۲۸ تیر ۱۴۰۳، ۱۴:۲۷
کد خبرنگار: 882
کد خبر: 85542177
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

واکنش روسیه به برنامه تبدیل اروپا به اتحادیه دفاعی

مسکو- ایرنا- سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه در پاسخ به پرسشی درباره برنامه اعلامی اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا برای تبدیل این اتحادیه به اتحادیه‌ای دفاعی گفت: روسیه هیچ تهدیدی برای هیچ کس در اتحادیه اروپا ایجاد نکرده و نمی‌کند و در اوکراین، از منافع خود دفاع می‌کند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس،‌ دیمیتری پسکوف پنجشنبه در نشستی خبری افزود: برنامه فون در لاین، نشان دهنده روحیه اروپا برای تقابل و گواهی بر نگرش کشورهای این قاره به نظامی‌سازی، تشدید تنش، رویارویی و تکیه بر روش‌های تقابلی در سیاست خارجی است. 
سخنگوی کرملین ادامه داد: سیاست‌های دفاعی و امنیتی مشترک یکی از زمینه های کار مشترک در اتحادیه اروپا است، این موضوع همیشه در چارچوب یکپارچگی این اتحادیه وجود داشته است اما هرگز مسیر اصلی توسعه اتحادیه اروپا نبوده است.
وی ادامه داد: خانم فون در لاین در مورد تغییر اولویت‌ها و رنگ و بوی نظامی دادن به اتحادیه اروپا صحبت کرده است.
سخنگوی کرملین خاطرنشان کرد: ارائه هر گونه تفسیر جامع از برنامه پیشنهادی فون در لاین دشوار است، اما واضح است که این برنامه در چارچوب تعاملی است که کشورهای اتحادیه اروپا در چارچوب اتحاد آتلانتیک شمالی دارند. 
پسکوف در ادامه گفت: مسکو هیچ تهدیدی برای هیچ کس در اتحادیه اروپا ایجاد نکرده است و نمی‌کند؛ روسیه در شرایطی در اوکراین از منافع خود دفاع می‌کند که کشورهای اتحادیه اروپا هرگونه امکان گفت‌وگو با هدف در نظر گرفتن نگرانی‌های روسیه را در نظر نگرفته‌اند.
وی خاطرنشان کرد: این وضعیت، روسیه را ناگزیر می کند تا رویکردهای سیاست خارجی خود را بر اساس رویکرد اتحادیه اروپا تنظیم کند.

بنا بر این گزارش، فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا در برنامه اعلامی خود برای تصدی دوباره این مسئولیت، وعده تبدیل اتحادیه اروپا به اتحادیه دفاعی را داده است.
در این برنامه آمده است: کار ما در پنج سال آینده بر ایجاد یک اتحادیه دفاعی واقعی اروپا متمرکز خواهد بود و در این راستا، اروپا می‌تواند اقدامات بسیاری برای تقویت پایگاه‌های صنعتی دفاعی، نوآوری و بازار واحد انجام دهد.
فون در لاین افزوده است:‌ ما یک صندوق دفاع اروپایی ایجاد خواهیم کرد که در فناوری های دفاعی پیشرفته در حوزه های دریا، زمین، هوافضا و سایبری سرمایه گذاری می کند.
بنا بر این گزارش، فون در لاین همچنین قصد دارد یک کمیسر دفاعی اروپا را منصوب کند.
رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرده است که در ۱۰۰ روز نخست فعالیت خود در این مسئولیت، برنامه‌ای درباره آینده دفاعی اروپا ارائه کند.

پیش تر خبرگزاری فرانسه به نقل از فون در لاین گزارش داده بود: اتحادیه اروپا برای تقویت توانمندی‌های دفاعی خود باید در یک دهه آینده ۵۰۰ میلیارد یورو در این زمینه سرمایه‌گذاری کند.
بنا بر گزارش، اعضای اتحادیه اروپا در پی الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ هزینه‌های نظامی خود را افزایش دادند. در پی آغاز عملیات ویژه نظامی سال ۲۰۲۲ روسیه به اوکراین این روند تسریع شده است.
آژانس دفاعی اتحادیه اروپا گزارش داده است که کشورهای این اتحادیه در سال ۲۰۲۲ مجموعا ۲۴۰ میلیارد یورو صرف هزینه‌های نظامی کردند.

سران اتحادیه اروپا هشتم تیرماه ۱۴۰۳ با انتصاب دوباره اوسولا فون در لاین به عنوان رئیس کمیسیون اروپا و آنتونیو کاستا به عنوان رئیس شورای اروپا موافقت کرده و کایا کالاس نخست وزیر استونی را جانشین جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی این اتحادیه کردند.
انتصاب کاستا صرفا به حمایت رهبران کشورهای اتحادیه اروپا نیاز دارد اما آغاز فعالیت فون در لاین و کالاس مستلزم تایید صلاحیت آنها توسط قانونگذاران پارلمان اروپاست.


واکنش کرملین به استراتژی امنیت دریایی اوکراین
سخنگوی کرملین پنجشنبه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره فرمان ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین درباره استراتژی امنیت دریایی این کشور گفت: یکی از اهداف اصلی کی‌یف از این تصمیم،‌ تضمین حضور دائمی نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در دریای سیاه است.
پسکوف افزود: حضور متمرکز کشتی‌های ناتو از بلغارستان و رومانی در دریای سیاه با توجه به دخالت مستقیم پیمان آتلانتیک شمالی در درگیری اوکراین، برای روسیه، تهدیدی دیگر تلقی می‌شود. البته روسیه،‌ تمام اقدامات لازم را برای تضمین امنیت خود انجام خواهد داد.
وی همچنین گفت:‌ ترکیه هم اینک وظایف خود را در دریای سیاه برای کشتی های کشورهای غیر دریای سیاه مطابق با کنوانسیون مونترو انجام می دهد.

به گزارش ایرنا، بر اساس کنوانسیون ۱۹۳۶ مونترو، آنکارا موظف است در زمان صلح به کشتی‌های غیرنظامی اجازه عبور آزاد و به کشتی‌های نظامی اجازه عبور محدود از طریق تنگه‌هایی که دریای سیاه را به دریای مدیترانه متصل می‌کند، بدهد اما در زمان جنگ می‌تواند از عبور کشتی‌های نظامی طرف‌های درگیر از این تنگه‌ها جلوگیری کند.

چند روز پس از ورود نیروهای روسی به اوکراین، آنکارا عملیات نظامی ویژه روسیه علیه این کشور را به عنوان یک «جنگ» تعریف کرد و طبق ماده ۱۹ کنوانسیون تنگه مونترو، تنگه‌هایی که دریای سیاه را به دریای مدیترانه متصل می‌کند را بر روی کشتی‌های جنگی طرف‌های متخاصم (روسیه و اوکراین) بست.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha