دکتر مهدی زنگنه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۲ مورد از بیماری تب دانگ در شهر سراوان و یک بیمار مبتلا به این بیماری در شهرستان چابهار شناسایی شده و هر سه مورد بیماران مبتلا به تب دنگی از کشورهای امارات و پاکستان به کشور ایران آمدهاند.
وی افزود: علاوه بر صید پشه آئدس در سیستان بلوچستان در استانهای هرمزگان، بوشهر، گیلان و مازندران این پشه صید شده و نوع پشه صید شده در شمال و جنوب کشور با یکدیگر متفاوت است و پشه صید شده در جنوب کشور تهاجمیتر و بیماریزاتر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: با توجه به همجواری سیستان و بلوچستان با کشور پاکستان و فراوانی پشه آئدس در این کشور و ترددهای مرزی استان با این کشور، لازم است هم استانی های عزیز، خودمراقبتی را جدی بگیرند.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط مساعد سیستان و بلوچستان برای رشد پشه از شهروندان عزیز تقاضا میشود برای جلوگیری از رشد پشه نسبت به جمعآوری آبهای راکد مانند آبهای زیر گلدان و جمعآوری وسایل و لوازمی که ممکن است آب در آن جمع شود اقدام کنند.
دکتر زنگنه افزود: علائم بیماری تب دانگ همانند سایر بیماری های ویروسی مانند تب، بدن درد، ضعف، خستگی و علائم شبیه سرماخوردگی است و می تواند در مدت کوتاهی افراد زیادی را مبتلا کند.
به گزارش ایرنا ، ابتلا به بیماری تب دانگ یا دِنگی در ماههای اخیر در ایران افزایش یافته است، بیماری که عامل آن گزش پشه آئدس است، پشهای که در تایرها و آبهای راکد کوچک تخمگذاری میکند و البته مسافرت به کشورهای همسایه به خصوص امارات میتواند به گسترش این بیماری در کشور دامن بزند.
یکی از مهمترین علائم این بیماری تب شدید است به همین علت به این بیماری تب استخوان شکن هم میگویند. این بیماری بیشتر در مناطق گرمسیر و استوایی دیده میشود اما انتقال پشه آئدس به کشورهای دیگر باعث گسترش این بیماری به بیش از ۱۱۰ کشور در دنیا از جمله در اروپا شده است. تب، سردرد، کمردرد، درد در پشت چشم، جوش و حساسیت های پوستی و در مواردی خونریزی به خصوص از لثه از جمله علائم اصلی این بیماری است اما گاهی اشتراک علائم آن با برخی بیماریهای تنفسی مثل کرونا و آنفلوانزا کار شناسایی آن را سخت می کند.
بیماری تب دنگ درمان اختصاصی ندارد اما علائم آن تا حدود ۱۴ روز بعد از گزش پشه آئدس در صورتی که ناقل ویروس این بیماری باشد در فرد بروز میکند اما در بیش از ۸۰ درصد موارد علائم بسیار خفیف و در مواردی بدون علامت است. میزان مرگ و میر این بیماری نیز حدود ۲.۵ درصد است اما گسترش این بیماری از طریق تخمگذاری پشه آئدس می تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد و در مواردی مرگ آور باشد. بنابراین مهمترین راه برای کنترل این بیماری جلوگیری از تخمگذاری پشه آئدس است، پشهای که در آبهای کوچک راکد مثل ظرف گلدانها یا در داخل تایر خودروها تخمگذاری می کند و در شرایط سخت نیز تخم این پشه زنده میماند.
نظر شما