به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید حسنپور روز یکشنبه به خبرنگاران اظهار کرد: این دانشگاه در جدیدترین نظام رتبهبندی لایدن ۲۰۲۴ موفق شد رتبه یکهزار و ۸۳ جهانی را در معیار مرجعیت علمی، رتبه یکهزار و ۲۷۵ را در دیپلماسی علمی و دسترسی آزاد به انتشارات و همچنین رتبه یکهزار و ۲۶۸ را در معیار تنوع جنسیتی در میان دانشگاههای جهان کسب کند.
وی به نام ۴۶ دانشگاه ایرانی در جدیدترین رتبهبندی لایدن ۲۰۲۴ اشاره کرد و گفت: معیار مرجعیت علمی(تأثیر علمی) از تعداد کل انتشارات و شاخصهایی از جمله مقالات یک درصد برتر، مقالات پنج درصد برتر، مقالات ۱۰ درصد برتر و مقالات ۵۰ درصد برتر به صورت تعداد و سهم از کل و نیز تعداد کل انتشارات، مجموع و میانگین تعداد استنادهای انتشارات دانشگاه و همچنین مجموع و میانگین تعداد استنادات نرمالشده(Normalized Citation Impact) به رشته و سال دانشگاه بهره گرفته است.
وی ادامه داد: در معیار دیپلماسی علمی از شاخصهایی مانند تعداد کل انتشارات، همکاری علمی، همکاری بینالمللی، همکاری صنعتی، همکاری علمی با فاصله جغرافیایی کمتر از ۱۰۰ کیلومتر و همچنین همکاری علمی با فاصله جغرافیایی بیش از پنج هزار کیلومتر(به صورت تعداد و سهم از کل) استفاده میشود.
حسنپور ابراز کرد: معیار دسترسی به انتشارت آزاد نیز از تعداد کل انتشارات و شاخصهای دسترسی آزاد طلایی، هیبرید، برنز و سبز(به صورت تعداد و سهم از کل) تشکیل میشود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی شاهرود اظهار کرد: معیار تنوع جنسیتی نیز از تعداد کل نویسندگان و شاخصهایی از جمله تعداد نویسندگان زن و مرد، تعداد و نسبت نویسندگانی که جنسیت آنها مشخص نیست و همچنین نویسندگان مرد و زن (به نسبت کل نویسندگان) است.
براساس گزارش مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، لایدن یکی از نظامهای معتبر ارزیابی دانشگاهی است که هر ساله دانشگاههای برتر دنیا را بر اساس مجموعه پیچیدهای از شاخصهای معتبر علم سنجی مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار میدهد. دانشگاههای جهان با ۲ دسته شاخص وابسته به اندازه و مستقل از اندازه در قالب چهار معیار کلی مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی، دسترسی آزاد به انتشارات و تنوع جنسیتی در رتبه بندی لایدن مورد ارزیابی قرار میگیرند.
نظام رتبه بندی لایدن بر خلاف سایر نظامهای رتبهبندی موجود در دنیا، برای دانشگاههای حاضر در نظام خود رتبهای واحد محاسبه نمیکند بلکه دانشگاهها بر اساس معیارها و شاخصهای موجود در نظام لایدن مورد رتبهبندی قرار میگیرند.
یکی از ویژگیهای رتبهبندی لایدن این است که به دانشگاههای حاضر در رتبهبندی خود، رتبه کل را برگرفته از تاثیر کلیه شاخصها و وزنهای مرتبط با آنها، اختصاص نمیدهد بلکه، برای کلیه دانشگاهها در این شاخصها نمرات و رتبهها را جداگانه محاسبه و منتشر میکند.
به گزارش ایرنا، دانشگاه صنعتی شاهرود دارای چهار پردیس، ۱۴ دانشکده و بیش از ۱۰ هزار دانشجو و ۳۵۲ عضو هیأت علمی است.
نظر شما