به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد نجفی روز پنجشنبه در کارگروه ویژه بررسی مسائل و مشکلات مرز رسمی پرویزخان، افزود: وظایف دستگاههای مختلف در مرز پرویزخان مشخص است و همه باید در چارچوب قانون به این وظایف عمل کنند از این رو هرگونه کوتاهی و قصور را در این رابطه از کسی نمی پذیریم.
وی با بیان اینکه قاچاق سوخت در مرز پرویزخان یک معضل است که فعالیتهای تجاری این مرز رسمی را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: اکنون وضعیت پارکینگها، عرضه خارج از سوخت و عدم خدمات دهی مناسب در این مرز به یک معضل تبدیل شده است به همین خاطر اگر وضعیت ساماندهی نشود با هر دستگاهی که کوتاهی کند برخورد خواهد شد.
مدیرکل گمرک پرویزخان هم در این نشست گفت: اکنون روزانه ۲ هزار کامیون تجاری در مرز رسمی پرویزخان تخلیه و بارگیری می شود و حجم بالای فعالیتهای این مرز مهم و راهبردی توسط گمرک انجام میشود که نبود زیرساختهای مناسب از گذشته برای این مرز سبب شده تا نابسامانی های مختلفی از جمله ترافیک و توقف کامیون ها را شاهد باشیم.
رضا قربانی افزود: گمرک در مرز پرویزخان به عنوان مهمترین مرز تجاری غرب کشور تلاش خود را میکند تا مبادلات تجاری شامل ترانزیت و صادرات با کمترین وقفه انجام شود.
او ادامه داد: مرز پرویزخان از مرزهای مهم و راهبردی کشور است که امسال برای سومین ماه پیاپی رتبه اول ترانزیت را به خود اختصاص داده و طی سه ماه گذشته با تردد ۵۸ هزار و ۵۶۰ نفر مقام نخست مرزهای استان کرمانشاه را در زمینه تردد مسافری نیز به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایرنا؛ شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
نظر شما