به گزارش خبرنگار ایرنا، قاسم عزیززاده گرجی روز جمعه در جلسه ستاد طرح سالمسازی دریای استان با بیان اینکه ستاد ساماندهی سواحل در راستای اجرای طرح سالمسازی دریا و با هدف خدمات دهی مطلوب به مسافران از ابتدای امسال در استان فعال شده است، افزود: هم اکنون ۳۱ طرح سالمسازی دریا در مازندران فعال است که قرار است به ۳۷ یا ۳۸ طرح افزایش یابد.
وی از فعالیت یکهزار و ۲۵۰ ناجی غریق در سواحل استان از جمله نقاط حادثه خیز خبر داد و اظهارداشت: با حضور موثر ناجیان غریق، ۲۶۰ نفر به علت آشنا نبودن به فن شنا از خطر غرق شدگی نجات یافتند.
وی با بیان اینکه آمار مغروقین در سال ۱۴۰۱ در مدت زمان مشابه ۱۱ نفر، در سال ۱۴۰۲ هشت و در سال ۱۴۰۳ نیز تا قبل از اجرای طرح یک نفر اعلام شده است، از کاهش آمار مغروقین در سواحل دریای خزر مازندران در سالجاری خبر داد و خاطرنشان کرد: کاهش آمار مغروقین در فصل شنای امسال، بیانگر حضور به موقع و موثر ناجیان غریق، اقدامات پیشگیرانه و استفاده از تجهیزات و فناوریهای پیشرفته است.
وی بر لزوم اهتمام بیشتر مسولان دستگاه های اجرایی ذیربط برای انجام کارهای فرهنگی در سواحل مازندران تاکید کرد و با بیان اینکه هم اکنون ۳۵ گروه فرهنگی و ۳۵۰ نیروی فراجا در سواحل دریای استان مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی، ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی در سواحل دریای مازندران کاهش یاید.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران از فعالیت ۱۰۷ امدادگر هلال احمر به همراه اورژانس و دیگر تجهیزات با هدف خدمات رسانی به مردم در سواحل استان خبرداد و در عین حال با عنوان اینکه در طرح های سالمسازی دریا، از ظرفیت دستگاه های اجرایی ذیریط باید در راستای خدمات رسانی مطلوب به مردم به شکل مطلوب استفاده کرد، گفت: متولیان اجرای طرح های سالمسازی دریا باید نسبت به رعایت شئونات اسلامی در سواحل مازندران اهتمام بیشتری داشته باشند و در صورت دریافت هرگونه گزارش، باید نسبت به آن پاسخگو باشند.
عزیززاده گرجی، با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای پرداخت به موقع دستمزد ناجیان غریق استان در سالجاری، با بیان اینکه تاکنون تمام دستمزد ناجیان به موقع پرداخت شده است، بیان کرد: پس از دریافت فهرست و تایید آن، نسبت به پرداخت ماهانه دستمزد ناجیان غریق اقدام خواهد شد.
طرح سالمسازی دریا از سال ۱۳۹۱ با هدف کاهش تلفات ناشی از غرق شدن هنگام شنا و همچنین ارایه خدمات تجمیعی گردشگری و نظارتهای اجتماعی همه ساله در سواحل این استان اجرا می شود.
مازندران دارای ۱۵ شهرستان ساحلی است که در این میان محمود آباد با ۳۰ کیلومتر ساحل آزاد و بیش از ۱۲۰ راه دسترسی دارای ۱۶ طرح، بابلسر با ۲۷ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۳ کیلومتر نوار ساحلی قابل شنا با ۱۵ طرح سالمسازی، از شاخصترین شهرستان های مرکزی استان در اجرای این طرح محسوب میشوند.
استان مازندران بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما