشته باشد.
در استان مازندران نژادهای بومی مختلفی از گاو وجود دارد که از جمله آنها میتوان به نژاد گاو مازندرانی، گلپایگانی و سرابی اشاره کرد.
حفظ و احیای این نژادها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و میتواند در راستای امنیت غذایی و توسعه پایدار کشاورزی در استان نقش موثری ایفا کند.
نظر شما